Klemen Slakonja: Ker mu primanjkuje zemeljske energije, je velikokrat nerealen

Vir: Lea
10. 6. 2016

Z Merkurjem v ozvezdju Dvojčkov je klepetav in prepričljiv.

Njegovo Sonce je bilo ob rojstvu v 10. hiši Dvojčkov, zato ima nezanesljiv, površen in nepredvidljiv značaj. Ljudje okrog njega se ne morejo vedno zanesti nanj, ne zaupajo mu in nikoli ne vedo, kaj lahko od njega pričakujejo.

Razvijati mora tudi koncentracijo, otresti pa se mora površnosti, muhavosti, razdražljivosti in nezanesljivosti. Ta vpliv kaže na živahnega, lahkotnega, komunikativnega in neobremenjenega človeka. Njegova vitalna energija je poživljajoča, sproščujoča in mentalno stimulativna. Je mnogostranski in vse ga zanima, toda njegova pozornost je kratkotrajna. Prizadevati bi si moral za osebno svobodo in ohranjanje manevrskega prostora. S Soncem v 10. hiši se v svojem življenju osredotoča na posel, kariero in pazi na podobo, ki jo kaže v javnosti. Želi biti viden, prepoznan in cenjen. Je resen, predan in delaven. Svoje cilje navadno doseže, čeprav pogosto zanje žrtvuje dom in družinsko življenje. Nikoli se ne bi smel prepustiti pesimističnim mislim. Ima naraven dar za posel, vodstveno vlogo in uspeh v karieri.

Svoboden in samosvoj

Mars je bil ob njegovem rojstvu prav tako v 10. hiši Dvojčkov, kar nakazuje, da je entuziast in nenehno na poti. Odlikuje ga večna žeja do učenja življenjskih modrosti, privlačijo ga filozofske, tudi novinarske in pisateljske vode. Zanj je nujno, da se nenehno predaja branju, raziskovanju, spoznavanju novih ljudi in širjenju pogledov na svet. Hitro se za nekaj ogreje in navduši, a tudi hitro odneha. Pogosto je zaletav in potrebuje predvsem umiritev, ko je čas za to, in pa delovanje s ciljem. Začrtati bi si moral bolj jasne cilje, čeprav se ne zdijo vedno dosegljivi. Je popotniška duša, ki vedno na vsakem koraku išče nove dogodivščine. Čeprav je zelo kritičen in zajedljiv in ima tudi smisel za humor, je načeloma odprt in prijateljski. Všeč mu je ukvarjanje s športom ali plesom. Izžareva veliko pozitivne energije, zato je zelo priljubljen, čeprav ne premore prav veliko taktnosti. Je zelo direkten, ne prenaša krivic in nedorečenega, takoj hoče opraviti z vsem in zadeve razjasniti. Ceni le tista prijateljstva, v katerih se počuti popolnoma svobodno in sproščeno.

Aktiven in umetniško usmerjen

Luna je bila ob njegovem rojstvu v 4. hiši Strelca, zato redko miruje, ima zelo bujno domišljijo in je nadarjen za glasbo, slikarstvo in arhitekturo. Je popolnoma neizčrpna oseba, izredno iznajdljiv, bister in dojemljiv. Je tudi izjemno zaletav in površen, kar ga večkrat ovira na osebnem področju. Je zelo navezan na dom in družino. Rad se spominja mame, otroštva in vseh doživetij iz preteklosti, ki nanj vplivajo vse življenje. Zelo je povezan s svojimi bližnjimi. Takšna postavitev Lune kaže tudi na spremembe bivališča, zato je možno, da se večkrat preseli. Je ognjevit, strasten, dinamičen, zgovoren, tako navznoter kot navzven. Deliti svoje znanje z drugimi mu je v pravi užitek.  Privlači ga vse, kar je naravno, in ima pristno veselje do življenja. Življenje je zanj pot osvajanja, raziskovanja in odkrivanja sebe. Je zelo vitalen in moral bi uživati v dobrem zdravju. Njegova razigranost vpliva na tiste, s katerimi je prišel v stik,  tako da bodo ljudje navdušeni zaradi njegovega optimizma.

Avanturističen

Jupiter je bil ob njegovem rojstvu v 6. hiši Vodnarja. Ta vpliv predstavlja potrebo po čim bolj različnih ventilih za sproščanje telesnih moči. Pogosto razsipava energijo na vse konce, najbolje pa uspeva pri delih, ki zahtevajo ročne spretnosti, telesno okretnost in tudi dar govora. Je zelo prepričljiv, zato je dober govornik ali prodajalec. Čuti veliko potrebo po svobodi gibanja. Slabe strani tega položaja so pomanjkanje vztrajnosti, velik notranji nemir, prenagljenost, kritiziranje ter hitra naveličanost ob delih, ki ne spodbujajo miselnih procesov. Ta vpliv daje osebi prenapeto energijo, ki jo je težko fokusirati. Kakršenkoli je njegov položaj v življenju, njegovi cilji navadno vključujejo razvoj in izvajanje načrtov, vendar ga redko skrbijo praktični rezultati. Ključ do harmoničnega razvoja njegove osebnosti je v tem, da se prisili zanimati za bolj realne zadeve.

Priporočamo