Klemen Janežič: Horoskop kaže, da je samozavesten in priljubljen

Klemen Janežič: Horoskop kaže, da je samozavesten in priljubljen (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
23. 10. 2016

Zaradi Venere v znamenju Škorpijona je strasten in odličen ljubimec. Merkur v znamenju Tehtnice mu podarja eleganco in dovršeno komunikacijo.

Delaven in dostojanstven

Njegovo Sonce je bilo ob rojstvu v znamenju Device. Posamezne energije ga ves čas vodijo k samokritičnosti, ki je zanj lahko uničevalna in mu blokira možnosti, da na poslovnem področju doseže boljše rezultate. Preveč je previden, kar mu včasih blokira uspeh, za katerega trdo dela, več kot drugi. Paziti mora, da zaradi predolgega odločanja ne izpusti kakšne dobre priložnosti. Veliko mu pomenijo status, ugled in čast. Zadev se loteva celostno, vse ima lahko pod nadzorom. Zelo je skeptičen in nezaupljiv, črnogled in večno nezadovoljen, kar pa ga hkrati motivira za večjo učinkovitost in boljše dosežke. Znajde se tudi v zelo težkih okoliščinah, saj se ponavadi zanese le nase. Moral bi razvijati intuicijo, čustvenost in mehkobo. Vsekakor si velikokrat sam otežuje stvari, ker težko prenese poraz. Fizično je zelo zmogljiv. Ne brani se in ne boji se velikih naporov. Ni razvajen in ni nikoli prav zares otročji. Zelo mu pomaga stik z zemljo in drevesi. Potrebuje veliko miru, ker ima ogromno opravka sam s sabo. Vse stvari jemlje zelo resno, redko se prepušča sentimentalnim občutkom in sploh je precej zadržan ter hladen. Veliko mu pomenijo zunanji videz, status ter moč in največkrat vse svoje življenje, obnašanje in videz podredi izpolnitvi ambicij na tem področju.

Bister in aktiven

Z Marsom, ki je bil ob njegovem rojstvu v Devici, je trmast in vztrajen. Njegov um je zelo hiter ter dela ves čas. Ima veliko potrebo, da izrazi svoje mnenje, in ne prenese, ko ljudje ne jemljejo resno njegovih idej, predlogov in zamisli. Ta vidik pomeni, da ima veliko možnosti za delo z rokami. Seveda so takšne dejavnosti, kot je gradnja stvari ali delati s pripomočki, dobre zanj kot način za sproščanje živčne energije, ki bi se sicer nakopičila. Cilje, ki si jih postavi, skoraj vedno doseže, saj je zelo stabilen in prodoren. Drugi ga vidijo kot hladno osebo, ki se ne zna sprostiti, ampak v resnici ni takšen. Je varčen, kritičen, samovoljen, vztrajen in delaven, ima dobro koncentracijsko sposobnost, ki jo lahko spretno izkoristi. Motnje in zapleti v čustvenem življenju so povezani s slabo komunikacijo in nezaupanjem. Dostojanstven je in lepo vzgojen, tradicionalne vrednote, pridobljene v zgodnji mladosti, pa močno vplivajo na njegove življenjske in družabne navade.

Strasten in eksploziven

Luna je bila ob njegovem rojstvu v znamenju ovna, zato je zelo nemiren. Potrebuje veliko svobode in je zaljubljen v vse nenavadno ter nepričakovano. Njegova čustva se hitro razplamtijo, a prav tako hitro tudi ugasnejo. Uživa v spontanosti in išče družbo ljudi, ki ne komplicirajo. Je izredno neposreden in včasih celo oster z besedami, še posebej takrat, ko je obremenjen s svojimi težavami. Ima zelo zaposlene misli, vendar včasih prav to slabo vpliva na njegovo funkcioniranje, saj se ne zna popolnoma sprostiti. Če svojo jezo preveč zadržuje, je nevarnost, da nenadno eksplodira in poruši vse, kar je zgradil. Težave se mu nakazujejo tudi v odnosu s sorodniki, saj poskušajo z njim nekoliko manipulirati. Splošna smer njegovega življenja bo napolnjena z mnogo vzponi in padci ter spremembami v skladu s psihološko naravo njegovega temperamenta. Čeravno zmaga ali ne, v življenju je odvisen od svoje sposobnosti, da razvije svoje prirojene kvalitete in hkrati izvaja nadzor nad svojimi manj ugodnimi lastnostmi, kot sta pomanjkanje previdnosti in določeno neupoštevanje občutkov drugih. Moral bi biti uspešen v kakršnem koli delu ali aktivnosti, ki zahteva pionirske ideje ali sistematično organizacijo. Ena od težav je, da je v svoji ljubezni za dosežki v novih projektih nagnjen uničiti stare koncepte, ki bi morda bili koristni za njegova prizadevanja. Impulziven in kritičen bo ustvaril veliko vrhunskih prijateljstev, ampak tudi pomembne sovražnike.

Uživač, ki mu dom veliko pomeni

Znamenje, v katerem je Jupiter, pove, kako se kažeta moč optimizma in zaupanje v življenje. Njegov Jupiter je bil ob rojstvu v znamenju Raka, zato zna uživati v lepih stvareh in v domačem zavetju. V življenju ima srečo, še posebej na čustvenem področju. Skoraj vedno dobi tisto, kar si zaželi, čeprav z veliko truda. Do ljudi je odprt in vedno pripravljen pomagati, vendar se razjezi, če njegovih nasvetov ne upoštevajo. Za poslovne zadeve porabi preveč svoje energije. Naučiti bi se moral odklopiti, saj se mu v nasprotnem primeru v kasnejših letih kažejo večje težave na psihičnem področju. Ceni umetnost, glasbo in ustvarjalnost pa tudi dobro hrano in zabavo. Je zelo čuten in ima žilico za lepe stvari. Vendar se mu včasih zgodi, da se ujame v rutino. Ne mara pa drastičnih sprememb in ga ne smejo siliti k ničemur. Predvsem je praktičen in zelo stvaren. Previden je tudi z denarjem. Ker je materialist, rad kupuje kakovostne izdelke in trdo dela, da si jih lahko privošči. Njegovo življenje je bogato s strastjo in gorečimi ljubeznimi. V spolnih zadevah je hiter, agresiven, prav tako pa v naslednjem trenutku nežen in zelo pozoren. Ker ima močan čut dolžnosti tako do partnerja kot do družine, bo ostal, čeprav se bo morda zavedal, da je v odnosu, ki ga ne izpolnjuje.