Kaj prinaša sončev mrk in kako bo vplival na vaše horoskopsko znamenje?

20. 6. 2020
Deli
Kaj prinaša sončev mrk in kako bo vplival na vaše horoskopsko znamenje? (foto: Pixabay)
Pixabay

21. junija nas čaka kolobarjasti sončev mrk. Sončev mrk nastane, ko Luna prečka črto med Zemljo in Soncem, in torej popolno ali delno zastre sliko Sonca za opazovalca na Zemlji. Kaj nam prinaša in kaj čaka vaše horoskopsko znamenje ob tokratnem mrku?

Kolobarjasti sončev mrk se zgodi, ko je Lunin navidezni premer manjši kot Sončec, kar zastre večino Sončeve svetlobe in povzroči, da je Sonce videti kot kolobar (obroč). Kolobarjasti mrk se pojavi kot delni mrk na več kot tisoč kilometrov širokem področju širom Zemlje.

Kaj nam prinaša sončev mrk?

"Kljub temu, da se stvari spreminjajo, ostajajte pozitivni in ljubeči, smo v obdobju med mrki, ko je dobro odpuščati stvari, ki jih ne potrebujemo več, ter dihati lepoto življenja. Če se vam v kakšnem trenutku malček zalomi, nič hudega, pojte svete pesmi, po tihem ali naglas, bodite v vibracijah svetlobe," nam na svojem Facebook profilu sporoča šamanska astrologinja Gaia Asta.

"Merkur bo do 12.7. potoval retrogradno, navidezno nazaj, to je odličen čas za popravljanje starih napak, pred nami je Sončev mrk, 21.6., ki bo prinesel velike politične spremembe in konjunkcijo Jupitra in Plutona."

"Jupiter je duhovni planet in z njim povezujemo človekove pravice, to, da gre preko Plutona pomeni, da želi izbrisati neke zakopane vzorce stare dobe. Mrk ima pozitiven naboj sprememb, torej nima te rušilne moči, pač pa je njegov značaj bolj ustvarjalen, boljše povezave, boljši odnosi. Bolj kvalitetno življenje. Seveda se ne moremo izogniti vremenskim nevšečnostim (toče, neurja), ki bodo prišle po mrku, pa vendarle klima je izven ravnovesja. Ne smemo pozabiti, da smo v odločilnem desetletju, ko lahko klimo dokončno uničimo ali pa začnemo živeti odgovorno do generacij, ki prihajajo in do zemlje nasploh. Na individualnem nivoju največ prispevate k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov, s prehodom na rastlinsko prehrano."

Kaj sončev mrk prinaša posameznim horoskopskim znamenjem?

Oven

Mrk bodo Ovni občutili v tretji hiši, ki je povezana s komuniciranjem, pogumom in z brati ter sestrami. Ves strah je sicer odveč, a vseeno vam svetujemo previdnost, predvsem pa se v tem času izogibajte kakršnimkoli tveganjem. Najboljše bi bilo, če bi ohranjali stike z vplivnimi ljudmi in dobro poskrbeli za svoje domače.

Bik

Mrk bodo Biki čutili v drugi hiši, ki je povezana z družino in financami. Ustrezno bo treba poskrbeti za svoje finance, še posebej bodite previdni pri družinskih stroških. Nekaj več pozornosti bodo morda zahtevale tudi vaše oči, ki jim v tem času privoščite več nege in počitka.

Dvojčki

Ob sončnem mrku, ki se dogaja v vašem znamenju vam svetujemo, da še posebej pazite na svoje zdravje. Nekateri boste imeli v tem času težave s pljuči, če pride do česa takšnega, strogo upoštevajte zdravnikova navodila. Mogoči so tudi finančni zapleti, zato vam bodo zelo prav prišli morebitni prihranki, predvsem pa se zadržite, da bi brezglavo zapravljali.

