Leto kovinske podgane: Veliki kitajski horoskop za leto 2020

Leto kovinske podgane: Veliki kitajski horoskop za leto 2020 (foto: Shutterstock) Shutterstock
31. 12. 2019

V kitajskem horoskopu podgana simbolizira svobodo, samostojnost in avtoriteto, element kovine pa jesensko žetev. V novem letu bodo zato najuspešnejši tisti, ki so prejšnja leta tako ali drugače vlagali v svoj dolgoročni uspeh, saj se jim bo zdaj njihov trud naposled obrestoval. 

Vsem drugim leto kovinske podgane prinaša priložnost, da se bolj kot na potrebe drugih osredotočijo na svoje želje in cilje. Podgana je izredno pametna in pogumna, zato je znana kot zaščitnica in prinašalka obilja. Po drugi strani je sebično in ljubosumno znamenje, željno uspeha in občudovanja od drugih. Ne mara omejitev in nasvetov, saj je prepričana, da sama najbolje ve, kaj je zanjo dobro. Obdobje kovinske podgane, ki se bo začelo 25. januarja 2020 in končalo 11. februarja 2021, nas zato vabi, da v življenju uberemo malce bolj sebično pot, prisluhnemo svojim ambicijam in začnemo sprejemati odločitve v svojo korist, saj bomo le tako v svoje življenje privabili obilje.

Dolgoročen vpliv naših odločitev

Po kitajski astrologiji velja, da bomo vpliv odločitev, ki jih bomo sprejeli v letu kovinske podgane, čutili naslednjih 12 let. Karkoli bomo v tem času sklenili, naj bo zato dobro premišljeno. Tvegane odločitve, storjene v hipu in brez tehtnega premisleka, bi lahko zelo slabo vplivale na naše življenje. To ne pomeni, da ni treba zaupati svoji intuiciji ter zavlačevati ali celo odlašati z izbirami.

Ravno nasprotno! Zaupanje vase in v svoje odločitve naj bo temelj našega delovanja, ki naj ga obenem vodi tudi iskrenost. Odločitve, ki bodo izvirale iz zavisti, tekmovalnosti, maščevalnosti, usmiljenja ali strahopetnosti, se ne bodo obrestovale, zato temeljito premislimo o njihovih posledicah in se o tem posvetujmo s tistimi, ki jim zaupamo. To še posebej velja za kakršnekoli finančne odločitve, ki bodo v tem letu imele še večji pomen kot sicer.

Vztrajnost se bo splačala

Kovina je trpežen element, ki kljubuje tudi najbolj težavnim pogojem, zato bo tudi nas v novem letu odlikovala vztrajnost. Lažje se bomo spopadali z ovirami in zahtevnimi pogoji, ki bodo od nas zahtevali taktično in premišljeno delovanje. Tako kot podgana, ki se zaveda različnih pasti in nevarnosti, ki prežijo nanjo v temačnih podzemnih predorih, se moramo tudi mi zavedati nepredvidljivih okoliščin, ki lahko malce spremenijo naše načrte in nas prisilijo v prilagajanje. Z odločnostjo, vztrajnostjo in z malce trme bomo znali spretno krmariti po začrtanih poteh, se lotevati novih strategij in samozavestno gledati v prihodnost.

Če se lotevate novega projekta, odpirate svoje podjetje, kupujete nepremičnino ali se osredotočate na kakšen drug podvig, bo leto kovinske podgane odlično za iskanje novih ali dodatnih sredstev, s katerimi bi uresničili svoje namere. Če ste se zadnja leta trudili izboljšati svojo finančno, poklicno ali poslovno situacijo, boste v novem letu končno želi plodove svojega truda.

Tudi vsi tisti, ki se po uspešno zaključenem izobraževanju nadejate prve službe ali pa iščete svoj prostor v poslovnem, podjetniškem ali umetniškem svetu, boste z vztrajnostjo in močno voljo prišli do želenih rezultatov. Podvojite svoj trud, če je treba. Kovinska podgana nas uči, da je vztrajnost ena najpomembnejših življenjskih vrlin, zato se tudi v najtežjih trenutkih izogibajmo neodločnosti, obupavanju, samopomilovanju in odlašanju.

Novi začetki družbenih gibanj

Odločneje bomo pripravljeni nastopiti tudi v odnosu do širšega okolja in vnesti spremembe na področja, ki nas zaradi vse slabšega vpliva na naša življenja čedalje bolj motijo. V smislu družbenih gibanj bomo pokazali več pobude, aktivnosti in vztrajnosti, da nekaj spremenimo. Kitajsko leto kovinske podgane bo nastopilo ravno med pomembno konjunkcijo Plutona in Saturna v znamenju kozoroga, ki bo v dolgoročnem smislu pomembno zaznamovala preobrazbo tradicionalnih družbenih in političnih struktur.

Pod težo vse večjega ljudskega nezadovoljstva, nemoči sedanjih političnih sistemov in ob pomanjkanju novih pionirskih in vizionarskih idej bo prihajajoče leto spet zaznamovalo globoko nezadovoljstvo nad obstoječimi družbenimi okoliščinami, obenem pa čedalje bolj organizirano iskanje rešitev. Te se bodo odvijale tudi pod vplivom Jupitra, katerega vstop v znamenje kozoroga prav tako napoveduje nove priložnosti za napredek.

Priča bomo odločnejšim in bolj trpežnim oblikam novih množičnih protestov, peticij, referendumov, predčasnih volitev, političnih pučev, terorističnih in kibernetičnih napadov, pa tudi uveljavljanju čedalje drznejših finančnih in znanstvenih idej, ki lahko ponudijo dolgoročne rešitve za dolgoletni status quo na področju gospodarskih in finančnih trgov. V letu kovinske podgane se tako ne obetajo nenadne in čudežne spremembe trenutnega stanja, vsekakor pa bomo v tem letu občutili še večjo moč ljudstva, ki hrepeni po boljšem jutri in je pripravljeno glede tega tudi nekaj narediti.

Če želite izvedeti, kako bo leto kovinske podgane zaznamovalo vaše življenje ali življenje vaših bližnjih, so v nadaljevanju predstavljeni opisi za vsako kitajsko znamenje posebej. Če ne veste, katero je vaše kitajsko znamenje, med letnicami, ki so zapisane ob vsakem znamenju posebej, poiščite svojo letnico rojstva. Če ste na primer rojeni leta 1992, to pomeni, da ste rojeni v letu opice in da je to vaše kitajsko znamenje.

Podgana

(rojeni leta 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Pred vami je nekaj izvrstnih priložnosti za napredovanje na različnih življenjskih področjih, a je samo od vas odvisno, ali jih boste izkoristili ali ne. Predvsem prvi trije meseci bodo ključni za prevzemanje pobud in s tem povezanih sprememb. Če ste nezadovoljni s službo ali poklicem na splošno, bo zdaj čas, da to spremenite. Vse kaže, da ne boste povsem zadovoljni s svojim življenjem, najverjetneje zato, ker se vam vedno zdi, da so drugi v boljšem položaju kot vi. V tem letu imate priložnost, da se ozrete na svoje dosedanje dosežke, ki jih ni malo, in uživate v tem, kar imate. Če ste samski, boste letos samozavestnejši na ljubezenskem področju in bolj odprti za nova poznanstva. V tem letu se izogibajte posojil, saj bi prevelika zadolženost lahko načela vaš optimizem.

Bivol

(rojeni leta 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Bodite samozavestnejši in pokažite več volje za nove življenjske projekte. To še posebej velja za tiste, ki niste zadovoljni s tem, kar imate. Samo od vas je odvisno, ali se boste soočili z novimi izzivi in jih obrnili v svojo korist. Pozabite na preteklost, opustite izgovore, ki vam preprečujejo napredovati, in se odprite novim možnostim. V poklicnem in v ljubezenskem življenju je čas, da vzamete vajeti v svoje roke. V službi se ne zapirajte vase, temveč se bolj potrudite navezati pristne stike s sodelavci in nadrejenimi. Tovrstno mreženje vam bo prišlo zelo prav takrat, ko se boste znašli pred prelomnimi odločitvami ali projekti. V ljubezni boste imeli več možnosti, da naredite korak naprej in se osvobodite določenih predsodkov in strahov, ki jih gojite glede intimnih odnosov, morda celo konkretnega odnosa.

Tiger

(rojeni leta 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Negotovi boste in v dvomih glede prihodnosti. Ne razmišljajte preveč o tem, kaj bo, temveč se vsak dan preprosto posvečajte svojim željam in ciljem. Bolj boste odlašali z odločitvami in izbirami v življenju, zlasti na poklicnem področju, bolj vas bo strah narediti korak naprej. Bodite pogumni in si zaupajte. V ljubezni ne ponavljajte napak iz preteklosti, temveč težite k spremembam, zlasti če imate za seboj nekaj neuspelih razmerij. Tisti v stabilnem razmerju boste še naprej uživali v skupnem partnerstvu in ga postopno nadgrajevali z uresničevanjem skupnih načrtov. Izogibajte se predvsem ljudi, ki vas navdajajo z občutkom manjvrednosti. Če je treba, zamenjajte družabno okolje, poiščite nove prijatelje in se ne obremenjujte z mnenjem drugih.

Zajec

(rojeni leta 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Pred vami je uspešno leto, ki pa od vas zahteva nekaj več ravnovesja. Prav je, da si prizadevate izpopolniti znanje in da se ambiciozno lotevate projektov, če vam to veliko pomeni, vseeno pa ne pozabite na svoje zdravje in telesno pripravljenost. Redna in zdrava prehrana ter aktivnosti v naravi naj postanejo sestavni del vašega vsakdanjika. V ljubezni se boste tako rekoč prebudili in pokazali svojo bolj strastno naravo. Morda boste spoznali osebo, ki bo v vas vzbudila močna čustva, ali pa boste v partnerskem odnosu doživeli nekaj pozitivnih sprememb in se ponovno zaljubili v svojo boljšo polovico. Romantično potovanje spomladi ali poleti ni izključeno, morda poroka ali kakšen drug dogodek, ki vaju bo spet močneje povezal. V službi boste odlično sodelovali z drugimi ter se veliko naučili.

Zmaj

(rojeni leta 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

Pred vami je mirno leto, v katerem se boste še naprej posvečali svoji vsakodnevni rutini in realno gledali na življenjske okoliščine. Morda boste manj motivirani za večje poklicne projekte, toda sodelovanje z nekom, ki ga zelo spoštujete, lahko to hitro spremeni. Če ste samski, boste morda letos našli ljubezen na delovnem mestu ali pa dobili novega sodelavca, od katerega se lahko veliko naučite v poslovnem in osebnem smislu. Zdaj imate tudi priložnost, da se prikupite svojim nadrejenim in si s tem olajšate službeni položaj. To še posebej velja za tiste, ki delujejo v stresnem poslovnem okolju. V ljubezni bodo stabilna partnerstva temeljila predvsem na skupnem zaupanju, zato si privoščita več pogovorov in se skupaj odločajta glede prihodnosti. Če ste samski, naj bo prav medsebojno zaupanje glavni kriterij za uspešno novo zvezo. Sumničenja, ljubosumje in posesivnost niso najboljša popotnica za skupno pot. Kaže, da boste letos odplačali neki dolg, ki pa ni nujno materialne narave.

Kača

(rojeni leta 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Letos pričakujte predvsem napredek in razvoj na osebni ravni. Odkrili boste nova zanimanja in se osredotočili na stvari, ki so vam pomembne. Ponudilo se vam bo več priložnosti, s katerimi lahko spremenite življenje, morda poklic, službo, ljubezensko razmerje ali kaj drugega, kar vam veliko pomeni. Imeli boste več poguma in svobode za ukvarjanje s stvarmi, ki vas res zanimajo, znebili se boste določenih ljudi in reči, ki so vas omejevale. Če ste v partnerstvu, lahko po zaslugi spremenjenega pogleda na svet ali na svoje življenje v razmerje vnesete svež veter. Če ste samski, boste zdaj tudi osebnostno bolje pripravljeni na resen ljubezenski odnos, ki bo temeljil na medsebojnem razumevanju. To lahko močno spremeni vaše življenje in vaš odnos do sebe.

Konj

(rojeni leta 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

Pričakujte leto presenečenj in sprememb, če boste le dovolj pogumni, da izkoristite ponujene priložnosti in začnete uresničevati svoje življenjsko poslanstvo. Pomembno je, da ne odlašate, temveč da se hitro odzivate na sprotne spremembe. Zaupajte vase in v svoje sposobnosti, še bolj pa v vesolje, ki vam ponuja preboj na različnih področjih. Bodite potrpežljivi in vztrajni ter ne podlegajte morebitnim dvomom, ki vam jih lahko vzbujajo drugi. Tudi v ljubezenskem življenju pričakujte več strasti in akcije. Če ste samski, boste letos raje prevzeli pobudo in osvojili osebo, ki vam je všeč. Tako kot divji konj, ki uživa v svobodi in se ne podreja pričakovanjem drugih, boste tudi vi uživali v svoji neodvisnosti in napredku, ki vam ga ponuja svobodno in brezskrbno odločanje.

Koza

(rojeni leta 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

V poklicnem in družabnem življenju lahko pričakujete vrsto presenečenj, ki lahko prebudijo vašo spontano naravo. Spoznali boste nov prijateljski krog ljudi s podobnimi interesi, kar lahko pozitivno vpliva tudi na vaše poklicno napredovanje. Ostanite zvesti sami sebi in željam, zlasti v ljubezni, kjer vas partnerjeve zahteve lahko hitro spravijo v obup. Ne pozabite, da je vaša sreča za vas pomembnejša od partnerjevega ponosa. Leto je primerno za končanje partnerstev, ki vam več ne ustrezajo, pa najsi gre za prijateljske, ljubezenske ali poklicne odnose. Če ste samski, boste v prvi polovici leta imeli priložnost za ljubeč in obetaven odnos, ki mu boste posvetili veliko svojega časa in energije. Če imate družino, je možno, da se bo ta povečala še za enega družinskega člana.

Opica

(rojeni leta 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Pred vami je leto novih začetkov in izzivov. Ostanite optimistični in pogumni tudi takrat, ko bo v vašem življenju vladal kaos. Trenutne negotovosti boste hitro premagali, pomembno je le, da ostanete trdni in samozavestni ter prek osebnih in poklicnih izzivov spoznate, česa vse ste v resnici sposobni. Če študirate, se boste v tem letu zelo veliko naučili od ljudi, ki jih cenite. Odprite se novemu znanju in prevzemite nove odgovornosti, ki se vam ponujajo. V ljubezni boste imeli priložnost, da popravite nekaj napak, ki ste jih nehote storili v preteklosti. Prisluhnite ljubljeni osebi in se učite od nje, saj lahko z združenimi močmi ustvarita veliko lepši in bolj konstruktiven odnos. Predvsem v jesenskem času boste imeli priložnost, da pokažete svojo razumevajočo in strpno naravo.

Petelin

(rojeni leta 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

Letos se boste morali veliko bolj ozirati na to, kako vaše odločitve vplivajo na vaše bližnje. Če želite ohraniti harmonijo v ljubezenskem odnosu, se boste morali začeti bolj prilagajati ljubljeni osebi oziroma njenim pričakovanjem. To ne pomeni, da boste potegnili kratko, temveč da bo končno tudi ljubljena oseba imela večji vpliv na odločitve v partnerstvu. Podobno svobodo morate dopustiti tudi svojim kolegom in poklicnim partnerjem. Spoznali boste, da je lahko nenehen nadzor nad poslovnimi okoliščinami izredno obremenjujoč in negativen. Ko boste uvideli, da lahko funkcionirate tudi brez dodatnih službenih bremen in vsakdanjih odgovornosti, boste veliko lažje začeli življenje zajemati z veliko žlico. Vprašanje je le, ali ste pripravljeni popustiti.

Pes

(rojeni leta 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

Potrpežljive in modre odločitve vam lahko v letu, polnem nepredvidljivih dogodkov, prinesejo srečo in uspeh, medtem ko bi vas tarnanje in samopomilovanje pahnilo v še večji obup. Verjemite vase in ostanite zvesti svojim prvotnim odločitvam. S pogajanjem in sklepanjem kompromisov boste daleč prišli, zato pozabite na ponos in ne ostajajte zvesti tistim, ki so vas v preteklosti že zelo razočarali. Leto je primerno za iskanje novih prijateljev in za utrjevanje svežih poklicnih partnerstev, zato pozabite na tradicijo in na okolje, v katerem menite, da se dobro počutite. Življenje je veliko več kot skupek reči, ki jih dobro poznate in se jim iz strahu pred neznanim ne želite odreči. V prvi polovici leta imate priložnost za nove ljubezenske izkušnje, ki lahko vodijo v stalno partnerstvo.

Prašič

(rojeni leta 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

Počutili se boste svobodnejše in produktivnejše. Nekateri se boste določili za spremembo življenjskega stila ali videza, kar lahko močno spremeni vašo samopodobo, seveda na pozitivno. Z novo samozavestjo boste lažje spoznavali potencialne ljubezenske partnerje, tudi poslovne priložnosti bodo veliko realnejše kot prej. Če študirate, boste v tem letu pokazali več žilavosti in poguma, zato boste veliko lažje opravljali izpite in raziskave za diplomske, magistrske in druge naloge. V študijskem in poklicnem smislu boste presenetili sami sebe. V ljubezni pričakujte stabilna razmerja ter morebitno selitev ali poroko. Če ste samski, se boste za zdaj zadovoljili z živahno in manj resno zvezo, za kaj več pa boste morali temeljito premisliti in predvsem ostati zvesti sebi in svojim željam.

Simboli, ki prinašajo srečo v letu 2020

Števila: 5, 7, 9
Barve: bela, modra, srebrna, siva, zelena
Element: kovina Srečni dnevi: 4., 8., 13. in 22. v mesecu
Srečna znamenja: bivol, zmaj, opica, prašič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri