Kako prenašate samoizolacijo? Morda je to pogojeno tudi z vašim horoskopskim znakom!

Kako prenašate samoizolacijo? Morda je to pogojeno tudi z vašim horoskopskim znakom! (foto: profimedia) profimedia
26. 3. 2020

Astrologi bi zagotovo rekli, da je nekaj resnice tudi v tem.

Bivanje v zaprtem prostoru nikakor ni prijetna reč. A nekateri to lažje prenašajo kot drugi. Ko smo prisiljeni ostati doma zaradi nepredvidenih okoliščin, lahko postane razmišljanje o načinih za izpolnitev prostega časa glavna stvar.

Morda pa vam lahko vaš horoskopski znak poda nekaj namigov, kako lažje prenašati dolgčas ali nemir v časih, ko ste prisiljeni ostati doma.

Vodnar: Bodite pozorni na naloge, ki ste jih preložili

Vodnarjeve misli se rade izgubijo, zato zdaj, ko ste doma, lahko čas izkoristite za tiste stvari, ki ste jih doslej zapostavili. Običajno prestavljate vsakdanje - a prav tako pomembne - obveznosti, saj vedno najdete nekaj, kar se vam zdi bolj vredno vaše pozornosti. Če ste zdaj nenehno doma, boste lahko nadoknadili vse, kar ste preložili.

Ribe: Ustvarjalno energijo pretočite v nekaj oprijemljivega

Ribe imajo veliko energije - to pa ne pomeni, da nujno gre za fizično energijo, ki jo je treba dati ven iz sebe, temveč mentalno in ustvarjalno, ki jo je treba uporabiti. Okolica od vas pogosto pričakuje, da ji posvetite več pozornosti, kot bi si želeli. Zato lahko ta čas uporabite za udejanjanje kreativnosti - ne glede na to, ali gre za pisanje pesmi ali za "naredi sam" projekt. To bo pravi čas za take stvari.

Oven: Počistite svoj dom

Oven težko prenaša izolacijo, a to ne pomeni, da ta čas ne more biti izpolnjen. Če ne morete početi stvari, v katerih sicer uživate, lahko čas izrabite za temeljito čiščenje doma. Morda drugi pogrešajo zabavo, a vi veste, kako vnesti razburjenje v vse, česar se lotite. Vaša odločnost in želja, da se izognete dolgčasu pomenita, da boste naredili vse, kar bi moralo biti narejeno. Ne boste se posluževali izgovorov.

Bik: Sprostite se, kar se da

Ostati doma pomeni uresničitev bikovih sanj. Ne potrebujejo veliko, da bi se zamotili. Pomembno je, da imajo na voljo dobro knjigo, udoben kavč ali priljubljeno televizijsko serijo. Ta čas izrabite za to, da si privoščite aktivnosti, ki vas sproščajo, a za njih niste imeli dovolj časa. Uživali boste.

Dvojčka: Čas je za filmski maraton

Dvojčki vedno iščejo svež in nov pogled na stvari, ki jih že poznajo. Vaša želja po druženju je omejena, če ste ves dan v svojem domu, a zato si lahko organizirate maraton ogleda priljubljenih filmov. Ker pa so verjetno v samoizolaciji tudi vaši prijatelji, si lahko omislite virtualni filmski maraton in debato o njem, kajne?

Rak: Vzemite si čas zase

Raki vedno skrbijo za druge, svojim bližnjim so vedno na voljo. Zdaj pa morajo bivati v zaprtem prostoru. To pomeni, da si lahko vzamete čas zase: pripravite si vašo priljubljeno hrano, poglejte serije, ki so vam pri srcu in skušajte opustiti siceršnje skrbi.

Lev: Razvajajte se

Levi so radi obkroženi z ljudmi, če pa morajo ostati doma, je to lahko za njih zelo neprijetno. No, namesto da bi se spravljali v stres zaradi tega, se skušajte razvajati s stvarmi, ki so vam na voljo. Posvetite se sebi: negi telesa in duše. In pomnite: ne potrebujete drugih ljudi, da bi vam potrjevali vašo vrednost. Vedite, da ste vredni.

Devica. Začnite z novim projektom

Čeprav bo marsikdo ta čas izrabil za čiščenje in delo na sebi, te rešitve morda niso pisane na vašo kožo. To počnete tudi sicer. Namesto da bi vas skrbelo zaradi zmanjšanja produktivnosti, skušajte poiskati nov projekt ali hobi. Na spletu boste našli številne ideje - morda se lotite kakšnega "naredi sam" projekta. To bo za vas nov izziv.

Tehtnica: Ostanite povezani z ljubimi osebami prek družbenih omrežij

Če ne morete biti s svojimi prijatelji in družino, je najboljša možnost komunikacija prek družbenih omrežij. Lahko objavljate zanimive in zabavne posnetke, lahko snemate zabavne selfije in jih obogatite s smešnimi napisi. Dokler se počutite povezane z zunanjim svetom, čas, ki ga preživljate v zaprtem prostoru ni tako grozen.

Škorpijon: Znebite se odvečne energije

Številni menijo, da vas ne moti, da ste izolirani v svojem domu, saj ste raje sami. A stvar je v tem, da ste radi sami - samo pod vašimi pogoji, ne pa zato, ker nimate druge možnosti. Najboljši način, da si odvrnete misli je ta, da se znebite odvečne energije. Ne glede na to, ali si izberete staro ali novo rutino, morate proaktivno delati, da bi lahko pozabili, da si niste sami izbrali izolacije.

Strelec: Zamotite se z dokumentarnimi filmi

Biti ujet v lastni hiši ni prijetno, a ta čas lahko pametno izkoristite. Če ne morete biti zunaj, lahko svet pripeljete v svoj dom. Poglejte si kakšen video zapis o potovanjih, raziskovanjih krajev, ki bi jih radi obiskali. To vam bo dalo zamisel, kaj vse lahko še raziščete. Svoje misli in opazke si lahko zapišete, da jih ne bi pozabili. Morda boste presenečeni nad tem, kaj vse lahko odkrijete, ko si vzamete malo časa, se ustavite in razmislite.

Kozorog: Načrtujte male opravke, da bi se zamotili

Če bivanje doma ni bil del vašega načrta, vas to lahko razburi, tako kot čakanje, da se stvari vrnejo v normalen ritem. Da bi si olajšali ta čas, se lotite načrta malih nalog. Tako boste čutili, da ste produktivni. Vedno lahko najdete kakšen nov projekt, po tem pa si privoščite malce oddiha. Če že imate kaj časa, da se sprostite, ga lahko izrabite tudi za to.