Jernej Šugman: Nagnjen k nihanju razpoloženja

Hiter je, spreten, iznajdljiv in prilagodljiv, pa tudi pretkan in zvit. Praviloma je izredno artikuliran in ima zato dobre govorniške sposobnosti, prav tako navadno kakovostno in zanimivo podaja svoje znanje. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
3. 1. 2016

Z večino planetov v zemeljskem znamenju je priznani igralec Jernej Šugman realen, vztrajen in prilagodljiv.

Njegovo Sonce, ki je v prvi dekadi Kozoroga v X. hiši, nakazuje, da je premišljena, zbrana in modra oseba.

Kariera, ugled in javna podoba so mu zelo pomembni. Zelo si želi biti vpliven ali zgraditi svojo znamko v svetu. Le osebno okolje ga ne zadovolji vedno. Lahko se zgodi, da podcenjuje osebno ali notranjo stran življenja. Po duši je pravi popotnik. Vodita ga želja po znanju in modrosti ter neizmerna potreba po širitvi svojih meja. Razume lahko še tako zapletene principe in zmore logično razmišljati. Rad se uči in ima dobre sposobnosti za učenje tujih jezikov. Svoje zamisli rad izmenjuje z drugimi ljudmi in je lahko zelo uspešen predavatelj. Oseba s takšnim aspektom je praviloma odločna in borbena, inteligentna in prodorna. Tudi če na prvi pogled ni videti nič posebnega, poseduje nekakšno privlačnost in jo je težko ne opaziti. Pogosto je videti hladen in nedosegljiv, pa čeprav je v resnici pravi vrelec strasti in energije. Je silovit in nekoliko tekmovalen, največkrat pa tudi zelo ambiciozen. Navadno je uporniški in ga je bilo v mladosti težko krotiti in usmerjati, saj pogosto zaupa le sebi in že zgodaj razvije svoje sisteme in svoje modele delovanja. Ima močne želje in zahteve na vseh področjih, tudi v ljubezni in spolnosti, ki ji pripisuje velik pomen.

Usmerjen, vendar neodločen

Z Marsom v Tehtnici v VII. hiši potrebuje več odločnosti, naučiti se mora doslednosti in spopadanja s težavami. Otresti bi se moral muhavosti, sprenevedanja in oportunizma. Je lepega videza in izžareva eleganco ter milino in je znan po svojem dobrem okusu. Sicer pa je nedosleden, zelo neodločen in večno tehta med dvema ali celo več možnostmi. Lahko je tudi nagnjen k pretiranemu užitkarstvu in lenobi. Ljubi lepoto, skladnost, umetnost in glasbo. Je estet z naravno težnjo in potrebo po harmoniji in umirjenosti. Ne mara prepirov, pretepov, vpitja in agresivnosti. Odloča se za diplomacijo in sklepanje kompromisov, če to ne pomaga, se raje odloči za umik. Ne mara umazanih, težkih, napornih in rutinskih del. Rad deluje na področju prava, politike in diplomacije. Ima naravni smisel za pravičnost in tehtnost, saj je navadno precej uravnovešen. Zelo je razumski, kritičen in zadržan, njegovo opazovanje in presojanje pa sta natančni, precizni in analitični.

Močna nihanja razpoloženja

Njegova Luna, ki je v XII. hiši Vodnarja, mu prinaša samozavest in drugačen pristop v življenju. Je zelo strasten. Neizmerno ga privlačijo skrivnosti. O vsem v življenju dvomi, zato povsod išče skrite motive in drugačne namene, kot se zdijo na prvi pogled. Veliko energije usmeri v denar ali materialne vrednosti drugih ljudi. Pogosto se znajde v vlogi vlagatelja, bankirja, zavarovalniškega agenta ali davčnega uslužbenca. Ima zelo močno intuicijo, ki ga lahko vodi do izjemnih spoznanj in preobratov v življenju. V partnerstvu je prijeten, prijazen in spravljiv, zato je v odnosih navadno srečen. Zna ustvariti prijetno ozračje, zato se ljudje v njegovi bližini počutijo prijetno. Potrebuje prijetnega, šarmantnega, družabnega in ljubečega partnerja. Nagnjen je k skokovitemu nihanju počutja, vse njegovo delovanje in odnos do sveta in s svetom sta odvisna od tega, kako se počuti. Lahko je zelo topel, duhovit in prijeten, lahko pa hitro postane muhast, čemeren, preobčutljiv in naporen, zato ga drugi ne razumejo vedno oziroma ne najdejo vedno pravega jezika z njim.

Radodaren in pravičen

Jupiter v Tehtnici v VII. hiši je intuitiven in radodaren. Odkrit, pošten in jasen si vedno želi izraziti svoje ideje ter mnenja. Ne meni se za soglasnost ter splošno mnenje, s čimer podpihuje diskusije, polemike, razdore in oporekanje. Ima sveže, izvirne in ustvarjalne ideje, ki jih spremlja veliko navdušenje za karkoli novega in nepreizkušenega. Ko je novost že obrabljena, se ogreje za novo idejo ali projekt. Videti je, kot da nikoli nima dovolj časa, da bi naredil vse, kar želi narediti. Govori prepričljivo ter odločno in s talentom, da pregovori ljudi za tisto, v kar verjamejo. Ni se sposoben pretvarjati, da se strinja z nekom, če v resnici ni tako. Manjka mu obzirnosti, tenkočutnosti in prave mere. Uspešen je na vseh področjih, kjer lahko prideta do izraza njegova moč in tudi vpliv na druge, zaradi naravne težnje po odstiranju vseh plasti človeškega uma in čustvovanja pa uspešno deluje tudi v poklicih, ki se ukvarjajo s človeško naravo, kot sta psihologija in psihiatrija.