Leticija Fortin: »Kot bitja zavesti uporabljamo premalo svojih veličastnih sposobnosti!«

Leticija Fortin: »Kot bitja zavesti uporabljamo premalo svojih veličastnih sposobnosti!« (foto: profimedia) profimedia
2. 6. 2019

»Bojevnik luči ni tisti, ki bi se boril z drugimi, ampak se ves čas bori s samim sabo. Želi spremeniti sebe, svoje reakcije in svoj pogled na svet. Laži in mask si želi odvreči in se povezati z Duhom. Bojevnik ni vezan na sistem ali religijo, ampak je zvezan z Namero. Sam svoj, energijsko stoječi steber, zavedajoč se svoje veličine, a v svoji biti čisto preprost.«

Duhovna učiteljica in zdravilka Leticija Fortin je za energijske bojevnike prvič slišala, ko je brala Carlosa Castanedo. Njegova doživetja so jo tako presunila, da se je brez premišljanja vrgla na bojevniško pot in tako kmalu ugotovila, da biti bojevnica še zdaleč ni lahko.

lovilec sanj»Bojevniki, o katerih je govora v Castanedi, se borijo za svojo zavest in svobodo. ’Saj smo svobodni!’ pravimo. Pa smo res? Svoboda bojevniku ne pomeni posedovanja materialnih dobrin, ali da smo preskrbljeni za celo življenje, ali pa možnosti, da lahko svobodno govorimo o čemerkoli želimo. Prav tako to ni volilna pravica, enakost med ljudmi, možnost posvojitve ali zakon, ki dovoljuje poroke homoseksualcem ter enake pravice za vse. Svoboda bojevniku predstavlja biti prost navezav na ljudi, stvari, prost ega, ne nenehnega umskega premlevanja in biti zavesten sebe in sveta, v katerem živi. Bojevnik stremi k povezavi z duhom in sledi svojemu srcu, ob tem, ko vadi brezgrajnost v mislih, besedah in dejanjih.«

Prav Leticijina namera, da si želi od življenja nekaj več, ji je odprla vrata v bojevniški svet. Takrat je tudi spoznala, kako slabo raziskan in uporabljen je človekov energijski potencial. Ljudem je enostavno veliko prepogosto v napoto ego, ki za ’vsako ceno’ brani svoje nesmiselne koncepte in nas prepričuje, da v življenju ne obstaja ’več’ od tega. In prav ta ’več’ ljudje večinoma nezavedno iščejo celo svoje življenje.

Z bojevniki pa je drugače. Bojevniki se zavedajo, kaj je ’na kocki’, zato se zavestno odpirajo neskončnemu morju zavesti. To lahko storijo zgolj tako, da stopijo na pot, ki zahteva veliko sprememb in učenja. In takšnemu človeku – torej človeku, ki se je namenil razširiti svojo zavest - rečemo Bojevnik Luči.

meditacija

»Bojevnik je lahko vsak. Velik, majhen, črn, rumen, bogat, reven, mlad ali star,« v svoji knjigi Z energijo živim piše Leticija Fortin in nadaljuje: »Ko človek spozna, da je bojevnik, začne raziskovati bojevniški svet. Sprejme tiha pravila duha in spoznava drugačen način življenja. Začuti tako svoje omejitve kot tudi potenciale. Ob vsakem novem spoznanju bojevnika preplavita notranja moč in energija, da lahko tako okrepljen nadaljuje svoje pot. Spoznava in premaguje svoje slabosti, doživlja porazen in pada po tleh. Takrat je pomembno samo, da se zna spet postaviti na noge in nadaljevati svojo pot.«

In ta pot seveda ni brez ovir.

Prva, s katero se bojevnik sooči praktično takoj, je … upor.

Človek zna namreč najti tisoč in en izgovor, da se ne bi spremenil, in v večini primerov mu to ’zlahka’ uspe.

Naslednja večja ovira so nato tista razkritja o človekovi osebnosti, s katerimi se ni lahko soočiti.

Ko bojevnik odkrije ’temne plati svoje osebnosti’, je zagotovo precej šokiran, a če takrat ne vrže puško v koruzo, ampak vztraja v svoji nameri, se bo sicer počasi, pa vendar zlagoma premaknil z mrtve točke.

»Tisto, kar bojevnika žene naprej, je moč njegove neupogljive namere, zavest, notranji ogenj in srčnost, ki se v njem prebudijo, ko se zave bojevniškega duha. Ta mu pomaga boriti se za svojo svetlobo, tudi v najtežjih trenutkih.«

Več o tem, kaj vse pomeni stopiti na bojevniško pot, pa tudi o tem, da delo na sebi nikakor ni zgolj hobi, ki ga doživimo dvakrat letno, temveč življenje, ki ga živimo povezani z duhom, si lahko preberete v knjigi Z energijo živim. In ker je avtorica Leticija Fortin knjigo izdatno popestrila z množico zanimivih primerov iz lastnega življenja in prakse, bo to za bralce, ki se spogledujejo z bojevniško potjo, še posebno zanimivo branje.

Iz knjige si za ponazoritev povedane ob tej priliki izposojamo naslednji odlomek o energijskem dvoboju, ki jih je naš vsak dan tudi sicer poln (pa naj se tega zavedamo ali ne).

  • ’... po končanem telefonskem pogovoru sem bila močno v svojem filmu, češ, kakšno dobro idejo sem dobila, ona pa je ni zagrabila po mojih pričakovanjih. Kmalu zatem sem začutila jezo in sem se s prijateljico začela prepirati v svojih mislih, kaj se gre, saj imam ja prav, kako da ne vidi, da je to dobra stvar … Notranji dialog ali boje rečeno ’dvoboj’ je trajal skoraj pol ure, dokler se nisem zavedla, da se boriva druga proti drugi – na energijski ravni (ona je bila fizično oddaljena približno 120 km). Postala sem močno utrujena, kot bi se dejansko fizično borila z njo. Takoj sem se ulegla, se polnila z belo svetlobo in izrekla namero, da hočem ozavestiti, kaj se je med nama zgodilo. Videla sem sebe, kako sem delovala vzvišeno, bila prepričana o svojem prav in se jo hotela nadvladati. Nisem ji dovolila, da izrazi svoje mnenje, ampak se jo samo stisnila v kot. Zanimivo, da je tudi sama doživljala enako in ob enakem času, tako kot jaz, meditirala. Po eni uri sem prišla k sebi, s pomočjo rebirthinga ozavestila svoje odzive, si povrnila izgubljeno energijo in spoznala svojo zmoto. Prijateljici sem vrnila energijo in jo potem še fizično poklicala ter se ji opravičila in povedala, kaj sem ozavestila.«

Priporočamo!

Leticia Fortin: Z energijo živim

Si želite izvedeti kako deluje energijski svet znotraj nas in okoli nas? Kaj se dogaja z nami na nevidnih nivojih, kako vse to vpliva na naše odzive, počutje in celotno življenje? Vse to je v knjigi predstavljeno na razumljiv način preko osebnih zgodb, spoznanj in preprostih razlag, ki bralcu pokažejo česa vsega je zmožna človekova zavest.

Leticija FortinPriročnik Z energijo živim razloži, kako sta energijski in fizični svet povezana in to poda na praktičnih primerih. Celostno poveže čustva, misli, telo in energijo v eno, osvetli vplive prejšnjih življenj, nas nauči, kako razbrati svoje sanje in kaj nam telo sporoča, ko ni v ravnovesju. Poda tudi praktične nasvete, kako pričeti z delom na sebi in na tej poti vztrajati ter opiše nekaj tehnik za polnjenje, zdravljenje, energijske zaščite ter delo z avro in čakrami.

Leticija Fortin, učiteljica energijskih veščin, zdravilka in raziskovalka energij, vodi delavnic za osebno in duhovno rast od l. 2008. Kot soavtorica je prispevala svoj del v knjigi Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, ki je izšla l. 2016. V društvu Magičnost gibanja se uči starodavnih modrosti in tehnik iz različnih izročil ter jih prakticira v svojem življenju že vrsto let. Udeležence delavnic uči kako upravljati s svojo energijo, presegati osebne omejitve, krepiti notranjo moč in ozavestiti sebe. Leticija pravi, da smo ljudje kot magneti - k sebi pritegujemo tisto, kar je že v nas. Svojo notranjo vibracijo pa lahko s pomočjo namere kadarkoli spremenimo, če le želimo. Ko se zavemo, da smo sami odgovorni za realnost kakršno doživljamo, si lahko skreiramo drugačno prihodnost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri