Astrološka karta Judite Zidar kaže, da je resna, predana in delavna

Astrološka karta Judite Zidar kaže, da je resna, predana in delavna (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
19. 6. 2016

Z Venero v Dvojčkih v 9. hiši je zaljubljena v potovanja in vse, kar je neodkrito. Njeno komunikacijo v javnosti pa otežuje Merkur v ozvezdju Raka. 

Sonce je bilo ob njenem rojstvu v ozvezdju Dvojčkov, in sicer v 10. hiši, kar kaže na živahnega, lahkotnega, komunikativnega in neobremenjenega duha. Še na stara leta bo živahna, mladostna in željna dogodivščin. Njena vitalna energija je poživljajoča, sproščujoča in mentalno stimulativna. Je mnogostranska in vse jo zanima, toda njena pozornost je kratkotrajna. Primanjkuje ji vztrajnosti in odločnosti. Če gradi kariero na intelektualnem področju, je lahko izjemno uspešna. Stremeti bi morala h kar največji meri osebne svobode in ohranjanju manevrskega prostora. Lahko je fenomenalna kot režiserka ali pisateljica ali izvajalka. Slabo je, da je lahko nepazljiva in malo preveč natančna pri pripombah. Paziti mora na svoje lastnosti, kot je sarkazem. V življenju se osredotoča na posel, kariero in pazi na podobo, ki jo kaže v javnosti. Želi biti vidna, prepoznana in cenjena. Je resna, predana in delavna, vendar jo mora področje zanimati. Svoje cilje običajno doseže, čeprav pogosto zanje žrtvuje dom in družinsko življenje. Ima naraven dar za posel, vodstveno vlogo in uspeh v karieri ter družinskem okolju.

Pogumna in odločna

Mars je bil ob njenem rojstvu v Ovnu v 8. hiši, kar nakazuje, da je zelo srečna oseba, ker je Marsu udobno v tem znamenju, saj je vladar Ovna. V tem znamenju izraža vse svoje prvinske lastnosti: pogum, strast, odločnost, delavnost, borbenost, neodvisnost, pionirski duh in pozitivno izraženo seksualnost. To jo blagoslavlja z dodatno energijo in sproščenostjo. Zaradi postavitve v 8. hiši spolnosti je zelo plodna in zelo strastna. Neizmerno jo privlačijo skrivnosti. O vsem v življenju dvomi, zato povsod išče skrite motive in drugačne namene, kot se zdijo na prvi pogled. Veliko energije usmeri v denar ali materialne vrednosti drugih ljudi. Ima zelo močno intuicijo, ki jo lahko vodi do izjemnih spoznanj in preobratov v življenju. V ljubezenskem objemu išče romantiko. Vznemirjata jo čustvena napetost in naglica. Njena ekstaza je globoka in pomembno ji je, da se nauči prisluhniti partnerju. Osredotoči naj se na obraz, lase, prsi, da se nauči ustavljati, mirovati in počasi dihati. Zanjo sta pomembna jezik in okus. Je impulzivna, spontana, vročekrvna. Na okolje se odziva zelo hitro in silovito, a njena vnema hitro popusti. Zato tudi ne goji zamer. Če prisluhne svoji intuiciji, je sposobna sprejeti dobre odločitve in hitro izpolniti nalogo ali razrešiti določeno težavo, žal pa si največkrat ne vzame dovolj časa, da bi prisluhnila svojim občutkom.

Ima bogato domišljijo

Luna je bila ob njenem rojstvu v ozvezdju Vodnarja v 5. hiši, kar nakazuje, da je spontana in rada pokaže svoja čustva ter občutke. Je zelo romantična in se hitro zaljubi. Obdarjena je z bogato domišljijo, ki jo vpleta v svoje ustvarjalne navdihe, zato je lahko uspešna na področju umetnosti. Zelo rada ima otroke in zna dobro poskrbeti zanje. Je oseba s šarmom, originalnostjo in spontanostjo. Z lahkoto pridobiva prijatelje in je voljna sprejeti ideje, ki se pokažejo za napredne. Je pozitivna in jasno misleča oseba, zato dejansko lahko prevzame vodenje podjetja ali skupine. Njena moč prepričevanja kljubuje opoziciji. Doda ravno prav humorja, tako da je redko ujeta v resnem razpoloženju. To je ena od njenih najbolj privlačnih značilnosti.

Ta položaj Lune jo nagiba proti neobičajnem. Aspekti njene osebnosti ji zagotavljajo uspeh in popularnost v življenju. Vendar bi se morala izogibati poskušanju vsiliti svoj prav. Ta vodnarjeva Luna ustvari zadušljive energije in moški se lahko poskusijo izogniti obveznosti ali intimnosti zaradi strahu pred tem, da jo bodo prizadeti.

Med prijatelji zelo priljubljena

Jupiter v ozvezdju Strelca v 4. hiši nakazuje na optimizem in privlačnost. Ustvari si lahko velik in udoben dom, ki ga prijetno uredi s svojo domišljijo. Je zelo družabna ter rada vabi prijatelje in znance k sebi. Uživa v zabavah, ki jih prireja, in je popolna gostiteljica. Ima dober občutek za nepremičnine in njihovo vrednost. Imela je prijetno otroštvo. Nanjo zelo vplivajo vera, filozofija ali mentalna vzgoja, ki je je bila deležna v otroštvu. Veseli se prihodnosti z veliko vzponi in padci v življenju. Običajno sprejme stvari s pretiravanjem, ker sta oba, Jupiter in strelec, usmerjena v pretiravanje. Možno je trpljenje zaradi določenih odvisnosti, najverjetneje povezanih s hrano. V prijateljskih odnosih je malce hudomušna, vendar ljub temu zelo zabavna in priljubljena. Tudi za športne dejavnosti ima ogromno energije, poleg tega jo šport sprošča in ji daje energijo, vendar večinoma prehitro odneha.