Kitajski horoskop - ujemanje in ljubezen med znamenji

4. 2. 2015
Deli
Kitajski horoskop - ujemanje in ljubezen med znamenji

V Aziji horoskope nadvse spoštujejo. Veliko bolj kot pri nas, kjer se jim nekateri posmehujejo, večina pa jih bere zgolj za zabavo. Po drugi strani pa se temu vendarle ne gre preveč čuditi, saj ima horoskop na Kitajskem zares častitljivo tradicijo in svojstveno zgodovino.

Za zajeten 'bataljon' kitajskih znanstvenikov je svoje čase celotno svoje življenje posvetilo opazovanju in beleženju vseh naravnih in socialnih pojavov, iz tako zbranih podatkov pa so nato snovali umne zaključke in modra pravila, na osnovi katerih so nato skušali napovedati prihodnost svojemu vladarju, njegovim podanikom in vsemu človeštvu. Svoje izsledke so objavljali v letnem cesarskem Almanahu, v katerega so poleg vsakdanjih nasvetov zbrali tudi poduke za kmetijce, gospodinje in trgovce, poln pa je bil (in v nekaterih predelih Kitajske še danes je) tudi praktičnih nasvetov, ki zadevajo meteorološke pojave, odganjanje urokov, magičnih formul in zdravstvenih napotkov.

Na Kitajskem praktično ni bilo hiše, ki si ne bi že malo pred nastopom novega leta kupila pisani Almanah, ga spravila v svilen ovoj in na vidno mesto na severu svojega domovanja ter ga nato mrzlično prelistavala, se iz njega učila in v njem iskala rešitve za svoje težave. Tolmačenje zapisov iz Almanaha je običajno pripadlo najstarejšemu moškemu v družini, naj si bo očetu, stricu ali najstarejšemu bratu.

Ljubezen, ujemanja in poroka na Kitajskem!

Bolj kot ljubezen, je na Kitajskem pomembna poroka.

Gre za zares pomemben dogodek, v katerega se ljudje ne spuščajo brez veliko razmisleka. Čustva pri tem igrajo obstransko vlogo. In zato ni nič čudnega, da so že od nekdaj obstajala pravila o tem, katero horoskopsko znamenje se dobro ujema z drugim in kateri znaki nikakor ne morejo bivati pod isto streho. Za Kitajce bi bilo tako npr. naravno predrzno izzivanje usode, če bi žensko, rojeno v znamenju Tigra, poročili z moškim, rojenim v znamenju Konja, Bivola ali Podgane.

Znamenja horoskopa pa niso krojila le ljubezenskega življenja Kitajcev, temveč tudi njihove posle, prijateljstva in celo politiko.

Na srečo so se časi do neke mere spremenili tudi za Kitajce.

Ti danes večinoma ne dajo več toliko na horoskope, da bi se zaradi tega zlomila srca zaljubljencev, ki se zgolj nista rodila pravega leta, vendar pa je tradicionalne Almanahe in natančne letne napovedi še vedno mogoče najti praktično v vsaki kitajski četrti v Aziji in po svetu.

V nadaljevanju objavljamo ujemanja med kitajskimi znamenji, a vam pri tem polagamo na srce: vzemite zapisano z določeno mero rezerve. Čeravno so Kitajci znali odlično presojati, kako se kateri temperament živalskega znamenja ujame ali ne ujame z značilnostmi drugega, pa vendarle velja, da ljudi ne gre zreducirati zgolj na njih temperament in spremenljive osebnostne značilnosti. V resničnem življenju pravi ljubezni in pristni naklonjenosti neredko uspe nadvladati skoraj vse omejitve tega sveta - in zatorej tudi kitajskega horoskopa.

Ljubezenska ujemanja

Med kitajskimi horoskopskimi znamenji!

Kitajsko znamenje: Podgana

PodganaRojeni v letih: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, nujno preverite, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Razmerje dveh podganic je kot razmerje dveh zaljubljenih in hihitajočih se mišk. Edini trenutki resnosti se zgodijo takrat, ko si nežno in prisrčno pogledata v oči ter dahneta: "Ah, ti moja mala miška!"

ON BIVOL: Po kitajski tradiciji je to dobra zveza. Med podganico in bivolom vlada harmonija, saj se bo ona ob njem lahko sprostila in ga naravnost vdano ljubila. Bivol mora paziti le, da ne bo pri seksu preveč zahteven.

ON TIGER: Z nekaj truda razmerje lahko uspe. Podgana se bo morala malce obvladati in v njunem razmerju dovoliti Tigru več radoživosti. Možnost, da ostaneta skupaj za vedno je precejšnja, Kitajci pa pravijo, da tem parom lahko nekoč uspe praznovati celo zlato obletnico poroke.

ON ZAJEC: Napeto. Med zaljubljencema se lahko kmalu razvije neprijetna tekmovalnost. Še posebno Podgana bi se lahko počutila stalno ogroženo, saj se bo Zajec trudil, da bi jo zatrl. Nagnjena sta tudi k drugačnemu življenjskemu stilu. Zajčevo zapečkarstvo bi Podgano lahko precej frustriralo.

ON ZMAJ: To razmerje veliko obeta. Podgana bo znala dobro svetovati svojemu Zmaju, on pa ji bo za to nadvse hvaležen. Kitajska tradicija je še posebno naklonjena temu razmerju, če je on rojen v letu ognjenega Zmaja, saj naj bi se takemu paru rodilo zares veliko otrok.

ON KAČA: Pri seksu se odlično ujameta, to je pa tudi sicer nekakšno fatalno razmerje. Še posebno Podgana skoraj ne bo znala živeti brez svojega kačona. A medtem ko mu bo ona zelo zvesta, zanj tega ne moremo obljubiti.

ON KONJ: Kitajci bi to razmerje zagotovo odsvetovali. Šlo naj bi za sicer strasten, a tudi problematičen odnos z veliko težavami. Razmerje bi se lahko končalo slabo za oba vpletena. Pri njiju obstaja nevarnost, da bi se strast spreobrnila v odkrito sovražnost.

ON KOZA: Tradicija trdi, da bi bila to brezupna zveza. V kolikor bi Podgano premagala radovednost in bi se spustila v razmerje z lahkomiselno Kozo, bi v tem odnosu zagotovo potegnila ' ta kratko', medtem ko bi on postal zagrenjen in bi se je začel izogibati.

ON OPICA: Pravijo, da bi bila to za Podgano ugodna zveza. Podgana bi se Opici zagotovo popolnoma posvetila in tako bi bila oba lahko nadvse srečna. Nekoliko problematična bi bila le njena zveza z Opico, ki je rojena v poletnih mesecih. Te imajo namreč veliko moči, ki pa je ne obvladajo ravno najbolje.

ON PETELIN: Zgolj pogojno ustrezata drug drugemu. V svoji zaljubljenosti morda niti opazila ne bosta, da počasi drsita navzdol. On se bo v skladu s svojo naravo čisto preveč petelinil in napihoval, zato ga bo Podgana slej ko prej realistično prizemljila. Ker bo njegov ego to slabo prenesel, bi se znal potolažiti s skokom čez plot.

ON PES: Čustvena Podgana in poštenjakarski Pes bi znala dobro voziti skupaj skozi življenje. On bi se od nje lahko naučil več o čustvenih plateh življenja, ona pa bo navdušena nad njegovim resnim pristopom k življenju. Negova resnost bi lahko bila problem le pri seksu, saj ji bo moral res zaupati, da se bo tam končno sprostil.

ON PRAŠIČ: Kitajci bi tej zvezi verjetno dali zeleno luč. Podgana in Prašič se lepo ujemata, če ona le ne postane preveč nasilna. Če se bo z njim spozabila, lahko pričakuje, da se ji bo umaknil s poti, saj je Prašič enostavno premoder, da bi se hotel prerekati.

Kitajsko znamenje: Bivol

BivolRojeni v letih: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, nujno preverite, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Ta par bi lahko bil srečen. Ona bo z veseljem uresničevala vse njegove želje, a tudi nosila hlače v tem razmerju. Ker je velik tradicionalist bo znal ceniti njeno zvestobo in realizem.

ON BIVOL: Odlično za posel in zakon. Znala bosta skupaj kovati velike dobičke, ljubezensko razmerje pa bo precej konzervativno. Po kitajski tradiciji se tadva skoraj gotovo poznata že iz kakšnega od prejšnjih življenj.

ON TIGER: Kitajci bi to razmerje nadvse žolčno odsvetovali. Po tradiciji naj bi veljalo, da bi Bivol lahko Tigra uničil, poteptal in popolnoma razvrednotil. Posledice bi bile za Tigra uničujoče, saj si njegova samozavest še nekaj let ne bi opomogla. Naj velja previdnost, skratka.

ON ZAJEC: Še kar dobra zveza. Bivol bo v tem razmerju pokazal svojo ukazovalno plat, ki pa jo bo Zajec relativno dobro prenašal. Nekaj več težav lahko pričakujeta v postelji, saj njuni seksualni apetiti in želje niso najbolj skladne. A če bi se znala res dobro pogovoriti, bi morda lahko premagala tudi to.

ON ZMAJ: V tej hiši bo na dnevnem redu en sam kreg in prepir. Kitajci pravijo, da bo to razmerje najverjetneje ohladil kar Zmaj, ki se bo naveličal nenehnega kravala in enostavno odšel. Edina rešitev za to razmerje je, da se morda neverjetno dobro ujameta v postelji.

ON KAČA: Pozorna in obzirna Kača bo verjetno dovolila, da o vsem odloča Bivol. Vendar videz vara, radi trdijo Kitajci. Prav to bo veljalo tudi v tem razmerju. Kača je dovolj prefrigana, da bo Bivola znala obrniti tako, da bo nazadnje bolj kot ne po njeno. Je pa to tudi par, ki se bo odlično ujel v seksu.

ON KONJ: Gospodovalna bivolja gospa v razmerju z egoističnim in samozadostnim žrebcem? Kitajci bi rekli, da bo to nadvse težavno razmerje. Še več. Prepričani so, da se je bo on kmalu naveličal in jo zapustil. Z le eno izjemo. Ker je seks običajno fantastičen, bi morda, a le stežka, celo znal še kaj potrpeti.

ON KOZA: Kitajski almanahi bi to razmerje odsvetovali, ker da se Bivol in Koza ne moreta najbolje ujemati. Še posebno ona bi se lahko hitro naveličala njegove igrive lahkoživosti in ga zapodila iz hiše. Bi se ji pa znalo kasneje še močno kolcati za njim, saj kozli veljajo za kar dobre ljubimce.

ON OPICA: Ona bi ga lahko neskončno ljubila in mu v nedogled odpuščala zanj značilne norčije, ona pa je ravno prav prebrisan, da bo teh norčij le toliko, da bo pri njej še vedno dobro zapisa. Kitajci temu razmerju niso najbolj naklonjeni, a ga vendarle ne bi niti odsvetovali.

ON PETELIN: Odlično. To bi bila lahko idealna zveza. Seveda pa se Petelin ne bi smel preveč napihovati, prav tako pa bi moral dovoliti, da vsaj na videz o večini pomembnih stvari v razmerju odloča ona. Med rjuhami bi znalo biti nadvse pestro in to ob skoraj vsaki uri dneva.

ON PES: Kitajci pravijo, da je to težavno razmerje. Le v primeru, če bi se ona znala vsaj na videz podrediti, bi morda vendarle lahko speljala. Je pa to razmerje odlično za posel, saj se jima družno obeta velik uspeh in zajeten kupček denarja.

ON PRAŠIČ: Težko bo, ker je ona tradicionalist, Prašič pa ni ravno posebno zvest, kadar se ob njem znajde gospodovalna ženska. Tudi če mu ni do varanja, bo to storil zgolj njej navkljub. Tako ji bo hotel dokazati svojo samostojnost. Če bi ona znala nadzirati svojo ukazovalnost, bi lahko vendarle bila tudi zadovoljna in srečna.

Kitajsko znamenje: Tiger

TigerRojeni v letih: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, nujno preverite, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Hja, Kitajci so v tem primeru nekoliko mlačni. Pravijo, da to razmerje nima ravno velike prihodnosti, pa čeprav bo tigrica v njuno čudovito skupno prihodnost vlagala veliko svojih hrepenenj. Ker si ji bo on želel prikupiti, bo nerodno capljal za njo in se skoraj preveč trudil. Slej ko prej jima bo jasno ...

ON BIVOL: Neugodno, saj se Tiger in Bivol ne razumeta najbolje. Še posebno nevarna je ta zveza za Tigrico, saj jo lahko pretirano dominanten Bivol povsem uniči. Do njenih želja se bo vedel prezirljivo, tako da bo nazadnje tudi sama verjela, da nimajo nobene prave vrednosti.

