Kako obsedeni ste z zapravljanjem? Na to naj bi vplival horoskopski znak!

16. 12. 2019
Deli
Kako obsedeni ste z zapravljanjem? Na to naj bi vplival horoskopski znak! (foto: Profimedia)
Profimedia

December je že tradicionalno mesec, v katerem za darila in majhne pozornosti zapravimo nekoliko več denarja. Nekateri so pri zapravljanju nadvse previdni, spet druge pa zaradi stanja na računu januarja krepko boli glava.

Po mnenju astrologov naj bi na zapravljanje vplival tudi horoskopski znak, v katerem smo rojeni. In kako se posamični znaki odzivajo na decembrsko potrošniško mrzlico? Preverite v nadaljevanju!

Oven

Veljajo za nepremišljene in impulzivne. Ko gre za finance, pogosto prehajajo v skrajnosti. Praznični čas je za ovne še posebej privlačen. Radi zaslužijo denar in radi ga zapravljajo, a finance ne vodijo njihovega življenja. Ovni med nakupi niso izbirčni, hitro se odločijo. Najpogosteje zapravljajo za obleke, vstopnice za koncerte, za razne kuhinjske pripomočke in ureditev doma. Varčevanje jim lahko predstavlja težavo, a ker hitro rešijo vse ovire, jim gre dobro od rok odpravljanje finančnih nevšečnosti.

Bik

Denar jim pomeni varnost, vedno imajo nekaj prihrankov za slabe dneve oziroma denar dajejo na stran. Niso skopuški, so predvsem praktični in racionalni, tako da ne bodo zapravljali visokih zneskov, če ocenijo, da gre za nepotrebne reči. Kupijo stvari, ki imajo vrednost, pomembna jim je kakovost. Biki so pripravljeni naporno delati in se odpovedovati, da bi le dosegli materialno varnost, ki jim je izjemno pomembna. Včasih pa jih dohitijo previsoki stroški za majhne užitke, saj obožujejo udobje. To pa lahko ogroža njihovo varčnost.

Dvojčka

Dvojčki so vsekakor zapravljivi horoskopski znak, saj so prepričani, da je denar namenjen zapravljanju. Pogosto najemajo kredite, kupujejo s karticami ... Večji zneski ne bodo ostali v njihovih žepih, saj bodo zapravili za potovanja, lepe predmete in za darila ljudem, ki so jim blizu. Veljajo za impulzivne nakupovalce, saj kupijo tudi stvari, ki jih sprva niso nameravali. So inteligentni in iznajdljivi, tako da tudi svoj minus hitro spremenijo v plus.

Rak

Raki zapravljajo s srcem, zato jim v prazničnem času ni pomoči. Ko vstopijo v trgovino in zagledajo nekaj, kar jim je všeč, bo njihov nadzor popustil. A finančna varnost jim je pomembna, saj imajo mejo, ki je ne bodo prekoračili. Pripravljeni so opravljati dela, ki jim niso všeč, samo da bi si zagotovili finančno varnost in družini omogočili dostojno življenje. Najbolj pa jih osrečujejo trgovine za dom. Vsekakor gre za čustvene potrošnike, ki pa niso nerazumni.

Lev

Obožujejo občutek moči, zato se kar hitro naučijo, da denar pogosto pomeni tudi moč. Radi ga imajo v žepu, a hkrati radi zapravljajo. In to predvsem na svoje muhe. Pri večjih nakupih se bodo odločili za tisto, kar jim je všeč, ne pa za tisto, kar si dejansko lahko privoščijo. Privlači jih razkošje in vrhunski izdelki. Veliko zapravljajo za obleko, saj jim je pomembno pustiti dober vtis. Ker so velikodušni, bodo vedno obdarovali svoje najbližje. Če nimajo denarja, so tesnobni, takrat pa varčujejo.

Devica

Ta horoskopski znak velja za previdnega, še posebej, ko gre za zapravljanje. Device bodo pazljivo primerjale cene izdelkov v različnih trgovinah, stvari pa bodo kupovale v sezoni popustov. Ne bodo zapravljale za stvari, ki se jim ne zdijo potrebne. Varčujejo za pokojnino, njihova finančna strategija je zelo premišljena. Ne bodo tvegale in nepremišljeno investirale. Obstaja pa stvar, pri kateri ne bodo varčevale - to je njihovo zdravje.

Tehtnica

Gre za znak, ki ga odlikuje neodločnost. Tehtnice znajo zaslužiti denar, a ga tudi nepremišljeno zapravijo, in to v trenutku. Vedno imajo načrt, kaj vse bi lahko kupile, a veljajo za neodločne kupce. Dolgo si bodo ogledovale predmet, ki bi ga rade kupile, a na koncu bo prevladal razum. Težijo k temu, da je na vseh področjih njihovega življenja ravnovesje, vključno s finančnim. Kaj hitro pa jih zagrabi praznična potrošniška mrzlica, tako da morajo biti v tem času še posebej previdne. Zapravile bodo za svoje bližnje, saj ljubezen rade izkažejo tudi z darili.

Škorpijon

Ko gre za denar, so skrivnostni. Ne želijo razkriti, koliko zaslužijo, zapravijo ali prihranijo. Denar pa je pogosto v njihovih mislih. Pri finančnih odločitvah bodo počakali na pravi trenutek. V času praznikov pozorno izbirajo darila za svoje najbližje in pri tem nikakor niso skopuški. Če so dobro plačani, bodo trdo delali in zanemarili svoje zasebno in družinsko življenje. Obožujejo nadzor - tudi na finančnem področju.

Strelec

Njihova eksistenca je le redko ogrožena, saj so pozitivni in verjamejo v rek, da nekako že bo. V mladih letih so neprevidni, ko gre za denar. Ker pa se učijo iz izkušenj, se kar hitro naučijo nadzorovati svoje finance. Denar zapravljajo za koristne reči. Ko je treba zaslužiti, se hitro znajdejo. Ko gre za finančno področje, strelci ne bodo komplicirali. Saj: nekako že bo.

Kozorog

Ljudje, rojeni v tem znaku, dobro vedo, da se je za zaslužek treba zelo potruditi, zato denarja ne bodo nerazumno zapravljali. Ko gre za finance, stojijo trdno na realnih tleh. Zapravili bodo za dragocene stvari, ki jih bodo lahko dolgo uporabljali. Veljajo za varčne ljudi, a to ne pomeni, da se bodo povsem odrekli razkošju. Prav tako niso skopuški, še posebej, ko gre za praznični čas. So pa res previdni z denarjem.

Vodnar

V tem znaku je rojenih veliko premožnih ljudi, ki so svoje premoženje pridobili s pomočjo svojih zamisli, ne pa z odnosom do denarja. Ko ga imajo, ga bodo zapravljali nepremišljeno, zato je dobro, da je med njihovimi bližnjimi kakšna oseba, ki jih bo znala ustaviti. Vodnarji so nepredvidljivi, veljajo za idealiste in imajo visoke cilje, ki jih želijo uresničiti. Denar radi podarijo za dobrodelne namene, saj so velikodušni in to, kar imajo, delijo z drugimi. Niso pretirano varčni, tako da previdnost ne bo odveč.

Ribi

Ribe niso nagnjene k varčevanju, prej jih bo pritegnilo nepremišljeno zapravljanje, še posebej v prazničnem času. Hitro si "pridelajo" minus na računu, saj porabijo več, kot imajo. Vodenje osebnih financ jim predstavlja napor, tako da zlahka pozabijo plačati kakšen račun. Pogosto se zadolžijo ali pa nepremišljeno naložijo denar v posel, jim ne prinese dobička. So pa sočutni do ljudi, ki nimajo, tako da jim bodo radi pomagali. Veljajo za znak, ki jim je sreča naklonjena, tako da njihova dobrobit ne bo ogrožena.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan