Karmične bolezni: Kako posledice naših preteklih življenj vplivajo na našo sedanjost

Karmične bolezni: Kako posledice naših preteklih življenj vplivajo na našo sedanjost (foto: profimedia) profimedia
1. 5. 2021

V starodavnem jeziku sanskrt, ki ga Hindujci uporabljajo za obrede in pisanje svetih besedil, karma pomen delovanje, vendar je religija karmi dodala globlji pomen.

Koncept karme govori o posledicah, ki jih ima neko dejanje, zato ni nenavadno, da so mnogi začeli razmišljati o karmi kot o neke vrste kazni. A četudi upoštevamo razširjen pomen karme, karma ni nikakršna kazen. Je življenjska lekcija, ki nas uči skozi osebno izkušnjo. Ponuja nam torej priložnost, da se nekaj naučimo in napredujemo.

Karma in duhovnost

Ko govorimo o duhovni plati karme, govorimo o dosežkih, ki so plod našega razvoja in dejanj v tem življenju, prav tako pa tudi o zbirki izkušenj iz preteklih življenj.

Zaradi ponovnih rojstev vsi nosimo v sebi najmanj eno vrsto karmičnih posledic. To, kar se prenaša s karmo, je vzrok za reinkarnacijo – ponovno smo rojeni, da bi postali pametnejši, se učili in razrešili tisto, kar nam je v prejšnjem življenju spodletelo.

Karmične bolezni

Gre za določene učinke, ki se dogajajo v našem telesu na čustveni, telesni in duhovni ravni kot posledica preteklega življenja. Premislimo o tem z zornega kota tako imenovanih normalnih bolezni. Ko zbolimo, zbolimo zaradi nekega virusa ali drugih zunanjih dejavnikov. S karmične perspektive pa je bolezen na splošno notranja in se pojavi na podzavestni ravni. Denimo, da smo bili v prejšnjem življenju revni. Četudi imamo zdaj na voljo dovolj materialnih dobrin, bomo zaradi prenašanja karme nekoliko skopi. Vzrok tiči v zavedanju, da lahko vsak napačen korak poruši blagostanje ter nas in našo družino potisne v okoliščine, ki jih poznamo iz preteklosti. Čeprav ti učinki morda niso slabi, je treba povedati, da so karmične bolezni lahko pozitivne in negativne.

Negativne karmične bolezni

Če smo imeli v preteklost negativne izkušnje, si bomo nabrali veliko negativne karme. To je slabo, ker lahko ovira naš duhovni razvoj ter nas prikrajša za božansko svetlobo in pomoč.

Negativna karma se na splošno nabira z negativnimi interakcijami z ljudmi. Kadar gre za negativno karmo, je namreč človeški dejavnik zelo pomemben. Primer: če smo prinesli iz prejšnjega življenja prekomerno breme krivde, se bomo kar naprej opravičevali in jokali brez razloga. Krivda je namreč postala del naše podzavesti. Podobno se dogaja, ko imamo izkušnjo s sleparjenjem; če smo bili žrtev goljufije ali zlorabe, smo verjetno vrhunski strokovnjaki pri skrivanju svojih čustev. Posledično lahko trpimo zaradi depresije in paničnih napadov, težave pa se lahko poglobijo tudi v tumor in rak.

Nenamerne karmične bolezni

So tudi karmične bolezni, ki vplivajo na nas zaradi naše pasivnosti v preteklosti, kar posledično vodi do poškodb. Do tega pride zaradi nesreče ali travm iz preteklosti. Pasivno opazovanje lahko povzroči kratkovidnost v poznejših letih. Če namreč vidimo nekaj slabega, a ne ukrepamo, lahko to torej vodi do kratkovidnosti. Ko vidimo, da se dogaja nekaj neprimernega, a ostanemo le pasivni opazovalci, medtem oko zbira negativne vibracije. To je karma krivice, ki ostane z nami tudi v naslednjem življenju.

Karmične bolezni nas lahko prizadenejo v vseh življenjskih obdobjih in negativno vplivajo na nas. A lahko so tudi posledica slabih navad in izbire življenjskega sloga.

Če torej sumite, da imate kakšno od karmičnih bolezni, je najbolje, da svojo predpostavko najprej potrdite in se odločite za duhovno svetovanje. Srečno.

Vir: Wild child

Priporočamo