Louise L. Hay o tem, kaj storiti, če ste sledili intuiciji, a rezultat ni bil popoln

Louise L. Hay o tem, kaj storiti, če ste sledili intuiciji, a rezultat ni bil popoln (foto: profimedia) profimedia
20. 12. 2016

Naš tokratni odlomek iz izbrane knjige je odlomek iz knjige priljubljene avtorice Louise L. Hay in knjige Ljubezen do sebe je pot do zdravja, ki so jo slovenski bralci izbrali za knjigo leta 2016!

Izbrali smo ...

KAJ VAS LAHKO OVIRA PRI POSLUŠANJU TELESA ALI ŽIVLJENJA

  • Spoznanje, da rezultat ni popoln.

Sledili ste intuiciji, a niste dosegli rezultata, kakršnega ste si želeli. Samodejno pomislite, da je napačen, a ste daleč od resnice. Življenje vam prinaša stvari ob pravem času in na pravem kraju.

Heatherina stranka Beth je dobila ponudbo za službo, a je bila plača nižja, kot bi si želela. Notranji glas ji je rekel, naj jo sprejme, čeprav je to pomenilo, da se mora preseliti na drugi konec dežele, njen mož pa bi moral tja prenesti svoje posle. Po dveh mesecih je njen nadrejeni ugotovil, da odlično opravlja delo, zato ji je zvišal plačo. Še vedno je bila nižja od pričakovane, a v novem okolju se je počutila nadvse dobro, ker so jo zelo cenili. Rada je imela svoje delo in sodelavce in bolje je uravnovesila delovne obveznosti s preostalim časom.

Če bi dvomila o svoji intuiciji in se osredotočila le na plačo, bi izgubila sanjsko službo.

  • Skrb, da bomo razočarali druge ali se »izmaknili« odgovornosti.

Kaj če vam notranje vodstvo narekuje dejanja, nad katerimi so drugi razočarani, ali pa morate zapustiti pomemben službeni sestanek?

Nekaj podobnega se je pred leti zgodilo Ahlei. Delala je s stranko, ko je nenadoma intuitivno začutila, da mora domov. S stranko, ki ji je plačala vnaprej, sta bili sredi obravnave, a ker je Ahlea zaupala svoji intuiciji, se je opravičila in odšla. Doma je ugotovila, da je njen mali kuža našel škatlo z rozinami in jih pojedel. Rozine so strupene za pse in lahko povzročijo odpoved ledvic. Ahlea ga je rešila, ker je poslušala svoj notranji glas. Stranka, ki jo je prenaročila, ji ni zamerila, jo je poiskala prav zaradi njene izjemne intuicije.

Kadar je notranji glas v nasprotju z nalogami, za katere ste odgovorni, se je težko odločiti, vendar vam svetujemo, da mu vsekakor sledite. Podobno kot Ahlea se boste naučili povedati, zakaj morate odložiti obveznost. Lažje ko sprejemate ljubeče odločitve, mirneje boste svoje ravnanje pojasnili drugim.

  • Družina in prijatelji vas ne podpirajo.

Naj vas ne preseneti, če domači in prijatelji niso pripravljeni razumeti sprememb, za katere ste se odločili.

Omenile smo že, da se ljudje upiramo spremembam iz številnih razlogov. Ko se spremenite, se tudi partner, domači in prijatelji upirajo spremembi. Bojijo se za medsebojne odnose. Mogoče so le ljubosumni in pogrešajo vaš »stari jaz«. Če poslušate notranje vodstvo, prijatelji in domači pa vas omalovažujejo, vedite, da gre za njihov strah — zanje gre, ne za vas.

Prisluhniti sebi pomeni poslušati svoje srce. Sprva zlahka skrenete s prave poti, če so vsi proti vam, notranjemu vodstvu pa zaupate le delno. Namesto da bi podlegli in se odrekli glasu v sebi, bodite radovedni in preizkušajte. Začnite po malem.

Prisluhnite glasu in opazujte, kaj se dogaja. Bodite odprtega duha in zabavajte se ob preizkušanju. Začnite poslušati notranji glas pri manj pomembnih stvareh, kjer ne tvegate veliko, podobno kot Louise z nihalom v restavraciji. Ko boste spoznavali, kako vas intuicija vodi, ji boste bolj zaupali.

Nikar osebno ne jemljite besed prijateljev in domačih. Ljudje, ki so vedno proti vsemu, pogosto ne podpirajo drugih iz povsem osebnih razlogov. Naj vas njihovi razlogi ne odvrnejo od razvijanja trdnega notranjega vodstva.

louise hay

Za več branja na to temo vam priporočamo, da si ob priliki v roke vzamete kar knjigo Louise L. Hay Ljubezen do sebe je pot do zdravja, ki je izšla pri založbi Primus.