Louise L. Hay: »Vrata do modrosti in znanja so vselej odprta«

Louise L. Hay: »Vrata do modrosti in znanja so vselej odprta« (foto: profimedia) profimedia
23. 9. 2017

Najgloblje prepričanje pri vseh, s katerimi sem sodelovala, je vselej: Nisem dovolj dober!

Temu pogosto pristavimo: In ne naredim dovolj, ali pa: Ne zaslužim si . Si prigovarjate, namigujete ali občutite, da »niste dovolj dobri«? Za koga pa?

In po čigavih merilih?

Če je to prepričanje zakoreninjeno v vas, kako lahko sploh ustvarite ljubeče, radostno, uspešno, zdravo življenje? Vaše ključno podzavestno prepričanje ga bo vselej izpodkopavalo. Nikdar vam ga ne bo uspelo docela sestaviti, saj bo šlo vselej kaj narobe.

Ugotavljam, da več težav kot kar koli drugega povzročajo zamera, kritika, krivda in strah

Te štiri stvari povzročajo poglavitne težave v našem telesu in življenju. Ta občutja nastajajo zato, ker krivimo druge in ne prevzemamo odgovornosti za svoje izkušnje.

Če smo namreč vsi odgovorni za vse v svojem življenju, ne moremo kriviti nikogar drugega. Kar koli se dogaja »tam«, je le ogledalo našega notranjega razmišljanja. Ne opravičujem slabega ravnanja drugih, saj ljudi, ki tako ravnajo z nami, pritegnemo s svojim prepričanjem.

Če se zalotite pri razmišljanju: Do mene so vedno vsi vedno taki in taki, nikdar mi ne stojijo ob strani, imajo me za predpražnik in me izkoriščajo, potem je to pač vaš vzorec. V vas so misli, ki privlačijo ljudi, ki ravnajo tako.

Ko ne boste več razmišljali tako, bodo odšli drugam in to počeli komu drugemu. Vi jih ne boste več zanimali.

Navajam nekaj rezultatov vzorcev, ki se izražajo na telesni ravni: Dolgotrajna zamera lahko razjeda telo in postane bolezen, ki jo imenujemo rak.

Nenehno kritiziranje v telesu velikokrat lahko povzroči artritis. Krivda vselej išče kaznovanje in kaznovanje ustvarja bolečino. (Kadar pride k meni stranka v hudih bolečinah, vem, da v sebi zadržuje veliko krivde.)

Strah in napetost, ki jo ta ustvarja, lahko povzroči plešavost, razjede in celo boleča stopala.

Ugotovila sem, da odpuščanje in osvoboditev od zamer ozdravita celo raka. Četudi vam to morda zveni preveč preprosto, sem to videla in sama doživela.

Odnos do preteklosti lahko spremenimo

Preteklost je minila in z njo ste opravili. Zdaj je ni več mogoče spremeniti. Lahko pa spremenimo svoje premišljevanje o preteklosti. Kako nespametno je, da v sedanjem trenutku kaznujemo sebe, ker nas je v daljni preteklosti nekdo prizadel.

Ljudem z globoko zakoreninjenimi vzorci zamere pogosto pravim:

»Prosim, začnite se osvobajati zamere zdaj, ko je to še razmeroma lahko. Ne čakajte, da boste morali izbirati med kirurškim nožem ali smrtno posteljo in se boste morali spopasti tudi z velikim strahom.«

Kadar nas obvladuje strah, je duha zelo težko usmeriti v zdravljenje. Najprej si moramo vzeti čas za to, da se rešimo strahov.

Če bomo izbrali prepričanje, da smo nemočne žrtve in je vse brezupno, nas bo stvarstvo podprlo v tem prepričanju in to nas bo potegnilo navzdol.

Bistvenega pomena je, da se znebimo teh nespametnih, zastarelih, negativnih predstav in prepričanja, ki nas niti ne podpirajo niti ne hranijo. Celo naša predstava boga mora biti pisan na kožo nam, in ne proti nam.

Da bi se osvobodili bremen preteklosti, moramo biti pripravljeni odpuščati

Od preteklosti se moramo posloviti in odpustiti vsem, tudi sebi. Morda ne znamo odpustiti ali nočemo odpustiti, a že samo dejstvo, da smo pripravljeni poskusiti, začne proces zdravljenja. Za zdravljenje je nujno otresti se bremen preteklosti in odpustiti vsem.

Odpuščam ti, da nisi taka, kot sem si želela. Odpuščam ti in te osvobajam.

Ta afirmacija osvobodi nas.

Vse bolezni izhajajo iz neodpuščanja

Kadar koli smo bolni, se moramo ozreti v srce in ugotoviti, komu moramo odpustiti. Odpustiti pomeni odreči se, pustiti za seboj.

Nič skupnega nima z opravičevanjem določenega vedenja. Gre le za to, da dopustimo, da vse skupaj mine. Ni nam treba vedeti, kako odpustiti. Vse, kar moramo storiti, je to, da smo pripravljeni odpustiti. Stvarstvo bo poskrbelo za vse »kako«.

Svojo bolečino razumemo zelo dobro. Kako težko pa je večini od nas razumeti, da tudi osebe, ki jim moramo najbolj odpustiti, prav tako občutijo bolečino. Razumeti moramo, da so ravnali po svojih najboljših močeh z vsem razumevanjem, zavedanjem in védenjem, ki so ga tedaj premogli.

IzBrano iz knjige OZDRAVITE! Darilna izdaja svetovne uspešnice Telo je tvoje Louise L. Hay

Za več branja!

  • Zbirka LOUISE – Ženska, ki je z modrostjo in ljubeznijo barvala platno svojega življenja.
  • Spletna knjigarna IzBranih knjig Primus.