Kaj vse lahko kitajski horoskop pove o vas?

7. 5. 2021
Deli
Kaj vse lahko kitajski horoskop pove o vas? (foto: profimedia)
profimedia

Evropejcem se zdi, da se v Aziji vedno rojeva neskončna množica otrok, nekako stihijsko, eden za drugim in kopica njih (z izjemo na Kitajskem, odkar tam nad številom rojstev budno bdi država), a je resnica nemalokrat drugačna.

V Aziji starši še kako razmislijo o otrokovi usodi vnaprej, zato se tam tudi največ otrok rodi prav v Zmajevem letu, saj je to najmočnejši kitajski znak in še posebno ugoden za moškega potomca. Prav nasprotno velja za leto ognjenega Konja, ko so moški potomci nezaželeni, saj naj bi prinašali v družino razkol, in tudi zato prav v letu ognjenega konja beležijo tako veliko abortusov.

Čeprav bodo skeptiki vse skupaj želeli pripisati naključju, pa jih ni malo, ki so ob delu z ljudmi že opazili, da rojene v istem letu vendarle družijo nekatere skupne lastnosti. Nekateri so značilno naivni, drugi jedki, spet tretji močni, jezljivi, miroljubni, ponosni ali skromni. Te lastnosti bi sicer lahko pripisali tudi ekonomski situaciji, v kateri se v danem trenutku marinira neka družba, pa tudi stopnji socialnega razvoja, ki gotovo vpliva tudi na družino in s tem tudi na vzgojo, a prave ločnice med usodo in naključjem še dolgo ne bomo znali potegniti.

Poudariti moramo tudi, da niso vsi tisti, ki so rojeni v nekem znaku, rojeni v povsem enakih pogojih.

Na kitajske znake namreč vpliva tudi letni čas, pa mesec rojstva, ura, vreme, zunanja temperatura. Zares nesporno je zgolj naslednje: tisti, ki so rojeni na prvi dan novega kitajskega leta, imajo bolj tipične lastnosti kot tisti, ki so rojeni v repu. Običajno so ti tudi bolj uspešni v življenju, saj jih njihova žival še posebno varuje.

Že veste, kaj ste po znamenju kitajskega zodiaka?

Kliknite na svoje znamenje!

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Podgana

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Bivol

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Tiger

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Zajec (ali Mačka)

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Zmaj

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Kača

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Konj

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Koza

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Opica

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Petelin

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Pes

Značilnosti znamenja kitajskega horoskopa: Prašič


Vas morda zanima tudi, kako se je rodila legenda o dvanajsterici znamenj kitajskega horoskopa in zakaj temu zodiaku vladajo ravno te živali? Vabljeni na spletno povezavo Kitajski horoskop - o legendi ter rojstvu dobrih in slabih let