Ko boste sešteli datum vašega rojstva, boste izvedeli vse, kar se vam bo v življenju dogajalo, poglejte si kako

Ko boste sešteli datum vašega rojstva, boste izvedeli vse, kar se vam bo v življenju dogajalo, poglejte si kako (foto: Pixabay) Pixabay
7. 6. 2017

Rojstni dnevi so čas za praznovanje in veselje. Ko se leto obrne do datuma vašega rojstva, s praznovanjem obeležite vaše bivanje na tej Zemlji.

Velja pa prepričanje, da vaš rojstni datum opisuje vaše bistvo, talente in celo to, kaj še morate odkriti v zvezi s sabo. Skuša zajeti vse, kar se še moramo naučiti in tudi to, kakšni izzivi nas še čakajo. Povedano drugače: vaš rojstni datum daje smernice za življenje in vam hkrati omogoča, da vplivate na možnosti in izzive, s katerimi se boste soočili.

Kakšen je vaš rojstni datum?

Da bi ugotovili vaš rojstni datum (po numerološko: število življenjske poti), seštevajte številke vašega rojstnega dneva (dan, mesec, leto), dokler ne dobite enomestnega števila. Rojstni datum vam ne preprečuje postati tisto, kar hočete postati – morda bo samo osvetlil vaše izbire z drugega zornega kota in vam ponudil drugačen vpogled.

Primer:

20. marec 1950

3 + 20 + 1950 = 1973

1 + 9 + 7 + 3 = 20

2 + 0 = 2

S seštevanjem nadaljujte, dokler ne dobite enomestne številke. V tem primeru je rojstni datum 2.

Kakšne pa so vaše značilnosti glede na rojstni datum? Preverite!

1 Original

Številka 1 so originali. Nenehno dobivajo nove ideje, njihovo uresničevanje jim je nekaj normalnega. Veljajo za trmaste ljudi, včasih lahko delujejo malce arogantno. Enke so zelo iskreni ljudje, zato jim ne bi škodilo, če osvojijo malce diplomatskih veščin. Radi prevzamejo pobudo, pogosto so vodje ali direktorji, saj vedno hočejo biti najboljši. Lekcija, ki jo morajo osvojiti: tudi ideje drugih ljudi so lahko dobre. Znani predstavniki originalov: Tom Hanks, Robert Redford, Hulk Hogan, Nancy Reagan, Raquel Welch.

2 Mirnovnik

Dvojke so rojeni diplomati. Zavedajo se potreb drugih ljudi, pogosto najprej pomislijo na druge, šele potem nase. Prijateljstvo jim je zelo pomembno. Po naravi so analitični in zelo intuitivni, ne marajo biti sami. Hkrati pa zanje velja, da bodo raje ostali sami, kot pa da bi obtičali v nesrečnem razmerju. Ker so po naravi sramežljivi, bi se morali naučiti malce okrepiti svojo samozavest, izkoristiti trentuek in ne odlašati z zadevami. Znane dvojke so: Bill Clinton, Madonna, Whoopee Goldberg, Thomas Edison, Wolfgang Amadeus Mozart.

3 Žurer

Trojke veljajo za idealiste. So zelo kreativni, družabni, očarljivi, sproščeni in romantični ljudje. Začnejo veliko stvari, a marsikatere ne dokončajo. Všeč jim je, če so ljudje okrog njih srečni - zelo se bodo potrudili, da to dosežejo. V družbi so zelo priljubljeni. Morali pa bi se naučiti bolj realno gledati na svet okrog sebe. Znane trojke so: Alan Alder, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jodi Foster

4 Konzervativec

Štirke so občutljive in tradicionalne. Všeč sta jim red in rutina. Ljudje z rojstnim datumom 4 bodo delovali in ukrepali samo takrat, ko vedo, kaj lahko pričakujejo. Pri delu niso izbirčni - brez težav si umažejo roke in trdo delajo. Obožujejo naravo in čutijo povezanost t njo. Pripravljeni so čakati, znajo biti trmasti in vztrajni. Morali bi se navaditi večje prilagodljivosti in naučiti prijaznosti do sebe. Znane štirke: Neil Diamond, Margaret Thatcher, Arnold Schwarzenegger, Tina Turner, Oprah Winfrey.

5 Nekonformist

Številka 5 so raziskovalci. Njihova naravna radovednost, nagnjenost k tveganjem in navdušenje jih pogosto odpeljejo na rob. Potrebujejo raznolikost, ne marajo rutine. Svet je njihova šola in skušajo pridobiti nove nauke iz vsake situacije. Nenehno sprašujejo. Za njih bi bilo boljše, če bi pred ukrepanjem razmislili in se ne bi kar zaleteli. Znane petke: Abraham Lincoln, Charlotte Bronte,  Vincent Van Gogh, Bette Midler, Helen Keller in Mark Hail.

6 Romantik

Šestice so idealisti in se morajo počutiti koristne, da bi bili srečni. Pomembne so jim močne družinske vezi. Njihova dejanja vplivajo na njihove odločitve, so zelo zvesti in odlični učitelji. Všeč jim je umetnost, obožujejo glasbo. So zvesti prijatelji, ki prijateljska razmerja jemljejo zelo resno. Nastvet: morali bi sprejeti dejstvo, da nekatere stvari lahko spremenijo, nekaterih pa ne. Znane šestice: Albert Einstein, Jane Seymour, John Denver, Meryl Streep, Goldie Hawn.

7 Intelektualec

Sedemke so iskalci, vedno brskajo za prikritimi informacijami. Nekatera dejstva bodo težko sprejeli. Čustva jih ne ovirajo pri doseganju njihovih ciljev. V življenju se sprašujejo o vsemu, a ne marajo, če drugi sprašujejo njih. Nikoli se ne zaletijo, njihov moto je: počasi se daleč pride. Drugim se zdijo nekoliko filozofski in razgledani, včasih pa delujejo kot samotnjaki. Všeč so jim skrivnosti. Živijo v svojem svetu in zato bi se morali naučiti, kaj je za zunanji svet sprejemljivo in kaj ni. Znane sedmice: William Shakespeare, Lucille Ball, Michael Jackson, Joan Baez, princesa Diana.

8 Pomembnež

Osmice veljajo za reševalce težav. Delujejo strokovno, odločno in neposredno, vedno dobro ocenijo situacijo. Kujejo velike načrte in se jih trudijo uresničiti, hkrati pa radi dobro živijo. Prevzamejo odgovornost za druge, pri tem pa skušajo vedno ostati objektivni do drugih. Takoj vam bodo dali do znanja, da so oni glavni. Morali bi se naučiti zadovoljevati lastne potrebe, ne pa najprej upoštevati želje drugih. Znane osmice:  Barbara Streisand, George Harrison, Jane Fonda, Pablo Picasso, Aretha Franklin, Nostradamus.

9 Nastopač

Devetke so zabavljači po naravi. Veljajo za skrbne in velikodušne ljudi, pripravljeni so dati še zadnji evro za pomoč drugim. Ker so očarljivi, zlahka sklepajo prijateljstva. Imajo toliko obrazov, da jih ljudje okrog njih težko razumejo. So kot kameleoni, nenehno se spreminjajo in zlivajo z okolico. V življenju jih spremlja neverjetna sreča, a hkrati trpijo za hitrimi spremembami razpoloženja. Da bi bili srečni, si morajo ustvariti trdne in ljubeče temelje. Znane devetke: Shirley MacLaine, Harrison Ford, Jimmy Carter, Elvis Presley.

Povzeto po simplecapacity.com