Kakšno alkoholno pijačo si najraje privoščite glede na horoskopski znak? Preverite v "alkoskopu"

Kakšno alkoholno pijačo si najraje privoščite glede na horoskopski znak? Preverite v "alkoskopu" (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2022

Če horoskop ponuja odgovor na (skoraj) vse, se zvezdnemu vpogledu ne izognejo niti alkoholne pijače.

Ko se zvečer odpravimo v lokal, običajno naročimo isto pijačo. Nekateri imajo radi pivo, drugi vino, tretji žgane pijače ... Izbira je raznolika, tako kot smo raznoliki ljudje. Zato le preverite svoj "alkoskop" in se prepričajte, ali so zvezde v vašem primeru ponudile pravi odgovor. Toda pozor: katerokoli alkoholno pijačo imate radi, pri uživanju bodite zmerni. Saj veste - preveč alkohola škodi vam in vašemu zdravju. Zato: le previdno!

Oven (21. marec - 19. april): Vodka

Ovni veljajo za ljudi, ki se zelo radi zabavajo. Ne glede na to, kam se odpravijo zvečer, s seboj prinesejo dobro voljo in "žurersko" energijo. Pijača, ki ovnom najbolj sede je vodka. Ker je ta alkoholna pijača na voljo v skorajda vsakem lokalu, ovni nimajo nobenih težav z iskanjem ustreznega kraja za žur. Vodka velja za pijačo, ki se lahko meša s sokovi, kolami in energijskimi pijačami, tako da je ovnom pisana na kožo - tudi oni se dobro razumejo z različnimi ljudmi in se na zabavah z veseljem podružijo z njimi.

Bik (20. april - 20. maj): Konjak

Za bike velja, da so obvladači tako imenovanega "čiliranja," kar pomeni, da so super osebe za druženje ob lenobnih dnevih. Biki se lahko na še tako divji zabavi mirno usedejo na kavč, si natočijo svojo priljubljeno pijačo - ki je konjak - in preprosto uživajo v njej. Ker gre za izbrano in nekako "fino" pijačo, v kateri se uživa počasi, je bik prava družba za vse tiste, ki se šele ogrevajo za zabavo. A pozor: zna se zgoditi, da oseba kar obtiči v bikovi - vedno zanimivi in fascinantni - družbi. 

Dvojčka (21. maj - 20. junij): Tekila

Dvojčki veljajo za pravi žurerski vihar. Če poznate kakšnega dvojčka, se boste zagotovo strinjali. Radi se zabavajo, na žurih jih je skorajda nemogoče zgrešiti, saj so sproščeni in veseli. Zato je pijača, ki jim je pisana na kožo, živahna tekila. Dvojčki imajo nekaj njenih lastnosti - drzni so (tako kot okus tekile) in nemogoče jih je spregledati. No, tudi tekilo boste težko spregledali, če v baru nekdo postavi steklenico na šank, doda sol in limono ter zavpije: Živeli! Pozor: tekila je nevarna - pa tudi dvojčki so, saj znajo kar precej pretiravati. Tudi pri žuranju.

Rak (21. junij - 22. julij): Sake

Raki se radi zabavajo, a na način, ki je malce drugačen in ki ne ustreza vsakomur. Lahko bi rekli, da so pri žuranju malce bolj "elegantni" - tudi pijača, ki jim je pisana na kožo, je za naše okolje malce nevsakdanja. Gre za sake. To ni pijača, ki bi jo pili, da bi se ga "nasekali", temveč pijača, v kateri se uživa. Ne glede na to, kako bi jo opisali, je taka kot rak: ima svoj šik in šarm. Tako kot sake so tudi raki malce drugačni, a zelo igrivi. Ko jih ljudje pobližje spoznajo, se vedno vračajo v njihovo družbo. Še posebej na kakšnem žuru, ko rak počasi prileze iz svojega oklepa.

Lev (23. julij - 22. avgust): Viski

Dobro vemo, da so levi zelo radi v centru pozornosti. Kljub temu pa obstaja le malo ljudi, ki jim bo lev dovolil, da se mu približajo in ga dodobra spoznajo. Ne gre za to, da bi se težko odprli drugim ljudem, ampak zato, da ljudje preprosto ne vedo, kako postopati z levom. Zato levom najbolje pristoji viski - gre za drzno in priljubljeno pijačo, a vsi je ne prenesejo. Lev se zna prilagoditi situaciji, a se bo izognil ljudem, ki niso pravšnji zanj. Ima zahteven okus - tudi pri pijači.

Devica (23. avgust - 22. september) Džin

Device so premišljene osebe, včasih morda delujejo celo malce vzvišeno. Take so tudi, ko gre za alkoholne pijače - ker zelo pazijo na svoje dostojanstvo, mora biti taka tudi pijača v rokah devic - dostojanstvena. In ta pijača je džin. Ni za vse in vsakogar, saj ima specifičen, grenak okus. A samo na površju - bogastvo džina se razkrije samo poznavalcem. Lahko bi dodali - tako kot se devica.

Tehtnica (23. september - 22. oktober): Rum

Tehtnice nadvse obožujejo udobje in se rade zabavajo, a pozor - na umirjenih zabavah. Zveni malce kontradiktorno? Ja, ampak to so pač tehtnice. Tudi izbira alkoholne pijače je taka - zmerna in nevpadljiva, hkrati pa sproščujoča in živahna. Zato je rum kot nalašč za tehtnico - odličen je kot samostojna pijača, a se lepo meša tudi z drugimi brezalkoholnimi napitki in se pogosto dodaja raznim koktajlom. V tem pogledu bi lahko rekli, da je rum pravzaprav enak tehtnici, ki se zna odlično zabavati, tako sama kot v družbi prijateljev.

Škorpijon (23. oktober - 21. november) Moonshine

Ah, škorpijoni ... Zahtevajo pozornost in vedno poskrbijo, da je njihova prisotnost še kako opazna, ne glede na to, kje so. Imajo močno osebnost, njihov videz je pogosto tak, da jih je nemogoče spregledati, zato so pogosto v središču pozornosti. Če je ne dobijo, kar hitro poskrbijo, da se to spremeni - seveda njim v prid. Škorpijoni niso za vsakogar, tako kot tudi moonshine ne. Ta pijača pri nas ni tako zelo razširjena in znana. Ostaja taka kot škorpijon - sicer poznana, ampak v bistvu neznana. Moonshine obožujejo, ker je močna in neposredna pijača - kar vidiš oziroma hočeš, to dobiš. No, če pa to ni pravi škorpijonski odnos, pa tudi nič ne rečemo.

Strelec (22. november - 19. december): Šampanjec

Strelci so že sami po sebi hodeča definicija glamurja, taki so tudi, ko gre za izbiro alkoholne pijače. Ne marajo druženja z ljudmi, ob katerih bi se zdeli zanemarjeni, nezreli ali neurejeni, zato izberejo ljudi, ki še izpostavijo njihovo nagnjenost do glamurja. Njihova pijača je šampanjec - ker se hočejo prezentirati kot elegantni in nekoliko aristokratski, ne bodo posegali po cenenih vrstah te pijače. Raje se bodo odločili za dražjo različico. Šampanjec je sinonim za druženja v VIP-ložah, v ekskluzivnih klubih ... Skratka v okoljih, v katerih se strelec dobro znajde.

Kozorog (20. december - 19. januar): Scotch

Ko pomislimo na scotch, si zlahka predstavljamo osebo, ki nosi žametni suknjič in sreba svojo pijačo iz kristalnega kozarca z debelim dnom ... Sofisticirano, skratka. No, taki so kozorogi - lahko so neverjetno sofisticirani in zato potrebujejo pijačo, ki bo pridodala k takemu videzu oziroma občutku. Scotch je pijača za odrasle ljudi, ni alkohol, ki bi ga mulci izmaknili iz hišnega bara. Kozorogi radi dajejo vtis zrelosti, zato je ta pijača kot nalašč za njih. 

Vodnar (20. januar - 18. februar): Absint

Noč, preživeta v družbi vodnarja, se lahko konča tako, da se naslednji dan ne spomnite, kje ste dobili veliko modrico na čelu. Nič čudnega, saj je vodnarjeva pijača absint. Vodnarji so zabavni, zanimivi in malce nevarni, tako da jim najbolj pristoji alkoholna pijača, ki tudi sama velja za tako. Vodnarji nadvse cenijo svoj čas, radi so sami, tako da ko se že odločijo za ponočevanje, gredo "do konca." Seveda z velikodušno pomočjo absinta.

Ribi (19. februar - 20. marec): Jägermeister

Če je oseba rojena v tem znaku, ste lahko prepričani, da se ne boji podcenjevanja. Rada preseneča ljudi. Nekateri imajo ribe morda za malce preveč vsiljive, medtem ko drugi mislijo, da so ribe prijazne zato, ker hočejo biti bolj sprejete in cenjene. No, pravzaprav ribe niso samo prijazne - v nekaterih ozirih so podobne njihovi pijači oziroma jägermeistru. Medtem ko je za ene jägermeister navadna grenčica, je za druge pijača polnega in razgibanega okusa, kompleksna in globoka - takšna, kot je osebnost rib. In to je tisto, kar je obema skupno. Jägermeister je pijača, ki je sladka in grenka hkrati, točno taka, kakršne naj bi bile ribe. Ribam se je težko upreti - morda je njihova skrivnostnost tista, ki tako pritegne.

Povzeto po: www.yourtango.com