Louise L. Hay: Sprostite jezo za dobro počutje!

Louise L. Hay: Sprostite jezo za dobro počutje! (foto: profimedia) profimedia
31. 1. 2017

Danes se boste posvetili jezi: kako jo premagati in jo sprostiti, preden zbolite zaradi nje, in kako narediti prostor v sebi za več pozitivnih čustev.

Kako se počutite, ko se pogovarjate s seboj vsak dan in si govorite, da ste ljubljeni? Poglejte se v ogledalo in si vzemite nekaj trenutkov zase, da bi si čestitali. Globoko ste se zazrli v svoja čustva in začeli odslavljati preteklost.

Spoznavate, da si morate v mislih predvajati zgolj posnetke s pozitivnimi afirmacijami. Proslavite dozdajšnji napredek. Sama izrekam priznanje VAM in vaši predanosti izvajanju vaj pred ogledalom.

Med brskanjem po svoji preteklosti in sproščanjem čustev ste morda naleteli na občutke jeze, uperjene vase ali določen dogodek. Danes bi rada, da se posvetite odpuščanju in sprostite morebitno jezo, saj se boste le tako počutili dobro v svoji koži.

louise l. hayJeza je iskreno čustvo. Toda kadar jo tiščite v sebi in je ne izrazite, se kopiči v telesu in običajno izzove bolezni ali obolenja.

Na splošno se vedno znova jezimo na iste stvari. Ko nas popade jeza, menimo, da je nimamo pravice izraziti, zato jo potlačimo, to pa lahko povzroči zamero, zagrenjenost ali depresijo. Z jezo se moramo znati spopasti in jo sprostiti vsakič, ko se pojavi.

Če čutite, da bi radi fizično obračunali s kom, vzemite blazine in tolcite vanje. Ne bojte se spontanih izbruhov jeze. Že tako ste predolgo tlačili čustva. Nobene potrebe ni, da vas preganjajo občutki krivde ali sramu. Občutki so zgolj uresničitev misli. Tu so za določen namen, in ko jih sprostite iz uma in telesa, naredite prostor drugim, pozitivnejšim izkušnjam.

Ena od najboljših možnosti spopadanja z jezo je, da se odkrito pogovorite z osebo, na katero ste jezni. Ko bi najraje kričali na nekoga, je znak, da se je jeza v vas kopičila predolgo. Pogosto je razlog prepričanje, da se ne morete odkrito pogovoriti s sočlovekom. Druga najboljša pot sproščanja jeze je ta, da se pogovorite z osebo v ogledalu.

Vaje pred ogledalom vam bodo pomagale izraziti vse občutke. Ena od mojih slušateljic je stežka izražala jezo.

Razumsko je sicer dojela svoje občutke, vendar jih ni znala izkazovati navzven. Ko si je to dovolila na vajah, je kričala na mamo in zapila na hčerko ter ju obmetavala z najrazličnejšimi imeni. Brž ko se je znebila zamere, je začutila, da je ogromno breme padlo z nje. Ko je pozneje obiskala hčer, je ni mogla prenehati objemati. Če se ne bi znebila potlačene jeze in ne bi naredila prostora ljubezni, tega ne bi mogla storiti.

Ogromno ljudi mi pove, koliko srečnejši so, odkar so se odrekli jezi do soljudi. Zdi se jim, kot bi odložili ogromno breme.

Poglobite se vase in ozavestite, da obstaja odgovor za vašo jezo in da ga boste našli. Zelo zdravilno je, če meditirate in vizualizirate, kako se vaš bes steka iz telesa. Pošljite ljubezen osebi, ki je tarča vaše jeze, in videli boste, da bo vaša ljubezen raztopila vsa vajina nesoglasja. Težite k slogi. Morda vas jeza, ki jo čutite, opominja, da se v komunikaciji z drugimi pojavljajo nesporazumi. Ko se tega zaveste, lahko to odpravite.

Izrecite afirmacijo: »Nič ni narobe, če čutim, kar čutim. Danes izražam svoje občutke pozitivno.«

IzBrano iz knjige VAJE PRED OGLEDALOM, Louise L. Hay

knjige izbrano

Ne spreglejte tudi!

Vabljeni na DAO YAH 2017!

Naj vas ob tej priliki povabimo tudi na festival celostnega zdravja, ki bo potekal v Cankarjevem domu v času od 3. do 5. februarja 2017!

KNJIGARNA izBranih knjig se bo na festivalu celostnega zdravja DAO YAH 2017 predstavila z naslednjim programom ...

SOBOTA, 4. FEBRUAR:

  • od 10:00 do 10:45, odprti oder

Predavanje in praktična predstavitev: ENERGIJSKE TEHNIKE ZA ČIŠČENJE MATERNICE - Prerazporejanje življenjske energije z magičnimi gibi, Društvo Magičnost gibanja

  • od 11. do 12. ure ter od 16:30 do 17:30, razstavni prostor knjigarne izBrane knjigarne

Predstavitev knjige: KLINIČNA PREHRANA V NOSEČNOSTI, Živa Novak Antolič

  • od 13:45 do 15:15, dvorana M3 + M4

Delavnica: SOMATIKA ZA SODOBNEGA ČLOVEKA, Blaž Bertoncelj in Céline Louise

  • od 18:30 do 19:15, odprti oder

Predavanje: MOČ SANJANJA - Prebujanje vizionarstva in SANJSKO ROJSTVO - Preobrazba otrokovega rojstva s pomočjo podob, Klemen Lipovšek, doktor medicine

NEDELJA, 5. FEBRUAR:

  • od 13:15 do 14:45, dvorana M3 + M4

Delavnica: EFT - bliskovito in učinkovito orodje za (neprijetne) občutke, Pika Rajnar

Več o tem tudi tukaj.