Louise L. Hay: Noben zdravnik ali zdravilec nam ne more pomagati! Pomagamo si lahko le sami!

Louise L. Hay: Noben zdravnik ali zdravilec nam ne more pomagati! Pomagamo si lahko le sami! (foto: profimedia) profimedia
16. 10. 2016

Knjiga 'Telo je tvoje' je prva v seriji uspešnic izpod peresa priznane predavateljice, motivatorke in duhovne učiteljice Louise L. Hay, ki jo upravičeno prištevamo med začetnike gibanja za samopomoč.

Pred dnevi je ta njena najbolj slavna knjiga v že četrti izdaji izšla v Sloveniji še v svoji najbolj prepoznavni obliki - obliki modre knjižice.

knjiga»Ko sem napisala prvo verzijo knjige Telo je tvoje, nisem pričakovala, da bom kdaj pisala predgovor k četrti, razširjeni izdaji. 'Modra knjižica', kot so jo tisoči bralcev naklonjeno poimenovali, je mnogim postala nepogrešljiva. Prodanih je bilo na sto tisoče izvodov, veliko več, kot sem si kdaj mogla misliti. Knjiga Telo je tvoje mi je odprla nešteta vrata in pridobila veliko prijateljev po vsem svetu. Kamorkoli potujem, srečujem ljudi, ki mi kažejo ogoljene izvode. Nosijo jih v torbicah ali žepih,« že uvodoma zapiše Louse Hay, ki je svojo pot ozaveščanja ljudi začela že v sedemdesetih letih prejšnejga stoletja, danes pa velja za eno najbolj prodajanih avtoric v zgodovini. Njena dela so bila prevedena v 25 jezikov, izdali pa so jih v kar 33 državah.

In kaj je v tej knjigici tako posebnega, da so si jo ljudje vzeli za svojo?

»Tale knjižica ne 'ozdravi' nikogar,« trdi Louise in nedaljuje: »V človeku prebudi zmožnost, da prispeva k procesu zdravljenja. Da bi postali celi in zdravi, moramo uravnotežiti telo, um in duha. Dobro moramo skrbeti za svoje telo. Prevzeti moramo pozitivno miselno naravnanost tako glede sebe, kot glede življenja. In poskrbeti moramo za močno duhovno vez. Ko je to troje uravnovešeno, uživamo v življenju. Noben zdravnik, noben zdravilec nam tega ne more dati, če se ne odločimo, da bomo sodelovali v procesu zdravljenja.«

V zadnji izdaji legendarne prve knjige je Louise L. Hay dodala veliko novega in k seznamu bolezni in obolenj, ki si jih s svojimi negativnimi miselnimi vzorci in strahovi nehote prikličemo v življenje, dodala številne nove. S pomočje novega, dopolnjenega seznama boste tako lažje odkrili, kateri vzorci vas držijo v pesti in kako se jih boste za vselej znebili.

Metoda, ki premaga raka!

Da Louisina metoda avtosugestij prav zares deluje, je Louise pokazala na svojem lastnem primeru.

»Pred nekaj leti so mi diagnosticirali raka na nožnici. Nič čudnega, da se mi je pojavil prav tam, saj sem bila pri petih letih posiljena, nato pa še vse otroštvo spolno zlorabljana.«

Ker je bilo tedaj za njo že nekaj let poučevanja zdravilstva, je v bolezni hitro prepoznala priložnost, da na sebi preizkusi to, kar je dotlej učila druge. Najprej je zdravnika prosila za čas, ki ga je potrebovala, da bi razgradila vzorec, zaradi katerega je rak nastal. Zdravnik jo je svaril pred zavlačevanjem z nujno operacijo, a ji vseeno dovolil tri mesece odloga. In Louise se je lotila dela ...

»S pomočjo svojega učitelja sem se pri priči lotila čiščenja starih vzorcev zamer Vse dotelj nisem pripoznala globoko zamere, ki sem jo gojila pri sebi. Pogosto smo za svoje vzorce povsem slepi. Veliko sem morala odpustiti. Morala sem tudi poiskati dobrega strokovnjaka za prehrano i npopolnoma raztrupiti svoje telo. Po šestmesečnem miselnem in telesnem čiščenju sem medicinsko stroko soočila s spoznanjem, da so rakaste tvorbe izginile.«

Louise je tisti izvirni laboratorijski test kasneje skrbno shranila. Za vedno jo bo namreč opominjal na njeno lastno negativno naravno ustvarjalnost.

V svoji knjigi Telo je tvoje Louise ne skriva svojega izjemnega optimizma. Naravnost prepričljivo trdi, da je mogoče ozdraviti prav VSE, če so se ljudje le voljni spremeniti. Še več. Prepričana je, da diagnoza 'neozdravljivo' pomeni le, da se tiste bolezni ne da ozdraviti z 'zunanjimi' metodami, ampak da moram iti navznoter in zdraviti človekov notranji svet.

»Bolezen se pojavi iz niča in se bo vanj tudi vrnila,« je še zapisala.

Zdravljenje po Louise L. Hay!

Po metodi Louise L. Hay se zdravljenje vedno začne v danem trenutku.

Čeprav korenine naših težav morda izvirajo iz davne preteklosti, se tudi najbolj trdovratnih miselnih vzorcev lahko znebimo zgolj tukaj in zdaj. Šteje skratka le to, kar se odločimo misliti in govoriti danes, v tem trenutku. Prav to namreč kreira našo jutrišnjo realnost. Točka naše moči je torej vedno v sedanjosti.

Ker so po prepričanju Louise L. Hay prav vse bolezni zgolj posledica miselnih vzorcev, ki oblikujejo naša izkustva, se jih gre tam tudi lotiti. Louise tako predlaga, da stare in negativne miselne vzorce, ki nam povzročajo težave, zamenjamo in nadomestimo z novimi in pozitivnim miselnim vzorcem.

Naj navedemo primer zdravega miselnega vzorca po Louise L. Hay za debelost:

  • Težava: Debelost
  • Možni vzrok: Preobčutljivost. Strah, potreba po zaščiti. Beg pred občutki. Prikrivanje jeze in nepripravljenost na odpuščanje.
  • Novi miselni vzorec: Varuje me božanska ljubezen. Vedno sem varen. Voljan sem odrasti in prevzeti odgovornost za svoje življenje. Odpuščam drugim in si ustvarjam tako življenje, kakršno si želim.

Popoln seznam bolezni in obolenj, med katerimi boste zagotovo našli tudi kakšnega od vaših morebitnih težav, boste našli v knjigi Telo je tvoje.

In ne pozabite, Louise je vedno poudarjala: »Če smo pripravljeni spremeniti svoje mišljenje, lahko spremenimo svoje življenje.«