Katera astro znamenja znajo premagati utrujenost? Preverite!

Katera astro znamenja znajo premagati utrujenost? Preverite! (foto: Profimedia) Profimedia
2. 11. 2019

Povsem normalno je, da smo ob koncu dneva ali po napornem umskem in fizičnem delu utrujeni. Navadno obnovimo zaloge energije že s tem, da se spočijemo, sprostimo in dobro naspimo. Nenehna utrujenost ali utrujenost, ki ni v sorazmerju s porabljeno energijo, pa je lahko znamenje globlje bolezni in potrebe po spremembi načina življenja.

Utrujenost zaradi nespečnosti ali utrujenost, ki je ne preženeta niti počitek in spanje, ima številne vzroke.

Preobremenjenost z delom in tesnoba sta najpogostejša. Drugi telesni ali čustveni vzroki zanjo pa zajemajo slabokrvnost, sindrom kronične utrujenosti, stres, depresijo, motnjo hranjenja, vnetje, debelost, premalo dejavno žlezo ščitnico in določena zdravila. Pogosto je krivo nekaj izmed naštetega.

Znamenja, ki običajno niso utrujena so ognjena znamenja, oven, lev in strelec.

Tisti, ki težko premagujete utrujenost jejte hranljivo predvsem svežo hrano in dovolj spite, vsaj sedem ur na noč. Redno telovadite in se gibajte na svežem zraku v naravi, ter se naučite zdravo obvladovati stres. V vsakdanjo hrano vpeljite živila z veliko vlakninami. Ta živila prebavljamo in vsrkavamo počasneje kot živila s prečiščenimi ogljikovimi hidrati in to nam pomaga ohranjati enakomeren krvni sladkor.

Več pa si preberite na horoskop.si

Priporočamo