ON TIGER: Isti ptiči dobro skupaj letijo? Drži, a le dokler drug do drugega izražata svoje lepe značilnosti. Imata iste cilje in oba znata biti nežna. Problem pa seveda nastane, ko se zadeve zaostrijo. V takšnih trenutkih bi lahko drug drugemu tudi izpraskala oči. Zmagal na koncu seveda ne bi nobeden od njiju.

ON ZAJEC: O tem razmerju si Kitajci niso najbolj na jasnem, ali je to dobra ali slaba veza. Zagotovo gre za komplicirano razmerje, ki pa vendarle lahko tudi uspe. Če bo nežni Zajček znal razumeti, se vživeti in obvladati zapleteno osebnost Tigrice, bi lahko še dobro vozila skozi življenje.

ON ZMAJ: Nadvse viharno razmerje, v katerem pa na koncu slavi prav Zmaj. Tigrici bo znal dopovedati, kje so njene meje in jo skušal udomačiti. S svojo izjemno notranjo močjo in vztrajnostjo mu bo to uspelo, zato mu bo slepo sledila celo takrat, ko ne bo imel prav.

ON KAČA: Nenavadno in redko razmerje. Imata namreč tako malo skupnega, da si le redko postaneta všeč, če pa že preskočijo iskrice, je ta odnos verjetneje le začasno razvedrilo. Ne marata namreč rutine, zato zanju občasni skoki čez vstran niti niso tako neobičajni.

ON KONJ: Kitajci bi bili nad to zvezo navdušeni. Odlično se bosta ujela, a le če bosta drug drugemu dovolila dovolj prostosti. Če Tigrica najde smisel svojega početja, bo tudi Konju popustila vajeti.

ON KOZA: Žal mu ne bo uspelo zadovoljiti vseh njenih čutnih hrepenenj, zato je razmerje na majavih temeljih. Lahko pa postane celo nevarno, saj obstaja možnost, da Tigrica v svojem ljubezenskem zagonu izgubi razsodnost in začne napadati Kozo. To pa bi se znalo tudi slabo končati.

ON OPICA: Po tradiciji je to prej neugodno kot ugodno razmerje. V njem je veliko nasprotij in najbolj verjetno je, da bo v taki zvezi na slabšem Tigrica. On je namreč veliko bolj zvit, zato jo bo zlahka vlekel za nos.

ON PETELIN: To je sicer lahko lepo in romantično razmerje, vendar pa bo Tigrica hitro spregledala njegovo puhlo postavljaštvo in ga pričela zaničevati. V svojem podcenjevanju bo zelo verjetno šla tudi predaleč in mu odrekla sposobnosti, ki jih Petelin v resnici ima.

ON PES: Lepo in skladno razmerje. Dobro se bosta razumela, saj oba visoko cenita ideale in sanje. Edini problem tega para je, da nobeden od njiju ne zna prizemljiti drugega, pa bi se lahko v svojih sanjarijah tudi kar preveč izgubljala.

ON PRAŠIČ: Kitajci bi razmerju pokimali, saj bi se lahko lepo ujela, če se bo le Tigrica znala zadržati in ne izkoristiti Prašičeve vljudnosti in dobrohotnosti. Tigričina topla nežnost bo v Prašiču razvnela nepričakovane strasti. Med rjuhami bi se zato znalo vneti ;)

Kitajsko znamenje: Zajec

ZajecRojeni v letih: 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, nujno preverite, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Oba sta prijazna in očarljiva, a tudi veliko prevelika egoista, da bi razmerje dobro delovalo. Vse preveč bosta zaverovana sama vase, da bi se uspela zares zbližati, še manj pa jima bi lahko uspelo drug v drugem spodbujati najlepše kar premoreta.

ON BIVOL: Po prvem navdušenju bi lahko nastopile težave. Na začetku njo zelo navduši, da je on trden realist, medtem ko njega ona pritegne s svojo ljubkostjo in zapeljivostjo. Kasneje pa pričenjata drug pri drugem opažati napake. Še posebno njega bo motilo njena površnost, ona pa se bo pred njegovimi kritikami raje umaknila.

ON TIGER: Tradicija tej zvezi ni najbolj naklonjena. Zajček se bo hitro zaljubil v postavnega in odločnega Tigra, a ga bo vseskozi te mogočnosti tudi zelo strah. Vprašanje je, če bo predrzen in napadalen Tiger sploh kdaj zares znal ceniti njeno nežnost.

ON ZAJEC: Bolj prijateljsko kot ljubezensko razmerje. Kitajci tej zvezi ne obljubljajo veliko strasti. Prav nasprotno. To je nekoliko dolgočasna zveza, saj bosta oba vedno počela le tisto, kar je nujno. Bosta pa skupaj vendarle znala uživati v mirnih in tihih trenutkih dneva.

ON ZMAJ: Tradicija zvezi ne nasprotuje. Ker on zna biti odločen, ona pa je po naravi diplomat, se bosta v družbi odlično dopolnjevala. Zmajeva zanesljivost in moč bosta Zajca umirila, da bo lahko izrazil svojo umetniško čud in nevsiljivo družabnost.

ON KAČA: Nenavadno razmerje, ki lahko uspe. On je namreč odločen in ukazovalen, vendar ona to od svojega moškega pričakuje. Oba sta tudi dovolj subtilna in prefinjena, pa tudi izbirčna, da bosta znala uživati v družbi drug drugega. Sladki romantični trenutki niso izključeni.

ON KONJ: To je razmerje dvomljive kvaliteta. Nenavadno je že to, da bi Konja sploh zanimal vase umaknjeni Zajček. Če pa bi se že zapletla, bi morda sčasoma le uspela najti vzajemno skladnost, pa še to le, če bo Konj Zajčku znal dokazati, da je zanesljiv in dober partner.

ON KOZA: Kitajci bi bili temu razmerju najverjetneje naklonjeni, saj bi se ta dva lahko dobro ujela. Zviti Zajec bi znal nežno in nevsiljivo prevzeti vajeti v svoje roke, ob pametni Zajklji pa bi moški Koza lahko zares veliko dosegel v življenju.

ON OPICA: Sploh ni tako slabo, kot bi se morda zdelo na prvi pogled. Razigranost in iznajdljivost, ki sta glavni lastnosti Opice, bi namreč lahko lepo dopolnjevali Zajčkino lepo obnašanje in bolj površno dojemanje sveta. Skupaj bi znala doseči prav vse, kar bi si zastavila.

ON PETELIN: Ker bi se takoj osredotočila le na vse najslabše drug pri drugem, je res pravi mali čudež, da sta tadva sploh postala par. Petelin je veliko preglasen in pompozen, Zajec pa nasprotno, vase umaknjen in zasanjan. Kitajska legenda pravi, da se bosta tadva lahko srečala šele pozno ponoči.

ON PES: Tradicija je razmerju naklonjena, saj duhoviti in očarljivi Zajec s peresno lahkoto zapelje nekoliko okornega, a vendar prijetnega Psa. Kitajci jima obljubljajo lepo in dolgotrajno zvezo, v kateri ne bo manjkalo zabave, pa tudi denarja ne.

ON PRAŠIČ: Odlična zveza, menijo Kitajci. Ona občuduje njegovo zanesljivost in njegov pogum, on pa njeno spretnost in ženstvenost. Drug drugemu znata dati prav tisto, kar sta si od nekdaj želela in po čemer sta dolgo hrepenela.

Kitajsko znamenje: Zmaj

ZmajRojeni v letih: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, nujno preverite, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Kitajci tej zvezi ne bi nasprotovali. Podgana zna najlepše laskati, še posebno, ko je zaljubljena, kar bo znal Zmaj, ki si želi večnega občudovanja, nadvse ceniti. Njun edini problem je Zmajeva ognjevitost, ki bi lahko Podgano prestrašila. Bi pa to svojo lastnost lahko s pridom izkoristil med rjuhami.

ON BIVOL: Po tradiciji naj bi bila to precej naporna zveza, polna prepirov. Zmaj, ki se hoče vedno bleščati v središču pozornosti, bo begal Bivola, ki je glede tega precej nezaupljiv in bi se le težko zadržal s svojo kritiko. Po drugi strani pa se bosta Bivol in Zmaj zares odlično ujela pri seksu.

ON TIGER: Nevarno. Srečanje dveh tako velikih sil pač ni od muh in vprašanje je, če sploh lahko zdržita tako silovito trčenje. Če jima bo uspelo prek prvih nevšečnosti in nerazumevanj, imata pred seboj lepo prihodnost. Zmaj lahko postane prava zvezda vodnica za Tigra. Pod njenim mentorstvom bi se lahko nalezel nekaj nujne previdnosti in preudarnosti v življenju.

ON ZAJEC: Razmerje ima zgolj omejene možnosti za uspeh. Potem ko se on v zmajevko lahko zares močno zaljubi in bi na vsak način rad zadržal svojo očarljivo in gospodovalno partnerico, pa je zelo verjetno, da Zmaj ne bo dolgo zdržal v toplem brlogu.

ON ZMAJ: Dva Zmaja na kupu? Kitajci dvomijo v ugoden razplet. Ogenj se bo vnel in strele bodo švigale. Oba bosta poskušala pokazati svojo najodličnejšo stran in nevarno je, da postaneta preveč tekmovalna.

ON KAČA: Nenavadno in problematično razmerje. Prav verjetno je, da se bosta dolgo in strastno prepirala. Prvi se bo naveličal ponosni in pozornosti željan Zmaj, vendar jo bo kačon nato pričel čez vse mere razvajati in jo skušal prikovati nase z obilo ljubkovanja.

ON KONJ: Kitajci razmerju ne nasprotujejo, čeprav bo Zmaj ob Konju močno pogrešal nežnosti in pozornosti. Konj je za kaj takšnega čisto prevelik egoist. Po drugi strani pa bosta težave, ki jih bosta imela podnevi, znala odlično zgladiti ponoči.

ON KOZA: To je vprašljivo razmerje. Koza namreč Zmaju ne bo znala izkazati tiste vrste občudovanja, ki ga Zmaj tako zelo potrebuje. Koza se bo sicer zelo trudila, da bi v njem zbudila navdušenje, vendar ji to ne bo zares uspelo.

ON OPICA: Zmaja bo v tem razmerju kmalu minilo začetno navdušenje. Opica je namreč očarljiva in zabavna, zanjo pa je tudi sicer znano, da vse življenje le igra različne prizore in zbija šale. Zmaj se bo zato sprva odlično počutil ob Opici, saj bosta ves čas v središču pozornosti. Razmerje je vprašljivo na dolgi rok.

ON PETELIN: Odlična zveza. Kitajci celo pravijo, da če je ona, poleg vsega, še Zmaj iz zares dobre družine ali kot osebnost zelo ugledna, bo to skoraj zakon, ki je bil sklenjen v nebesih. Petelin se bo namreč lahko šopiril in izkoristil vse njene spretnosti. Problem? Petelinji greben bo uplahnil v postelji.

ON PES: Drug drugega verjetno sploh ne bosta kaj dosti zanimala. Pes je čisto preveč zaposlen z resnimi življenjskimi zadevami, da bi se posvečal Zmajevi nečimrnosti, Zmaja pa tako 'pusti' moški običajno ne zanimajo kaj dosti.

ON PRAŠIČ: Odlična zveza, ki obljublja obilo čutnosti. Zmajevka bo ob Prašiču kar zacvetela, saj bo do izraza prišla njena izjemnost. Prašič namreč ne bo skoparil s komplimenti, sploh pa bo tako zaverovan v svojo lepotico, da jo bo častil kot čisto pravo boginjo.

Kitajsko znamenje: Kača

KačaRojeni v letih: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, nujno preverite, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Razmerje je neugodno, še posebno zanj, saj bo ona v tej zvezi načeloma srečna, a tudi precej nezvesta, saj je Podgana s svojo zadržano čutnostjo ne bo uspela zadovoljiti. Na drugi strani pa bo Podgana vdano čakala, da se Kača umiri, in postajala vse bolj nesrečna, ko se to ne bo uresničilo.

ON BIVOL: Na začetku bo videti, kot da je to idealno razmerje. Vendar pa Kača ne bo znala  prav dolgo prikrivati svoje skoke čez plot, na slednje pa je Bivol kot velik konzervativec nadvse alergičen. Bivoljemu izbruhu bo sledilo priznanje Kače, da ji je v tej zvezi čisto preveč dolgčas.

ON TIGER: Kitajci bi to razmerje odsvetovali. Preveč sta si različna, da bi lahko živela v harmoničnem odnosu. Ona je previdna, on se hitro navduši. Edino skupno točko bi lahko odkrila ponoči. Pa bo to dovolj?

ON ZAJEC: Zanimivo razmerje. To bi bil razmišljujoč in precej zasanjan par. Drug drugega bi opazovala in v neskončnost preučevala. Kača bi se v Zajca lahko zagledala tako močno kot v nikogar drugega.

ON ZMAJ: Po tradiciji naj bi bila to naravnost odlična zveza. Zmaj bo ponosen na svojo očarljivo partnerico, pa čeprav bodo njeno ženstvenost opazili tudi drugi, ona pa bo ob njem lahko tako močna in odločna, kot to sploh lahko je.

ON KAČA: Ah, tej zvezi ne bo z rožicami postlano. Zdi se, kot da varanju in pretvarjanju v tem razmerju zlepa ne bo nikoli konec. Drug z drugim se bosta spopadala in se drug pred drugim dokazovala. Kitajci pravijo, da je med tema dvema mogoča le res naporna zveza, ki je le težko dolgotrajna.

ON KONJ: Ali bo to razmerje uspešno ali ne, je odvisno predvsem od nje. Če bo Kača v tem razmerju našla svojo srečo, bosta ostala skupaj za vedno. Če pa ji to ne bo uspelo, razmerje nima upanja. In zanimivo, da ob Konju celo Kače ne mika tako pogosto skakati čez plot.

ON KOZA: To je zelo težavna zveza, saj se bosta drug drugega prestrašila in se vkopala vsak za svoj obrambni zid. Edina možnost, da se tadva spravita skupaj, je njuna velika medsebojna telesna privlačnost, a Kitajci tudi v to močno dvomijo.

ON OPICA: Vprašljivo uspešna zveza. Spogledljivi Opici sicer ni težko zapeljati Kače, vendar pa je to, kako dolgo sploh lahko ostaneta skupaj, še najbolj odvisno od Opice, naključij in posebnih okoliščin. Kača o uspehu tega razmerja skratka ne odloča ravno veliko.

ON PETELIN: Kitajci razmerju ne nasprotujejo, vendar pa odnos ne bo brez težav. Dejansko se lahko sicer prav lepo ujameta, še posebno, če je Kača tiste vrste, da se zna dovolj obvladati in Petelina v družbi ne smeši preveč. Žal pa se bosta v postelji dolgočasila kar oba.

ON PES: Pogojno uspešno razmerje. To je zveza, v katero se lahko spustijo le manj zahtevne Kače, ki se bodo zlahka umirile ob njegovi preudarni zanesljivosti. In čeprav je tudi on zelo moder, mu Kača za vedno ostane ena sama velika skrivnost in uganka.

ON PRAŠIČ: Nevarno. Prašič bi storil najbolje, če bi pobegnil, še predno ga piči Kača. Če bo namreč radovedno vztrajal ob njej, bo vsak dan bolj zatrt, saj bo ona njegovo enostavno razmišljanje in okornost vztrajno zasmehovala.

Kitajsko znamenje: Konj

KonjRojeni v letih: 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, nujno preverite, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: To je eksplozivno in nevarno razmerje. V razmerju prevladuje strast, ki se izmenjuje s sovraštvo med partnerjema. Ločitve in poroke si med tema dvema partnerjema lahko sledijo kar serijsko. Zveza je tako usodna, da lahko pripelje celo do kaznivih dejanj.

ON BIVOL: Kitajci pravijo, da je tudi to težavna zveza, saj se znaka ne znata dovolj zbližati in spoznati, da bi se kolikor toliko razumela. Ona, Konj, je strastna in samostojna, zato se Bivola boji, saj ji bo on stalno skušal odvzeti vso svobodo.

ON TIGER: To je odlična zveza, kjer bosta partnerja znala najti vsak sebe. Tiger bo znal Konju vračati njegova strastna čustva, dovolil pa ji bo tudi veliko svobode. Tiger je namreč vedno najbolj zaposlen s samim seboj.

ON ZAJEC: Če se Konj ne bo prehitro naveličal razmerja, morda celo lahko računata na kaj več kot samo prijateljstvo. Priljudni Zajec bi se ji morda znal prikupiti, saj zna ravnati s čustvi. Slednje mu gre še posebno dobro od rok pri osebah nasprotnega spola.

ON ZMAJ: Vprašanje, kako dolgo bo trajalo, vendar pa je to vseeno odlična zveza. Njuna najmočnejša skupna točka je strastna telesnost, ko pa se to čustvo umiri, lahko morda kar oba spoznata, da ju v resnici ne veže ravno veliko.

ON KAČA: Kitajci pravijo, da ta dva ne zmoreta osrečiti drug drugega. Ko se Konj zaljubi, je zvest. Ko ne ljubi več, pa partnerja zapusti, saj v taki zvezi ne najde več smisla. Po drugi strani pa je Kača običajno nezvesta, vendar pa vseeno potrebuje topel dom. Neskladje je skratka očitno.

ON KONJ: Dva Konja na kupu sicer pomeni, da bosta znala izživeti vse svoje strasti, vendar pa sta oba tudi dovolj samoljubna, da se čustvom ne bosta pustila popolnoma zasvojiti. Dolgotrajnost te veze je vsekakor vprašljiva.

ON KOZA: Zgolj pogojno ugodno razmerje. Zveza je sicer lahko odlična le, če Konj v razmerje prinese dovolj premoženja. V nasprotnem primeru se namreč lahko zgodi, da zveza ne bo ravno cvetela.

ON OPICA: Ker Konji ljubezen enačijo s strastjo, zaničujejo vsakega, ki se lahko iz čustev drugih norčuje, še bolj črtijo takšne, ki celo v ljubezni nastavlja zanke in pasti. Opica, ki se svoji zvitosti seveda ne bo odpovedala, niti ko je zaljubljena, je za Konja zato le slaba kombinacija.

ON PETELIN: Kitajci temu razmerju ne bi prižgali zelene luči. Ona bi se tako zapletla, da ne bi videla ničesar drugega razen Petelinovega bleščečega perja, to pa bi bil tudi konec zveze. Zanjo je ljubezen resna stvar, za Petelina pa le še en vzrok več, da se postavlja.

ON PES: Tradicija obljublja skladno razmerje. Drug drugemu bosta dovolila dovolj prostosti. Pes bi tako lahko vso svojo moč posvetil boju za pravičnost v svetu, Konj pa bi se lahko do onemoglosti posvečal predvsem sam sebi. Tako bi bila oba lahko zadovoljna.

ON PRAŠIČ: Neugodno. Prašič bi v taki zvezi le trpel, saj se ne bi nikoli mogel navaditi Konjevega egoizma, Konja pa bi frustriral občutek večne nepotešenosti, zato bi se kaj kmalu odločil in odvihral v prostost.

Kitajsko znamenje: Koza

KozaRojeni v letih: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003. Leto Koze bo tudi leto 2015. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Tradicija pravi, da je to razmerje nima močnih temeljev. Če bo Podgana znala poskrbeti, da bo njegov mošnjiček vedno poln, bo Koza srečna. Po drugi strani pa on v nobenem primeru ne bo kaj dosti srečen ob njej.

ON BIVOL: Koza in Bivol se ne znata osrečiti. Bivol namreč ne zmore razumeti vseh razsežnosti njene domišljije, zato svoje Koze nikoli zares ne razume. Še huje. Ravno fantazija, ki njej pomaga preživeti, je njemu neskončno zoprna.

ON TIGER: Kitajci pravijo, da to ne more biti ravno srečna zveza. Lahko se dolgo časa zdi zgledno in skladno, vendar pa se vse spremeni v trenutku, ko gre v življenju Tigru nekaj močno narobe. Takrat se lahko v svojem besu Tiger spozabi in svojo Kozo tudi požre.

ON ZAJEC: Idealen par. Koza in Zajec se hitro ujameta in se lepo dopolnjujeta. Zajcu je nadvse všeč Kozina domišljija, skupaj pa lahko izrazita tudi vso umetniškost svojih duš in lahkotnost medčloveških odnosov.

ON ZMAJ: Razmerje je dobro le za enega od njiju. Koza bo namreč v tem razmerju še kar zadovoljna, a v sebi nima moči, da bi pomagala svojemu Zmaju. Ravno nasprotno. Lahko mu celo škodi, še posebno njegovi karieri.

ON KAČA: To ni najbolj srečno razmerje, zato pa je lahko z nekaj sreče vendarle skoraj večno. In kakšna mora biti ta sreča? Princip je enostaven: če je Kača dovolj bogata, se mu bo Koza hitro in z lahkoto prilagodila.

ON KONJ: Odlična zveza, menijo Kitajci. Nekaj je namreč gotovo, v tem razmerju ne bo ne njemu ne njej nikoli dolgčas. Konj ima vedno veliko opravkov, vendar za vedno ohrani ljubezen do Koze, ki bo ob njem bolj samozavestna.

ON KOZA: Ni najbolj ugodno, saj sta se skupaj našla dva velika zapravljivca, ki se bosta morala ves čas izogibati upnikov. Vseh teh finančnih zagat in posledično napetosti pa bo kmalu konec, saj se bosta drug drugega slej ko prej naveličala.

ON OPICA: To razmerje bi pogojno lahko bilo ugodno. Zabavna Koza bo norčavo Opico navdušila že na samem začetku. Vendar pa bo Kozica Opico kmalu zapustila, če se on ne bo znal dovolj dobro oskrbeti z denarjem.

ON PETELIN: Oba znata bolje uživati kot delati, zato je zveza sicer lepa, poetična, vendar kratkotrajna. Koza le težko živi le od ljubezni, Petelin pa se bolj uspešno baha kot pa dejansko služi denar. Sama se seveda s tako tuzemskimi stvarmi, kot je garanje, ne spoprijema rada. Lažje je spakirati kovčke in oditi na lepše.

ON PES: Nemogoče razmerje, menijo Kitajci. Tako različna sta si, da bi enemu ali drugemu kmalu popustili živci. Resni in pravici zavezan Pes je za Kozo veliko preveč družbeno zavzet, zato pride hitro do zaključka, da posveča veliko premalo pozornosti ljubezni.

ON PRAŠIČ: Ker zna Prašič dobro obračati denar in ga z lahkoto služi, je osnovni predpogoj za njuno zvezo že izpolnjen. Vprašanje pa je, koliko časa bo okorni Prašiček poskočno Kozo uspel obvladovati.

Kitajsko znamenje: Opica

OpicaRojeni v letih: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004. Leto Opice bo tudi leto 2016. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Dobra zveza. Opica in Podgana sta skladni tako doma kot v družbi. Opica je ob Podgani bolj umirjena, pa tudi srečna, Podgano pa Opica povsem očara, zato ji lahko oprosti vse njene vragolije.

ON BIVOL: Lahko je uspešna zveza, a ne tudi zelo srečna. Bivol se bo v Opico tako zelo zagledal, da bo ta postala središče njegovega življenja. Ker jo tako občuduje, ji bo tudi dovolil več kot bi komurkoli drugemu, vendar pa bo globoko v sebi tudi močno trpel.

ON TIGER: Ta zveza velja po tradiciji za eno težavnejših zvez, ne pa tudi za nemogočo. O uspehu tega razmerja odloča Tiger, ki mora zvezo sprejeti kot izziv. Opica bo nato le še poskrbela, da mu ob njej ne bo nikoli dolgčas.

ON ZAJEC: Drug k drugemu dobro pašeta. Odlično se bosta ujela in zdelo se bo, da je njuno življenje ena sama velika zabava. Večkrat se bosta nasmejala na tuj račun in koga tudi izkoristila.

ON ZMAJ: Presenetljivo dobro razmerje, saj bosta znala pomagati drug drugemu. Zmaj bo znal Opico ščititi pred svetom, ona pa mu bo znala svetovati tudi v najbolj kočljivih situacijah. Zmaju bo njen nasvet prav prišel, saj je po naravi preveč zaupljiv, zato prehitro zabrede v težave.

ON KAČA: Kočljivo, a izjemoma dobro razmerje. To je namreč zveza, ki si jo lahko privoščijo le zelo bistri predstavniki obeh znakov. Da bi s svojimi senčnimi platmi nehote ne škodila drug drugemu, bosta morala biti pogosto na preži.

ON KONJ: Neugodno razmerje. Zveza sicer lahko uspe. vendar se partnerja ne bosta nikoli zares razumela. Še dobro, da ju to večinoma niti ne bo motilo, saj bosta vedno znova znala poiskati najmanjši skupni imenovalec, ostalo pa prepustila svobodi.

ON KOZA: Tradicija temu razmerju ni preveč naklonjena. Opica se bo sicer vedno nekako izmazala brez večjih prask, saj ne bo zveze s Kozo nikoli jemala prav posebno resno. Težje bo za Kozo, saj bo ta naenkrat opazila, da skače za svojo lastno senco.

ON OPICA: Dve opici? Zanimivo, ampak tradicija pravi, da bi se lahko odlično razumeli, saj bosta znali druga drugi vračati z enakim. Parček bo videti skoraj tako, kot so videti branjevci na tržnici, kjer vsak sebe in svojo ponudbo praviloma precenjuje in se poskušal le čim bolje uveljaviti.

ON PETELIN: Ko se tadva zagledata drug drugemu v oči, takoj prepoznata sorodno norčavost duše. Vendar pa razmerje ni eno srečnejših. Opica bo od Petelina sicer dobila veliko, zato pa bo Petelin vseskozi nekoliko nesrečen. In ker bo on nesrečen, bo ona slej ko prej nepotešena in frustrirana.

ON PES: Težko verjetno razmerje. Še najbolje se bosta ujela, če si bosta dovolila cinizem in se družno posmehovala celemu svetu. Nekoliko manj uspešna pa bosta, ko bosta pričela ocenjevati drug drugega, saj sta oba ostra in netolerantna.

ON PRAŠIČ: Ta nenavadna kombinacija bi lahko celo uspela. Opičja neugnanost Prašiču namreč ne more do živega. Prav zato Opica Prašiča občuduje, mu ustvari prijeten dom in se umiri.

Kitajsko znamenje: Petelin

PetelinRojeni v letih: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005. Leto Petelina bo tudi leto 2017. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Kitajci pravijo, da je to zelo vprašljiva zveza. Zaljubljena Podgana je sicer lahko zelo potrpežljiva in zna spregledati Petelinu značilno postavljaštvo in zapravljivost. Vendar pa se vsaka zaljubljenost tudi enkrat konča ...

ON BIVOL: Po tradiciji naj bi bila to odlična zveza in to na vseh ravneh. Bivol Petelina ščiti, zato lahko ona blesti tako v ožjem družinskem okolju kot širše v družbi. Ko pa Bivolova počasnost prične motiti Petelina, je zveza že tako trdna, da je nič več ne more zlomiti.

ON TIGER: Strastno, pa vendar vprašljivo razmerje. Dobro se ujameta v intimnosti, bolj neusklajen pa je njun nastop v družbi. Njej, Petelinu, je ves čas nekoliko nerodno zaradi Tigrovih vsiljivih manir. Paziti gre le, da Tigra po nepotrebnem ne zjezi preveč.

ON ZAJEC: Dobro ujemanje. Skupno jima je občudovanje lepote in izjemen občutek za skladnost. Težavno postane šele, ko se preselita pod isto streho, saj Zajec le težko dalj časa prenaša Petelina, Petelin pa bo tudi sicer izkoristil vsak trenutek, da bo lahko skočil čez plot.

ON ZMAJ: Ugodno. Odlično se bo godilo predvsem Petelinu, ki bo na svojega Zmaja lahko vedno zelo ponosen in se bo lahko na račun njegovih uspehov pogosto ter veliko šopiril. Zmaj mu bo po drugi strani to velikodušno dopuščal, saj se mu ne da ukvarjati s takšnimi malenkostmi.

ON KAČA: Kitajci menijo, da bi to lahko bila zelo ugodna zveza, saj imata pripadnika teh dveh znakov veliko skupnih lastnosti. Poigravala se bosta z življenjem in filozofirala, pri tem postajala drug nad drugim vse bolj navdušena.

ON KONJ: Ne najbolj posrečena, a vendar mogoča zveza. Zveza med Konjem in Petelinom ni nikoli posebno skladna, vendar sta oba zelo samostojni osebnosti. Močnejša osebnost v tej zvezi je gotovo Konj, zato bo Petelinovo samoljubje marsikdaj trpelo.

ON KOZA: Tradicija temu razmerju ni najbolj naklonjena. V tej zvezi bosta namreč nesrečna prav oba partnerja, čeprav bi se znala dolgo slepiti o nasprotnem. Streznitev kmalu prinese že kruta in trda realnost.

ON OPICA: Nenavadno, a bo vendarle funkcioniralo. Čeprav se bo Opica iz Petelina lahko norčevala na vse pretege, ga vodila za nos in se mu smejala v brk, pa Petelin tega še opazil ne bo, temveč bo le ponosen na svojega bleščečega partnerja.

ON PETELIN: To ni najbolj posrečena kombinacija. Drug drugemu bosta zamorila življenje, saj se bosta prepirala za vsako malenkost in iz muhe naredila slona. Pred ostalimi bosta svoje križe in težave spretno prikrivala, saj znata oba odlično igrati.

ON PES: Odlično v seksu, manj ugodno za trdno razmerje. Ta znaka nista ravno najbolj skladna drug z drugim. Pes je enostavno preresen in preveč kritičen, da bi se Petelinu uspelo dolgo nekaznovano bahati in šopiriti. Ko bi jo Pes z nekaj opazkami potolkel, bi ji pravzaprav strl radoživega duha.

ON PRAŠIČ: Kitajci so tej zvezi naklonjeni, saj je Prašič dovolj potrpežljiv, strpen in razumevajoč, da bo prenašal zahtevno dekle Petelina, še posebno, ker bo občudoval njene ženske čare in si jo želel v vsakem trenutku. Prav občudovanje pa je vse, kar si Petelin tako zelo želi.

Kitajsko znamenje: Pes

PesRojeni v letih: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006. Leto Psa bo tudi leto 2018. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Kitajci pravijo, da bi to lahko bila nadvse zanimiva zveza, saj bosta znala drug drugega duhovno spodbujati in dopolnjevati. Vse bo potekalo odlično, če le Podgana ne bo postala kar malce preveč zapečkarska.

ON BIVOL: Zanimivo, a povsem mogoče razmerju. Že na samem začetku bosta sicer morala marsikaj razčistiti, saj izhajata iz popolnoma drugačnih svetov. Pes je revolucionar, Bivol pa je zelo starokopiten. Vendar pa bo ravno izjemna privlačnost med njima premostila vsa nasprotja.

ON TIGER: Odlično ujemanje in strastno razmerje. Srečala se bosta s podobnim ognjem v očeh in se potem skupaj borila za boljši jutri vsega človeštva. Žal pa bi se v svoji gorečnosti lahko spozabila in v imenu visokih idealov pozabila negovati tudi svojo ljubezen.

ON ZAJEC: Tradicija se nad razmerjem ne navdušuje, a mu tudi ne nasprotuje. Med njima lahko vse poteka lepo in umirjeno, a le, če bo Pes znal uskladiti svojo družbeno angažiranost z družinskim ognjiščem. Zajca namreč politika niti malo ne zanima.

ON ZMAJ: Ni najbolj posrečena kombinacija, saj je Pes prevelik realist, da bi lahko sledil Zmajevim velikim načrtom. Znalo bi se zgoditi, da bi zato partnerja zatrl že v kali in tako nehote onesrečil tako sebe kot njega.

ON KAČA: To je razmerje, v katerem se sreča zdi le privid. Kača si bo namreč vzela vse pravice do popolne svobode, zaljubljenemu in srečnemu Psu pa nadela verigo, ki se je ta še zavedal ne bo. Čas streznitve pride veliko prepozno. Če sploh kdaj.

ON KONJ: Po kitajski tradiciji je to lahko zelo uspešna zveza. Psa namreč njegovi ideali tako prevzamejo, da je zelo toleranten in dovoli veliko svobode vsem v svoji okolici, prav tako pa pes ne pozna ljubosumja. To bo zelo pogodu Konju, ki osebno svobodo še kako čisla.

ON KOZA: Dokler sta zaljubljena, se zdi, kot da sta bila ustvarjena drug za drugega. Težave se začnejo takrat, ko snameta rožnata očala. Oba namreč zapadeta v pesimizem, iz katerega se ne zdi več prave rešitve.

ON OPICA: To razmerje je za Pse naravnost pogubno. V tem razmerju bi Pes le trpel, saj je preveč dober in bi bil do norčave Opice veliko preveč popustljiv. Zelo hitro bi sicer prepoznal Opičino igro, a ji ne bi znal narediti konec. To razmerje ima upanje le, če bi bilo posredi res veliko denarja.

ON PETELIN: Nekompatibilno. Petelinom in Pes se namreč ne ujemata najbolje, saj Pes sovraži vsako zlaganost in sprenevedanje, zato bi Petelina s svojimi ironičnimi pripombami tako prizemljil, da bi ta na koncu vendarle moral priznati, da v resnici ne zna leteti. To pa je za vsakega Petelina najhujše spoznanje.

ON PES: Dva Psa se lahko zares odlično razumeta. Da bi se sporazumevala, sploh ne potrebujeta besed, saj se oba še najraje ravnata kar po instinktu. Težava je le v tem, da lahko zaideta v resne finančne probleme, saj sta oba veliko preveč radodarna.

ON PRAŠIČ: Kitajci bi to zvezo spodbujali. To je namreč lepa in skladna zveza, ki temelji na vzajemnem spoštovanju in popolni zvestobi. Prašič zna poskrbeti za vse tiste plati življenja, na katere Pes pogosto pozablja. Ko se tadva zaljubita, sta zaljubljena za celo življenje.

Kitajsko znamenje: Prašič

PrašičRojeni v letih: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007. Leto Prašiča bo tudi leto 2019. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Dobra zveza, pravijo tudi Kitajci. Prašič in Podgana se dobro dopolnjujeta, saj oba rada globoko razmišljata. Običajno sta to intelektualca, ki pa si rada privoščita tudi posvetne in telesne užitke.

ON BIVOL: Ona se bo na začetku še znala podrejati partnerju Bivolu, saj zna potrpeti vse mogoče na tem svetu, le prehude strogosti ne prenese. Ker pa se zna zgoditi, da bi jo Bivol pričel preveč utesnjevati, bi mu znala tudi pobegniti.

ON TIGER: Nevarno razmerje. Prašič razume Tigra in njegovo impulzivnost, prav tako močno spoštuje tudi vse njegove ostale dobre lastnosti. Vendar pa je Tiger Prašiču lahko tudi nevaren. V napadu divjega besa ga lahko tudi uniči.

ON ZAJEC: Kitajska tradicija pravi, da je to lahko odlična zveza. Prašič se mora le do te mere obvladati, da se ne bo spuščal v ekstreme, zviti Zajec pa bo Prašiča znal tako čuditi in navduševati, da ga bo ta za to znal spoštovati.

ON ZMAJ: Ugodna kombinacija. Zmaj ob Prašiču blesti, ona pa se zna odlično pretvarjati in partnerja prepričati, kako zelo ga občuduje. Nežna je in širokosrčna, to pa je tudi vse, kar Zmaj potrebuje za svojo osebno in posledično družinsko srečo.

ON KAČA: Kitajci bi to razmerje odsvetovali, saj zna biti Kača Prašiču nevarna. Dobrodušni Prašič se namreč zviti in posesivni Kači ne zna upreti, ta pa ga mimogrede in hladnokrvno lahko tudi zaduši. Še največ srečnih ur doživita ponoči.

ON KONJ: Neugodna veza, v kateri Prašič ne more biti srečen. Obstaja nevarnost, da bi egoistični Konj dobrodušnega Prašiča preveč izkoriščal. Slednji bi namreč vse to mirno prenašal, a le, če Konj ne bi preveč očitno skakal čez plot.

ON KOZA: Zgolj pogojno mogoče. Prašič je tako miroljuben, da Kozino lahkoživo vedenje prenašal z veliko potrpežljivosti. Vendar pa bi se morala Koza tudi zavedati, da ima tudi Prašič svoje meje. Če se bo Koza preveč spozabila, lahko celo Prašič postane še kako brezobziren.

ON OPICA: Odlično razmerje. Čeprav Opica ve, da bi se iz Prašiča z lahkoto norčevala, ga tako spoštuje, da svojo cinično igrivost premaga. Ta nenavaden par odlikuje tudi to, da drug drugemu vedno pomagata in se nikoli ne pustita na cedilu.

ON PETELIN: Težko kompatibilna. Običajno se Petelin in Prašič sploh ne privlačita, saj je Petelinova nasilnost Prašiču preveč odbijajoča. Če pa sta kdaj vendarle prisiljena se malo bolje spoznati, sta vendarle prijetno presenečena.

ON PES: Ugodno. Prašič, ki je izredno radoživo bitje in ga spremlja prava aura sreče, zna s tem ožariti tudi Psa in odgnati njegov trdovratni pesimizem. Ker sta oba nadvse radodarna in razsipna, bi bilo naravnost optimalno, če bi bil vsaj eden od njiju bogat ali premožen.

ON PRAŠIČ: Tako sta si podobna, da se zdi, kot bi bila rojena drug za drugega. Zelo strpna sta in dovolita si veliko prostosti, oba pa se tudi rada grejeta ob domačem ognjišču. Drug drugemu dajeta potuho, najbolje pa se počutita v toplem objemu. Skratka, odlično, bi rekli Kitajci.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu