Kako lunine mene izkoristiti v svoj prid: kakšen nasvet vam bo zagotovo prišel prav

Kako lunine mene izkoristiti v svoj prid: kakšen nasvet vam bo zagotovo prišel prav (foto: profimedia) profimedia
7. 3. 2021

Luna svoje mistične moči ni nikoli izgubila. Še danes smo prepričani, da ima vpliv na naše življenje. Znanstveno to sicer ni dokazano, iz zakladnice starih izročil pa vemo, da lahko njene faze izkoristimo načrtno in koristno.

Lunine mene ...

Mlaj

Kaj se dogaja z nami? Tako kot se luna na svoji poti okoli Zemlje skrije za 35 ur, bi se tudi vi morali povleči vase in začrtati nove načrte. Mlaj je čas za nov začetek, spreminjanje in rast.

Kako jo lahko izkoristimo? Dan, ko je mlaj, dan prej in potem, je najboljši čas za začetek nečesa novega – bodisi tečaja ali projekta. Napoči ugoden čas za spremembo in pa tudi za razmišljanje o spremembi. Ste nezadovoljni s službo? Potem v tem času v miru premislite o menjavi. Energija te konstelacije je primerna tudi za začetek odpravljanja slabih navad. Bi radi končno nehali kaditi? Potem izkoristite moč mlaja.

Prvi krajec

Kaj se dogaja z nami? Tako kot se luna debeli, smo tudi mi sprogramirani na vpijanje. Vse, kar nas krepi in obnavlja, je v tem času še posebej intenzivno in dobro. Strupene snovi, kot sta alkohol in nikotin, v tem času delujejo na telo še bolj škodljivo.

Kako jo lahko izkoristimo: Razvajajte se z lahko, toda hranljivo hrano z veliko sadja in zelenjave. Vaše telo v tem času absorbira posebej veliko vitalnih snovi. V tem času se bo vaše telo zelo dobro odzvalo tudi na lepotilne tretmaje kože in las: kreme, masaže z aromatičnimi olji in maske za lase bodo v tem času poskrbele za posebno globoko delovanje. Na žalost nam v tem času prijajo tudi sladki prigrizki, kar se nam hitro pokaže na trebuhu in bokih. Če že mislite začeti dieto, jo prestavite na nekoliko pozneje.

Polna luna

Kaj se dogaja z nami? Približno 15 dni po mlaju na nebu zagledamo polno luno. Njeno moč začutimo že nekaj dni pred njenim pojavom. Vse se nam zdi razburjeno in vse se dogaja hitro in nemirno – še posebej naš spanec.

Kako jo lahko izkoristimo? Namesto da se jezimo zaradi nemirnega razpoloženja, lahko ta energijsko bogati čas izkoristimo za dosego ciljev, za katere potrebujemo nekoliko več moči in veliko energije. Naša nemirna duša v tem času potrebuje tudi posebej veliko sprostitve. Idealne so masaže ali kopeli pa tudi joga in avtogeni trening. S prehranskega vidika telesu privoščite lahko prebavljivo hrano (nič mesa). Če boste v tem času jedli mastne jedi, se boste počutili polni, lahko vam bo celo slabo. Če se le da, se izogibajte alkoholu in kofeinu.

Zadnji krajec

Kaj se dogaja z nami? Zadnji krajec predstavlja zbistritev in čiščenje na materialni in duhovni ravni. V tem času se lahko znebite predvsem balasta. Telo bo potem v najboljši formi in pripravljeno na nove dosežke.

Kako jo lahko izkoristimo? Kilogrami se topijo veliko lažje kot sicer, ker nam ni do sladkega in mastnega, pokurimo pa tudi veliko več energije. To je idealen čas za začetek diete. Če želite shujšati, si privoščite zelenjavo, polnozrnate izdelke, beljakovine in ribe. V savni se boste znebili vseh strupenih snovi, ki so se nakopičile v telesu. Tudi koža se bo hitreje očistila – denimo z algami ali glino.

lunine-mene

Kaj pa lunin mrk?

Med tem nenavadnim astronomskim pojavom, ki ga lahko opazujemo nekajkrat na leto, se aktivira zemeljsko magnetno polje, zaradi česar ljudje postanemo bolj nemirni in nepravilno ocenjujemo okoliščine. Zato v obdobju mrka astrologi odsvetujejo sprejemanje pomembnih odločitev. Posledice mrka se lahko čutijo še nekaj let. Včasih so verjeli, da vpliv luninega mrka traja toliko mesecev, kolikor minut je trajal mrk. V primeru sončnega mrka pa se minute spremenijo v leta.

Kaj se dogaja z nami? Vpliv sončnega mrka se začenja čutiti že teden dni pred začetkom pojava in se konča po treh dneh. Lunin mrk pa na nas širi svoj vpliv štiri dni pred pojavom, konča pa se dva dni po mrku. Vpliv je pred mrkom močnejši, po pojavu pa vse bolj slabi.

Kako ga lahko izkoristimo? Da bi ta čas preživeli čim mirneje, je koristno, da takrat ne jemo hrane živalskega izvora, oreškov in semen. Priporočljivo je, da teden dni pred mrkom preživimo v mirnem ozračju, da zberemo in strnemo misli o svojem življenju. Naši predniki so se na mrk zelo dobro pripravili, saj so verjeli, da lahko v tem obdobju spremenimo svojo usodo.

Morda vas bo zanimalo tudi Luna in magija ali Lunine mene in žensko telo.