Rak

Mrk boste čutili v 12. hiši, ki predstavlja hišo nenadnih izgub in pomanjkanje priznanj, ki si jih tako zelo želite. Lahko bo prišlo do finančnih izgub, a Raki ste znani po tem, da pri finančnih odločitvah nikoli ne želite tvegati, kar je v tem času še kako pomembno. Pazite tudi na svoje zdravje, pozorni bodite že na najmanjše spremembe in jih vzemite zelo resno.

Lev

Levi boste mrk občutili v 11. hiši, obetajo se vam finančne nagrade, ki bi utegnile izboljšati vašo finančno sliko. Prav tako se vam lahko uresničijo stvari, o katerih že dolgo časa sanjate.

Devica

Mrk vas bo obiskal v 10. hiši, ki je povezana s slavo in vašimi službenimi obveznostmi. Lahko se boste znašli pred novimi službenimi izzivi, podjetniki pa bi utegnili porabiti veliko energije, da bi se prebili čez določene poslovne ovire. Bodite previdni pri stikih s svojimi strankami, pazite, da ne bo prihajalo do neplačanih računov. Morda bodo vaši šefi v tem času na vas nekoliko bolj pritiskali, zato se velja oborožiti z močnimi živčki.

Tehtnica

Tehtnice boste mrk čutile v deveti hiši, ki velja za hišo sreče. Izogibajte se tveganjem vseh vrst. Večina vas ne bo imela resnejših zdravstvenih težav, nekaj pa bo takšnih, ki bodo imeli težave z dihali in če boste med njimi se le posvetujete s svojim zdravnikom. Tisti, ki v svoji deveti hiši nimate kakšnega pomembnejšega planeta, se kasneje lahko nadejate, da bo prišlo do kakšnega pozitivnega preobrata.

Škorpijon

Mrk boste čutili v osmi hiši in še posebej morate biti pozorni na kakršnekoli zdravstvene spremembe. Kakršne koli viroze in težave z dihali morate vzeti zelo resno in takoj poiskati zdravniško pomoč. Prav tako bodite previdni pri finančnih zadevah in v pogovorih z vašo družino, saj bodo odnosi v teh dneh lahko nekoliko bolj napeti. Če le gre, se v tem času izognite vlaganjem v nove investicije.

Strelec

Strelci se ob mrku lahko nadejajo, da jih čakajo lepši časi. Obiskal vas bo v vaši sedmi hiši, ki je hiša partnerstev in zakonske sreče. V tem času se zato lahko razrešijo tudi kakšne pretekle težave, ki vam že dlje časa delajo preglavice. Napredujete lahko v službi, ker bi utegnili dobiti novo pozicijo ali pa morda več suverenosti na svoji sedanji poziciji. Popazite na svoje zdravje in uživajte čim več zdrave hrane.

Kozorog

Kozorogi boste mrk čutili v vaši šesti hiši, ki bi lahko prinesla pozitivne spremembe na službenem področju. Lahko boste deležni dolgo želenih prebojev in izboljšav, ki ste si jih že nekaj časa želeli. A bodite potrpežljivi in z nogami trdno na tleh.

Vodnar

Mrk se bo dogajal v vaši peti hiši in bo povezan z vašimi preteklimi dejanji. Vodnarji bi ob prihajajočem mrku lahko uživali v izboljšanih financah, malce pa bi se utegnilo zatikati na ljubezenskem področju, kjer bo potrebno nekaj več diplomacije in pravega takta, da boste lahko znova vzpostavili harmoničen odnos.

Ribi

Ribe boste mrk čutile v vaši četrti hiši, ki je povezana z družino. Ob mrku bo tako skrb za vašo družino še toliko bolj pomembna, pričakovali pa boste tudi več podpore vaše družine, da bi bili lahko uspešni na službenem področju. Finančno stanje se ne bo kaj dosti spreminjalo, boste pa morda opazili, da ste v nekoliko slabši fizični kondiciji. Če boste čutili, da je utrujenosti več, kot je za vas običajno, bi bilo pametno, da se o tem posvetujete s svojim zdravnikom.