Louise L. Hay: Znotraj vsakega od nas je moč, ki nas usmerja k popolnemu!

Louise L. Hay: Znotraj vsakega od nas je moč, ki nas usmerja k popolnemu! (foto: profimedia) profimedia
16. 6. 2017

Ko širimo svoje razmišljanje in prepričanja se naša ljubezen prosto pretaka, pravi legendarna Louise L. Hay. V nadaljevanju vabimo k prebiranju vrstic modrosti iz ene izmed njenih velikih knjižnih uspešnic, ki vam bodo pomagale širiti miselno obzorje.

IzBrano iz knjige MOČ JE V TEBI, Louise L. Hay ...

Moč znotraj

Bolj ko se povezujete z močjo v sebi, svobodnejši ste na vseh področjih življenja.

Kdo ste? Zakaj ste tu? Kako razmišljate o življenju? Iskanje odgovorov na ta vprašanja že tisoče let pomeni potovanje vase . Toda kaj to pravzaprav je?

Prepričana sem, da je znotraj vsakega od nas moč, ki nas lahko ljubeče usmerja k popolnemu zdravju, popolnim odnosom, popolnim karieram in nam pomaga doseči bogastvo vseh vrst. Da bi mogli vse to pridobiti in obdržati, moramo najprej verjeti, da je mogoče. Nato moramo hote opustiti življenjske vzorce, ki ustvarjajo okoliščine, o katerih govorimo, da jih ne maramo. To storimo tako, da gremo vase in se priključimo na notranjo moč, ki dobro ve, kaj je najbolje za nas. Če smo pripravljeni prepustiti svoje življenje večji moči znotraj nas, moči, ki nas ljubi in ohranja, lahko oblikujemo bogatejše in bolj ljubeče življenje.

Prepričana sem, da so naši umi vedno povezani z neskončnim umom, torej z vsem vedenjem in modrostjo, ki sta nam nenehno dostopna. Povezani smo z neskončnim umom, to univerzalno močjo, ki nas je ustvarila z iskro svetlobe znotraj nas, z višjim jazom ali močjo znotraj.

Univerzalna moč ljubi vse, kar je ustvarila. Je večna in usmerja vse v našem življenju. Ne zna sovražiti ali lagati ali kaznovati. Je čista ljubezen, svoboda, razumevanje in sočutje. Zato je nadvse pomembno, da svoje življenje izročimo svojemu višjemu jazu, saj skozenj prejemamo samo dobro.

Razumeti moramo, da se za uporabo te moči lahko odločimo kadarkoli. Če se odločimo, da bomo živeli v preteklosti in podoživljali vse dosedanje negativne okoliščine in situacije, bomo obtičali, kjer smo. Če se zavestno odločimo, da ne bomo žrtve preteklosti in si bomo ustvarili novo življenje, nas bo moč, ki je v nas, podpirala in doživljali bomo nova, srečnejša izkustva.

Ne verujem v dve vrsti moči. Mislim, da je en sam neskončen duh. Vse prelahko je reči »To je hudič« ali »Slabi so oni«. V resnici smo samo mi. Gre za to, ali moč, ki jo imamo, modro uporabljamo ali jo zlorabljamo. Imamo v srcu hudiča? Obsojamo druge, ker so drugačni od nas? Za kaj se odločamo?

Odgovornost proti obtoževanju

Prepričana sem tudi, da z vzorcem mišljenja in čutenja soustvarjamo vse okoliščine v svojem življenju, dobre in slabe. Misli, ki jih mislimo, ustvarjajo naše občutke. V skladu z njimi živimo svoje življenje. S tem nočem reči, da bi se morali obtoževati za stvari, ki nam gredo v življenju narobe. Precejšnja razlika je med odgovornostjo in obtoževanjem sebe ali drugih.

Ko govorim o odgovornosti, govorim pravzaprav o tem, da imamo moč. Z obtoževanjem se ji odrekamo. Odgovornost nam daje moč, da svoje življenje spremenimo.

Če igramo vlogo žrtve, uporabljamo notranjo moč za občutek ne-moči. Če se odločimo sprejeti odgovornost, ne zapravljamo časa z obtoževanjem koga ali česa zunaj nas.

Nekateri ljudje se čutijo krive, češ da povzročajo bolezen, revščino ali težave. Odločajo se pač, da razumejo odgovornost kot krivdo. (Nekateri ljudje v medijih govorijo o tem kot o krivdi nove dobe.) Ti ljudje se čutijo krive, ker so prepričani, da so na nek način pogoreli. Kakorkoli že, navadno vse, kar se jim zgodi, sprejmejo kot takšno ali drugačno krivdo, saj je tudi to način, da čutijo svoj neuspeh.

Ne govorim o tem. Če lahko svoje bolezni in težave uporabimo kot priložnost za razmislek o tem, kako naj spremenimo svoje življenje, imamo moč. Mnogi ljudje, ki so preboleli hude bolezni, pravijo, da jim pomenijo najčudovitejše izkustvo, ki so ga doživeli, saj jim je bila dana možnost, da spremenijo svoje življenje.

Po drugi strani pa je veliko ljudi, ki še vedno govorijo: »Žrtev sem, joj meni. Prosim, gospod doktor, ozdravite me.« Mislim, da bodo taki ljudje s težavo izboljšali svoje zdravstveno stanje ali se spopadli s težavami.

Odgovornost je sposobnost odziva na situacijo. Vedno imamo izbiro. Ne gre za to, da bi zanikali, kar smo ali kar živimo. Gre le za to, da zmoremo priznati, kaj sami prispevamo k temu, kar se nam dogaja. S prevzemanjem odgovornosti dobimo moč, da stanje spremenimo.

Lahko rečemo: »Kaj lahko storim, da bi to spremenil?« Razumeti moramo, da nam je osebna moč ves čas na voljo. Gre le za to, kako jo uporabljamo.

PrimusZa več branja!

V kolikor vas je branje zgornjih vrstic navdihnilo, v kar niti ne dvomimo, vas vabimo, da si ob priliki preberete več o čudovitih učenjih slavne Louise L. Hay!

  • Povezava do knjige MOČ JE V TEBI: TUKAJ
  • Zbirka vse knjig Louise L. Hay: TUKAJ

  

Spletna knjigarna IzBranih knjig Primus.