Keltski horoskop: Preverite, kaj pravi za vaše znamenje!

Keltski horoskop: Preverite, kaj pravi za vaše znamenje! (foto: profimedia) profimedia
20. 1. 2020

V keltski astrologiji obstaja 13 živalskih znakov, ki imajo različne lastnosti.

Glede na vaš datum rojstva boste hitro ugotovili, kateremu živalskemu znaku pripadate in kakšne so njegove značilnosti. Sami pa najbolje veste, ali našteto velja za vas.

Jelen: 24. december - 20. januar

Jelen ima značilnosti ponosa in časti, hkrati pa ima še šesti čut, ki ga obogati z nadpovprečnim zaznavanjem. Za jelena velja, da je ambiciozen, zanesljiv, v partnerskih odnosih pa nadvse zvest. Ljudje, rojeni v znaku jelena, vedno držijo svojo besedo, pri delu so garači in odlični vodje. V razpravah, v katerih sodelujejo, bodo vneto zagovarjali svoje stališče.

Mačka: 21. januar - 17. februar

Mačke veljajo za zelo inteligente in radovedne, znajdejo pa se v vsaki situaciji. Vedno pozorno sprejemajo odločitve, ki jih prej skrbno pretehtajo. Drugim se morda zdijo nekoliko vzvišene, a ko podarijo svoje zaupanje, hitro sklenejo prijateljstva. Mačke potrebujejo kreativne izzive, kar jih bo zaposlilo v tolikšni meri, da jih ne bo zapeljalo na stranpoti.

Kača: 18. februar - 17. marec

Kače veljajo za zelo empatične, zato ne čudi dejstvo, da so zelo priljubljene pri ljudeh, ki so v njihovi okolici. Zelo hitro zaznajo, če se nekdo ne počuti dobro. So radovedne, pustolovske in obožujejo izzive. Hkrati so komunikativne in modre, odlikuje pa jih tudi velika količina energije.

Lisica: 18. marec - 14. april

Vedno iščejo nova poznanstva in sklepajo nove stike. Lisice veljajo za zelo privržene in pametne osebe, pa tudi za zelo zveste. Potrebujejo veliko zabave, saj imajo izrazito dober smisel za humor. So družabna bitja, zato se rade obkrožijo s prijatelji in smehom. Kot prave lisice so tudi nekolikanj pretkane.

Krava: 15. april - 12. maj

Ljudje, rojeni v znaku krave, veljajo za mirne in zanesljive, težko jih je vznemiriti. Gre za prave prijatelje, ki so vedno na voljo drugim ljudem - premorejo veliko razumevanja in rade nudijo podporo. Niso materialisti, saj rade uživajo v malih stvareh. No, občasno si privoščijo malce razkošja zase.

Morski konjiček: 13. maj - 9. junij

To so zelo prilagodljive osebe, ki se bodo odlično znašle v neznanih in novih situacijah. Obožujejo izzive, zato vedno hrepenijo po novih nalogah. Če jim ne gre vse po načrtu, ne bodo vrgli puške v koruzo, temveč iskali novo rešitev. Vedno so polni zamisli in energije, zato ni nič čudnega, da veljajo za priljubljene.

Stržek: 10. junij - 7. julij

Ptič stržek, ki velja za najkrajšega ptička v Evropi, ima lep glas - tako kot to velja za ljudi, ki so rojeni v znaku stržka. So pravi dobrovoljneži, ki so vedno razpoloženi in pozitivno usmerjeni. Njihov optimizem navdušuje okolico. Slovijo po tem, da v stresnih situacijah znajo ohraniti mir in ostati sproščeni. So občutljivi ljudje, ki se znajo pogosto odločiti za težjo pot, saj so jim izzivi blizu. Preproste stvari jih ne zanimajo.

Konj: 8. julij - 4. avgust

Ljudje, rojeni v znaku konja, so polni energije, živahni, in težko jih je obvladati. Konji veljajo za vzdržljive in ambiciozne, zato so v delovnem okolju še kako dobrodošli. A niso ravno timski igralci. So strastni in zavzeti, ne potrebujejo veliko časa, da bi sprejeli odločitev.

Losos: 5. avgust - 1. september

Lososi ne želijo biti del množice in veljajo za velike individualce, ki vedno plavajo proti toku. Zagovarjajo svoja stališča in ni jim preveč mar za mnenje drugih. To pomeni, da je njihova samozavest zelo visoka, kar lososu pomaga, ko sledi svojim sanjam. A imajo tudi nežno plat, ki se skriva pod debelo kožo.

Labod: 2. september - 29. september

Ko pomislimo na laboda, z njim najpogosteje povežemo besedo eleganca. To je tudi njegovo življenjsko vodilo, saj mu je všeč, ko požanje občudovanje drugih. Težavam se skuša izogniti, njegove misli pa so vedno umirjene. Ko sprejema odločitve, se bo labod zanašal na svoj analitični način razmišljanja. A kljub umirjenosti ima labod tudi divjo plat, ki na plano pokuka, ko je treba zaščititi najbližje.

Metulj: 30. september -27. oktober

Ljudje, rojeni v tem keltskem znaku, imajo veliko pozitivne energije. Radi so v središču pozornosti in radi se družijo z različnimi ljudmi. Veljajo za osebe, ki hitro ocenijo značaj drugih ljudi. Potrebuje potrditev okolice, pri tem pa občasno zna pretiravati. Pravzaprav je sanjač, ki ima dobre organizacijske veščine.

Volk: 28. oktober - 24. november

Ljudje, rojeni v znamenju volka, ne slovijo po sklepanju kompromisov, temveč po njihovem pogumu. Hkrati so zelo radovedni in vedno hočejo raziskati skrivnosti oziroma neznano. Drugi ga pogosto vidijo kot hladnega in nekoliko odmaknjenega, a imajo tudi zelo prijetno plat, ki pokuka na plan, ko nekoga dodoba spoznajo.

Sokol: 25. november -23. december

Velja za najbolj inteligenten znak keltskega živalskega horoskopa, hkrati pa je vizionar, modrec in zelo napreden. Če pa ne gre po njegovih načrtih, bo postal nemiren. Sokoli so radi v središču pozornosti, so ambiciozni in intuitivni. Godi jim pozornost in jo s svojim vedenjem radi pritegnejo. Gre za odprte ljudi, ki so tudi zelo optimistični.

Povzeto po: buildingbeautifulsouls

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri