Kitajsko leto 2019 bo v znamenju srečonosnega zemeljskega prašiča!

Kitajsko leto 2019 bo v znamenju srečonosnega zemeljskega prašiča! (foto: profimedia) profimedia
5. 2. 2019

Kitajsko novo leto 2019 se bo glede na lunarno gibanje pričelo v torek, 5. februarja 2019, in končalo 24. januarja naslednje leto. Letu 2019 bo po kitajski tradiciji kraljevalo znamenje prašiča.

Z novim letom tako lahko pričakujemo številne pozitivne spremembe, ki bodo po kitajski astrologiji med drugim tudi posledica energije zemeljskega prašiča.

Kot zadnje znamenje v kitajski astrologiji prašič zaznamuje konec nekega obdobja in začetek novega, zato si v letu 2019 lahko obetamo uspešno dokončanje že začetih projektov in nalog ter zametke novih uspešnih načrtov.

Znamenje prašiča je vodno znamenje in obenem zadnje znamenje kitajskega zodiaka, zato simbolizira tako nove začetke kot konec nekega obdobja.

V splošnem simbolizira plodnost in seme, iz katerega vzklije novo življenje, s tem pa spremembe in upanje na boljše dni.

Nova mednarodna zavezništva

V globalnem smislu nam leto zemeljskega prašiča prinaša novosti v političnih odnosih med državami in znotraj posameznih držav. Pričakujemo lahko pestro diplomacijo v mednarodnih odnosih, ki bo botrovala presenetljivim novim zavezništvom.

Tradicionalne vzorce na pogajalskem in diplomatskem parketu bodo zamenjale nove drzne rešitve, pričakujemo lahko več iskrenosti in neposrednosti, ki bosta bržkone zamenjali pretirano taktnost in omahovanje. Čas bo pokazal, kako trdna bodo nova politična razmerja, v vsakem primeru pa bodo novi velikopotezni načrti in dogovori spodkopali tradicionalna zavezništva in s tem zasejali zametke novih ureditev.

V nekaterih državah sveta bosta potrebo po novih začetkih zaznamovala sprememba režima in prihod novih vlad, ki bodo pod vplivom radodarnega znamenja prašiča vsekakor veliko obljubljale. S tem povezan optimizem bo v ljudeh zbujal novo upanje in nove ideale, ki lahko vsaj za krajši čas pripomorejo k boljšemu življenju. Ekonomski trgi bodo v času zemeljskega prašiča stabilni in s tem nagnjeni k zmernemu napredku, kar bo prav tako pozitivno vplivalo na globalno gospodarsko in politično sceno. Optimizem bo čutiti predvsem na področju turizma, saj bo v novem letu še bolj poudarjena želja po potovanjih in novih doživetjih. Napredek se bo najverjetneje zgodil tudi na področju turističnih potovanj v vesolje, ki bodo čedalje bolj priljubljena med tistimi, ki imajo nekaj več pod palcem.

Želja po uživanju in dobrodelnosti

Leto zemeljskega prašiča s seboj prinaša tudi večjo željo po udobju, počitku in uživanju. Čeprav bomo še vedno nagnjeni h garanju, se bomo po drugi strani lažje odločali za več počitka in uživanje v družbi bližnjih. Izpostavljena bo naša radodarna narava, imeli bomo boljši občutek za sočloveka in lažje razumeli druge, zato je pred nami leto novih poznanstev in prijateljstev, ki jih bomo sklenili z nepričakovanimi ljudmi. V globalnem smislu bomo priča novim združitvam večjih korporacij v gospodarstvu, ki bodo s tem povečala vpliv na mednarodnem trgu in po drugi strani poskrbela za upad cen neka­terih izdelkov, kar lahko spremeni dinamiko na potrošniškem trgu.

V skladu s povečanim optimizmom na globalni ravni se bo okrepila tudi naša humanitarna narava. Več svojega bomo pripravljeni deliti z drugimi, tako na osebni kot na institucionalni ravni, ustanavljale se bodo nove humanitarne organizacije, medtem ko se bodo stare odločale za temeljito prenovo in reorganizacijo, zato da bi svoje poslanstvo približale potencialnim darovalcem. Zaradi močne potrebe po iskrenosti in posledični transparentnosti bodo najverjetneje na dan prišle nove zgodbe o zlorabah znotraj dobrodelnih in drugih organizacij in združenj, ki naj bi delovale v interesu sočloveka. S temeljitim razčiščevanjem okostenelih vzorcev, ki so dovoljevala zlonamerna dejanja, se bodo odprle nove možnosti za prestrukturiranje in uvajanje jasnih etičnih in moralnih načel, ki bodo služila kot temeljno vodilo slehernega zaposlenega v humanitarnem sektorju.

Možne prevare in lažni upi

Ob vsej svoji radodarnosti in pozitivnosti pa je prašič tudi naiven in lahkomiseln, zaradi česar lahko zlahka naseda prevaram in drugim nepoštenim aktivnostim. Številni mednarodni dogovori bodo zaradi lahkovernosti in površinskosti hitro splavali po vodi; neupoštevanje pogodb in zadanih smernic lahko povzroči nove zmede na finančnih in gospodarskih trgih; maščevalni ukrepi se lahko prelevijo v nova vojna žarišča. Prav zato se na področju politike in političnih dogovorov izogibajmo evforiji in pretiranemu optimizmu, saj bi lahko prej ali slej doživeli grenko razočaranje in s tem nov val nezadovoljstva s trenutnimi okoliščinami.

Na osebni ravni bodimo v novem letu pozorni predvsem na finance, saj lahko zaradi pretirane lahkovernosti hitro postanemo žrtev napihnjenih obljub in posledične goljufije. Možno je tudi, da bomo zaradi poveličevanja neke osebe in njenih načrtov doživeli veliko razočaranje, saj se kaj lahko izkaže, da ta oseba ne bo mogla ali pa nima namena uresničiti tega, kar je obljubljala. Zanesite se torej nase in na svoje sposobnosti, vaš optimizem pa naj bo predvsem omejen na realne načrte in cilje, ki so dosegljivi zlasti z delom in disciplino.

Znamenja, rojena pod srečno zvezdo

Poleg prašiča bodo v novem letu najbolj vitalna znamenja konja, bivola in zmaja, kar prinaša dobro zdravje, odlično fizično kondicijo in delovno pripravljenost ter dobre ljubezenske razmere. Če ste rojeni v znamenju kače, podgane, bivola ali zajca, boste znali izkoristiti priložnosti, s katerimi lahko izboljšate svoje osebno in poklicno življenje.

V ljubezenskem smislu to pomeni, da boste imeli v novem letu priložnost za poroko ali skupno selitev, če ste samski, pa boste imeli več možnosti, da spoznate primerno osebo in se zaljubite vanjo. Podgane opozarjamo, da bodo v poslovnem svetu uspešne le, če se bodo zatekle k diplomaciji in taktnosti. Opice, petelini, koze in tigri boste imeli v tem letu več možnosti za napredovanje in povišek, popazite pa na zdravje, saj vam bo primanjkovalo energije in boste prevečkrat izčrpani.

Srečni simboli v letu 2019

Števila: 4, 6, 8

Dnevi: drugi, sedmi, deseti in enajsti dan v mesecu

Nakit: zapestnice in figurice z različnimi kristali in podobami prašiča prinašajo uspeh, dober zaslužek in splošno obilje.

Astro napovedi po znamenjih

V nadaljevanju sledi krajša astrološka napoved za vsako kitajsko znamenje posebej.

 • Podgana (rojeni leta 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Leto 2019 bo za vas leto novih priložnosti. Kakršnekoli napake iz prejšnjega leta lahko zdaj popravite ali pa se zanje uspešno odkupite. V vsakem primeru boste letos veliko pazljivejši glede tega, kako kakovostno boste opravili svoje delo in koga bi pri tem lahko razočarali. Morda boste malce počasnejši kot sicer, kar je lahko velika prednost, saj boste zato tudi previdnejši. V tem letu imate priložnost tudi za nova ljubezenska razmerja. Če vam je nekdo všeč, ne skrivajte svojih čustev in o tem odkrito spregovorite. V službi in v poslovnem svetu ne bo šlo vse kot po maslu, a ostanite potrpežljivi. Neučakanost in čustveni izpadi vas lahko drago stanejo, saj bi s tem lahko hitro izgubili spoštovanje podrejenih in nadrejenih, od katerih je odvisna vaša prihodnost.

 • Bivol (rojeni leta 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Pred vami je odlično leto, ki prinaša stabilnost na finančnem in poslovnem področju. Ker boste vedeli, pri čem ste, se vam ne bo treba ozirati naokoli in iskati novih priložnosti, temveč se boste lahko posvetili svojemu delu in si vmes vzeli več časa zase, za počitek in zabavo. V ljubezni boste imeli več časa in priložnosti, da utrdite razmerje in si s partnerjem skupaj uredita dom. Če ste samski, si boste letos privoščili več priložnosti za nova poznanstva. Novim projektom in sodelovanjem odlično kaže, tudi finančno boste veliko bolje preskrbljeni kot pretekla leta, zato se lahko odločite za izdatnejši nakup. To je tudi dobro leto za potovanje s partnerjem ali pa za načrtovanje naraščaja.

 • Tiger (rojeni leta 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

V novem letu lahko dosežete vse, kar želite. Veliko bolje se boste počutili v svoji koži in bili pripravljeni sprejeti nove izzive. Optimističnejši boste, bolj osredotočeni in verjeli vase in v svoje sposobnosti. V službi ali v poslovnem svetu boste kljub zmedenim okoliščinam delovali spretno, previdno in racionalno. Drugi se bodo lahko zanesli na vas, kar je še zlasti pomembno v odnosu z nadrejenimi. Če imate svoje podjetje, boste zelo uspešni. Na finančnem področju pazite, da ne boste pretirano zapravljivi. Varčnost bo še posebej pomembna, če načrtujete večji nakup. V ljubezni se samskim obeta vrsta zmenkov, ki lahko pripeljejo do romantičnega odnosa s prijateljem.

 • Zajec (rojeni leta 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

Znašli se boste pred nepričakovanimi izzivi, zato si lahko obetate naporno in dinamično leto. Z odločnostjo, voljo in pogumom boste sposobni premostiti ovire na svoji poti. Kot kaže, se boste prav po zaslugi letošnjih izzivov začeli bolj zavedati svojih vrlin. Popazite na zdravje, sploh če imate težave s telesno težo. Izogibajte se rdečemu mesu in sladkarijam. V ljubezni boste precej realni, kar je po eni strani dobro za zaupen in iskren odnos, po drugi strani pa bi lahko vanj vnesli malce več romantike in užitkov. Če ste samski, boste morali imeti na zalogi več idej, kako očarati osebo, ki vam je všeč. V službi ali pri študiju se osredotočite na podrobnosti in na sodelavce, ki na skrivaj vlečejo niti vaše kariere. Bodite pozorni in odkrito hvaležni vsakomur za drobna dejanja, ki vam lajšajo življenje.

 • Zmaj (rojeni leta 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

Pred vami je mirno in sproščeno leto, v katerem si boste lahko sami izbirali nove izzive. Ti bodo povezani predvsem z vašo ustvarjalnostjo in inovativnostjo, zato boste uspešni predvsem v takšne vrste poklicih. Če opravljate rutinsko delo, svojo pozitivno energijo usmerite na druga področja, na primer v ljubezen ali v izboljšanje telesne pripravljenosti. Če ste poročeni, pričakujte zdrav in harmoničen odnos s partnerjem, medtem ko lahko samski po seriji uspešnih zmenkov pričakujejo začetek stabilne zveze. Na finančnem področju pričakujte izboljšanje, a po drugi strani tudi večje izdatke. Obvezno poskrbite za ravnotežje, saj bi se lahko konec leta zaradi nepremišljenosti znašli v rdečih številkah.

 • Kača (rojeni leta 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Letos se boste posvetili predvsem svoji vitalnosti in notranjemu miru. Lažje si boste prisluhnili in poslušali svojo intuicijo. Morda boste zaradi zdravstvenih težav morali bolj paziti nase. Redna vadba, zdrava prehrana in vsakodnevna meditacija vam lahko izredno pomagajo pri izboljšanju vsesplošnega počutja in razpoloženja. V odnosih se bodo začele nakazovati spremembe na slabše. Prišel je čas, da se poslovite od odnosov, ki vam škodijo. Razočaranja v poslovnih odnosih ali v ljubezni so del življenja, zato se s tem čim prej sprijaznite in naredite konec vezem, ki vas omejujejo in tlačijo navzdol. Odprite se novim možnostim in življenje živite v skladu s svojimi željami. Šele ko boste stopili na pot svoje usode, boste notranje izpolnjeni in srečni.

 • Konj (rojeni leta 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

Zelo samozavestni boste in odprti za nove možnosti. Začnite s svojim telesom. Redno ukvarjanje s športnimi aktivnostmi lahko izboljša vašo splošno disciplino in poveča vašo vsakdanjo aktivnost tudi na drugih področjih. V poslovnem svetu ali v službi boste imeli priložnost spoznati pomen in korist timskega dela. Morda se boste znašli v nehvaležnem položaju vodje, a boste hitro dojeli, kaj se pričakuje od vas, in uživali v svoji novi vlogi. V tem letu si vzemite več časa za partnerja, prijatelje in družino. Sprostite se v družbi ljudi, ki so vam blizu, in jim zaupajte svoje sanje in strahove. Človeška bližina vam bo omogočala še dodatno spodbudo in vas navdala z optimizmom in vero v življenje.

 • Koza (rojeni leta 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

Če ste samski, pričakujte pestro leto, polno zmenkov in zabavnih doživetij. Ni nujno, da se boste ustalili že s prvo osebo, s katero boste odšli na zmenek, pomembno pa je, da se seznanite z različnimi možnostmi, ki se vam ponujajo, in uživate v vsakem doživetju posebej. Če ste poročeni, pričakujte stabilno razmerje. Partner vam bo dal oporo v stresnih trenutkih in vas bodril takrat, ko bi najraje vrgli puško v koruzo. Stresno dogajanje bo najverjetneje povezano s službo. Morda se boste v tem letu odločili za zamenjavo službe ali celo poklica. Takšna sprememba bo sprva stresna, dolgoročno pa bo pozitivno vplivala na vas in na vašo samozavest.

 • Opica (rojeni leta 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Pred vami je obetavno leto, v katerem boste imeli svobodo početi to, kar želite. Manj obremenjeni boste in bolj osredotočeni na svoje delo. Če študirate, boste pri tem zelo uspešni in inovativni. Vaše poslovne ideje bodo padle na plodna tla, a pazite, da jih boste lahko tudi naprej razvijali. Pokažite več odločnosti v odnosu do nadrejenih in več volje pri skupnih projektih, pa čeprav imate pri njih zgolj postransko vlogo. V razmerju se lahko pojavijo razpoke zaradi vaše ali partnerjeve posesivnosti. S skupnimi moči lahko premagata negativnosti, zato vztrajajte. Jejte več živil, bogatih z vitaminom C, in se izogibajte sladkarijam.

 • Petelin (rojeni leta 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

Letos se izogibajte novim začetkom, osredotočite se na dokončanje že začetih projektov. Novi načrti bodo kratkotrajni in neuspešni. Podobno je tudi v ljubezni. Letanje s cveta na cvet vam ne bo prineslo tako želene sreče. Če imate partnerja in se soočate z določenimi težavami, se jih splača razrešiti s pogovorom in skupnim dogovorom. Bežanje pred odgovornostjo vam ne v službi ne v ljubezni ne bo koristilo. Osredotočite se na svoje delo in začrtane smernice, organizirajte svoj vsakdanjik in se podredite rutini, ki v vaše življenje prinaša stabilnost in napredek. Ne smilite se sami sebi, temveč stisnite pesti. Globoko v sebi veste, da zmorete več.

 • Pes (rojeni leta 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

Pred vami je dinamično leto, polno novosti in pozitivnih izzivov. Morda si boste omislili nov hobi ali pa boste sklenili novo prijateljstvo, ki vam bo v veliko olajšanje. Dobro kaže tudi novim ljubezenskim zvezam, ki bodo predvsem seksualno obarvane. Prepustite se užitku, a ne pozabite tudi na čustva. Ljubezen se lahko zgodi v trenutku, zato se jo splača prepoznati in jo negovati. Na službenem področju boste po vsem sodeč dobro poplačani za svoj trud. Morda vas čaka povišek ali napredovanje, v vsakem pri­meru pa bodo nadrejeni opazili vašo vnemo in odgovorno ravnanje. Na finančnem področju boste morali biti manj zapravljati. Opozarjamo vas, da v tem letu ne posojajte denarja.

 • Prašič (rojeni leta 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

V novem letu imate priložnost, da v svoje življenje vnesete več ravnovesja in uspehov. Lažje si boste priznali napake iz preteklosti in nekaj storili za to, da bi jih odpravili ali popravili. Še zlasti v razmerju je nastopil čas za iskrene pogovore in iskreno izražanje čustev. Če ste samski, boste začutili večjo potrebo po tem, da bi svoje življenje delili z nekom, ki vas razume in posluša. Za izboljšanje finančnega položaja si boste najbrž morali omisliti novo službo ali celo nov poklic. Obstaja velika verjetnost, da se boste odločili za dodatno izobraževanje, obisk delavnice ali tečaja, s katerim bi pridobili nove veščine in si tako izboljšali zaposlitvene možnosti.

   

Morda vas bo na tem mestu zanimalo tudi: