Letni horoskop 2020: Kaj se obeta pomladnim znamenjem?

Letni horoskop 2020: Kaj se obeta pomladnim znamenjem? (foto: shutterstock) shutterstock
2. 1. 2020

Značilnosti znamenj ovna, bika in dvojčkov se simbolično prepletajo s sezonskimi lastnostmi pomladi, ki jih zaznamujejo nova rojstva, novi začetki, lahkotnost in preprostost življenja.

Konec aprila, ko nastopi obdobje bika, smo že priča različnim sadovom ovnovskih pobudniških dejanj, za katera pa je zdaj treba skrbeti, jih negovati. Znamenje bika se zato osredotoča na materialne dobrine, na njihovo uživanje in udobje, ki nam ga te dobrine ponujajo. Konec maja, ko se pomlad počasi preveša v poletje, je narava pripravljena na spremembo, to prehodno obdobje pa najlepše ponazarja prav znamenje dvojčka, ki se je pod okriljem svoje spremenljive, radovedne in komunikativne narave pripravljen prilagajati in v sebi združiti vse tisto, kar je prinesla pomlad, in tisto, kar obljublja poletje.

Oven

Kot prvo pomladno znamenje, ki simbolizira pobudnika novega življenja, je oven kardinalno ognjeno znamenje, ki ga odlikujejo pogum, optimizem, fizična moč ter želja po neodvisnosti in dokazovanju. Rad prevzame nadzor nad kakršnokoli situacijo, saj je večni optimist, ki verjame v pozitivne rešitve, a kaj, ko hitro izgubi interes ali potrpežljivost ter svoje namere redko spelje do konca. Ker je preprost in pred seboj vidi le cilj, ki ga želi doseči, se izogiba zapletenim situacijam in oviram, za katere ve, da bi zanje potrošil preveč dragocenega časa. Navsezadnje je pustolovec in lovec, vajen razkazovati svojo moč, in ne taktični strateg, ki bije boj v ozadju.

Njegovo obdobje: od 21. mar. do 20. apr.
Vladajoči planet: Mars
Značilnosti: drzen, pustolovski, spontan, živahen, bister
Kamen: heliotrop
Barva: rdeča
Dan: torek
Srečni števili: 1, 10
Element: ogenj
Kvaliteta: kardinalna

Bik

Znamenje, ki sledi kardinalnemu, je znano kot stalno znamenje. V obdobju bika se je pomlad že popolnoma ustoličila v naravi, postala je stalnica našega vsakdana, s seboj pa v nasprotju z živahnim ovnovskim obdobjem prinaša več stabilnosti in miru. Pripadniki tega znamenja so zato stabilni, odgovorni, zanesljivi in zaščitniški do tega, kar imajo. Ne marajo sprememb, zato se trmasto oklepajo tistega, kar poznajo, saj bi najraje videli, da vse ostane tako, kot je. Prav zato je bik znan po čislanju tradicionalnih vrednot. Obenem iz tega izhaja tudi njegova nagnjenost k lenobi, saj je zanj bolje nič storiti, kot pa s svojimi dejanji v svoje okolje privabiti spremembo.

Njegovo obdobje: od 21. apr. do 21. maja
Vladajoči planet: Venera
Značilnosti: vztrajen, potrpežljiv, odločen, zanesljiv, deloven
Kamen: smaragd
Barva: modra, rožnata, zelena
Dan: petek
Srečna števila: 2,4,6,11,20,29,37,47,56
Element: zemlja
Kvaliteta: 
stalna

Dvojčka

Znamenje dvojčkov vlada prehodnemu obdobju v naravi, ko se pomlad preveša v poletje in s seboj prinaša vrsto živahnih sprememb. Prav zato je dvojček energičen, radoveden in nemiren, saj nikoli ne ve, kaj prinaša nov dan, in se veseli neznanega. Pripadniki tega znamenja se običajno najbolje znajdejo v poplavi različnih dogajanj in interesov, saj lahko letajo s cveta na cvet in okušajo različne življenjske izkušnje. Od tu izhaja njihova kreativnost, iznajdljivost in komunikativnost, po drugi strani pa tudi nepredvidljivost, dvoličnost in muhavost, saj se na različne dogodke zelo različno odzivajo in s tem v svoje odnose vnašajo nepotreben stres in nemir.

Njegovo obdobje: od 22. maja do 21. jun.
Vladajoči planet: Merkur
Značilnosti: vsestransko nadarjen, prilagodljiv, kreativen, inteligenten, duhovit
Kamen: akvamarin
Barva: rumena, zelena
Dan: sreda
Srečna števila: 3.8,12,21,30
Element:
zrak
Kvaliteta: spremenljiva

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri