Louise Hay: "Imejte radi svoje telo, ozdravite svojo bolečino!"

Louise Hay: "Imejte radi svoje telo, ozdravite svojo bolečino!" (foto: profimedia) profimedia
28. 2. 2017

"Kot vse drugo v življenju je tudi telo ogledalo vaših najglobljih misli in prepričanj. Vsaka celica se odziva na vsako misel in vsako spregovorjeno besedo." - Louise Hay

Poglavje 'Imejte radi svoje telo, ozdravite svojo bolečino' je izBrano iz knjige VAJE PRED OGLEDALOM avtorice Louise Hay ...

vaje pred ogledalomKot vse drugo v življenju je tudi telo ogledalo naših najglobljih misli in prepričanj. Vedno nam kaj pripoveduje, če si le vzamemo čas, da mu prisluhnemo. Prepričana sem, da sami izzovemo vse svoje telesne bolečine in bolezni.

Vsaka celica v telesu se odziva na vsako misel in vsako spregovorjeno besedo. Telo si vedno prizadeva ohranjati optimalno zdravje, ne glede na to, kaj počnemo z njim. Če ga zlorabljamo z nezdravo hrano in nezdravimi mislimi, zgolj pripomoremo k svojemu neugodju.

Bolečina se pojavlja v številnih oblikah: kot notranja bolečina, praska, otiščanec, modrica, strdek, nemiren spanec, omrtvičenost nog, neprijeten občutek v želodcu, bolezen. Poskuša nam nekaj povedati. Z bolečino nam telo panično daje znamenja, da bi pritegnilo našo pozornost – s tem skrajnim ukrepom nas obvešča, da je nekaj narobe v našem življenju.

Kaj naredimo, ko začutimo bolečino? Običajno stečemo k omarici z zdravili ali v lekarno po tablete. S tem rečemo telesu: »Utihni! Nočem te slišati.«

Telo bo za nekaj časa sicer obmolknilo, pozneje pa se bo znova oglasilo, takrat nekoliko glasneje. Predstavljajte si, kaj bi se zgodilo, če bi povedali prijateljici nekaj pomembnega, vendar vas ne bi poslušala. Verjetno bi ji to ponovili, vendar glasneje. Če bi si še vedno zatiskala ušesa, bi se morda razburili in izbruhnili, ali pa bi se zaprli vase zaradi prizadetosti in zapostavljenosti.

Včasih si ljudje dejansko želijo biti bolni. V družbi bolečina in bolezen veljata za legitimno izogibanje odgovornosti ali neprijetnostim. Če se ne moremo naučiti reči ne, moramo včasih iznajti bolezen, da ta reče ne namesto nas.

Vseeno pa na neki točki postanite pozorni na to, kaj se dogaja. Dovolite si prisluhniti telesu, kajti v svojem bistvu si telo želi biti zdravo, in želi si, da sodelujete z njim.

O vsaki bolečini, ki vas pesti, razmišljajte kot o učitelju, ki vas opozarja, da v zavesti gojite napačno predstavo.

Nekaj, kar verjamete, govorite, delate ali razmišljate, ni v vašem največjem interesu. Sama si vedno predstavljam, da me telo pocuka za rokav in pravi: »Lepo prosim , bodi pozorna!«

Ko prepoznate miselni vzorec, ki se skriva za bolečino ali boleznijo, imate priložnost spremeniti vzorec z vajami pred ogledalom in znebiti se bolezni.

Ste pripravljeni postati pozorni na svoje telo in se odreči potrebi, ki je izzvala bolečino? Če je tako, začnite izvajati vaje pred ogledalom in se naučite ljubiti svoje telo ter ozdraviti bolečine.

Izrecite afirmacijo: »Rada imam svoje telo. Svojemu telesu vrnem optimalno zdravje tako, da mu dam tisto, kar potrebuje na vseh ravneh.«

Za več branja!

Bogata zakladnica knjig Louise Hay: TUKAJ

Karte Louise Hay: TUKAJ

Knjigarna izBranih knjig: www.primus.si