Luna - vladarica čustev po astrološki tradiciji

Luna - vladarica čustev po astrološki tradiciji (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
28. 3. 2015

Poleg sončnega znamenja in podznaka je Luna tretji najpomembnejši element rojstnega horoskopa. Predstavlja naša čustva in čustven razvoj, notranji jaz in naše nezavedno, naše navade in nagonske odzive na svet okrog nas. Katero je torej vaše Lunino znamenje?

Medtem ko Sonce v našem horoskopu simbolizira očeta in očetovske figure v našem življenju, Luna simbolizira mamo, materinsko ljubezen in materinske figure.

Luna v Ovnu

Je vesela, iskrena, drzna, brez dlake na jeziku, optimistična, nepotrpežljiva in v sebi vedno zelo nemirna, zato se mora okrog nje vedno nekaj dogajati. Ne mara rutine in monotonosti, saj se začne hitro dolgočasiti. Če kaj želi, je prepričana, da to tudi potrebuje, zato je lahko v tem smislu sebična. Nagnjena je tudi k pretiranim čustvenim odzivom, kar se lahko kaže kot pretirana navdušenost ali nepotrebna agresivnost.

Luna v Biku

Varna se počuti v domačnem okolju, zato ne mara sprememb in eksotike ter bo naredila vse, da v svojem okolju ohrani stabilnost. Njena čustva so stabilna in miroljubna, zato ne mara konfliktov in čustvenih izbruhov. Uteho najde v materialnih rečeh, od hrane in pijače do lepega stanovanja, zato rada kopiči oziroma, kot pravi sama, zbira razno šaro, na katero se sentimentalno naveže. V odnosih je posesivna in ni pripravljena sprejemati kompromisov.

Luna v Dvojčkih

Je očarljiva, zabavna in prijazna, po tudi muhasta in razdražljiva. Ker je dvojno znamenje, sta močno izražena oba čustvena pola, tako negativni kot pozitivni. Ob sebi potrebuje osebo, ki jo intelektualno motivira, težava pa je v tem, da je tisti, ki jo telesno privlačijo, navadno ne stimulirajo intelektualno. Prav zato ima veliko prijateljev.

Luna v Raku

Ker gre za vodno znamenje, Luno v Raku zaznamujejo močna čustva. Ima dober spomin, je navezana na dom in družino ter bo vedno prisluhnila ljudem v težavah. Včasih je preveč zaposlena s svojimi čustvi in težavami in takrat je lahko zelo naporna. V družbi tujcev je sramežljiva in nezaupljiva, do ljudi, ki so ji pri srcu, zaščitniška in posesivna, pa tudi zamerljiva, če se je zdi, da ji je kdo storil krivico. Če je čustveno prizadeta, rada poseže po hrani.

Luna v Levu

Varna se počuti takrat, ko je občudovana in v središču pozornosti, zato je to položaj komikov, igralcev, pevcev in vseh drugih ljudi, ki radi nastopajo in izkazujejo svoj talent. Je zelo dramatična, zato bo svoje težave še malce napihnila in se še bolj smilila sami sebi. Je ponosna, dominantna in zaščitniška, kar lahko negativno vpliva na njene odnose, v katerih mora imeti glavno vlogo. Rada svetuje ljudem v težavah in je pokroviteljska, težko pa sama sprejme nasvet, saj meni, da je boljša od drugih.

Luna v Devici

Ni preveč ambiciozna; dovolj ji je, če lahko za koga skrbi ali če namesto koga opravi kakšno 'sitnost'. Je tudi nesamozavestna, pesimistična in nevrotična, zato se izogiba večjim odgovornostim, ki ji povzročajo stres. Raje opravlja reči, ki so ji znane in jih zato dobro naredi. Je marljiva, predana, preprosta, zanesljiva, praktična, zaupanja vredna in dobra svetovalka, res pa je, da bi lahko večkrat izrazila potlačena čustva.

Luna v Tehtnici

Varna se počuti v odnosu, zato si bo vedno želela biti v partnerstvu. Naj bo v njem še tako nezadovoljna, bo naredila vse, da ohranja vsaj navidezni mir in se tako izogne samoti. Je precej pozabljiva in sovraži prepire, sicer pa rada drugim deli naloge, sama pa se izogiba pretiranemu delu. Je izredno pametna, a rada zavlačuje in ima težave s časovnimi roki.

Luna v Škorpijonu

Občutja varnosti ji zbujajo močna pozitivna čustva, zato hrepeni po brezpogojnem partnerstvu, ki temelji na iskrenosti, intimi in medsebojnem zaupanju. Tudi drama ji je blizu in vedno malce pretirava glede tega, kdo ji je kaj rekel, kako je to povedal in kaj je v resnici hotel povedati. Je trmasta, karizmatična in lahko zbuja strahospoštovanje, krivica jo zelo prizadene in se je pripravljena boriti za svoj prav in za svoje ambicije. V tem smislu je tekmovalna.

Luna v Strelcu

Varnost v njej zbuja občutek svobode, zato obožuje velike prostore, ki dihajo, naravo in aktivnosti na svežem zraku. Je idealistična in romantična, zato se brez omahovanja spusti v ljubezensko zvezo ali brez pomisleka nekomu posodi denar, potem pa je razočarana, ko vidi, da so jo le izkoristili. Privlačita jo ugled in status, zato je tudi sama pripravljena malo prikrojiti resnico o sebi in poudariti svoje pozitivne plati. Je spremenljivega razpoloženja in nagnjena k depresiji.

Luna v Kozorogu

Varno se počuti, ko je koristna in produktivna. Tudi če se v njej odvija čustveni vihar, bo navzven povsem zbrana in bo delovala razumno, zato ji ustrezajo tudi najbolj stresni poslovni položaji. V partnerstvu težko vzpostavi pristen čustveni stik in zaupanje, saj se ni sposobna vživeti v drugega in razumeti njegovih čustvenih potreb. V mladih letih je zelo ambiciozna, ko na stara leta doseže, kar želi, pa se sprosti in je lahko zelo prijetna družba.

Luna v Vodnarju

Rada opazuje in analizira človeško naravo, zato se zdi, da je vedno malce odmaknjena od drugih, morda celo vzvišena in arogantna. Sovraži 'čredni nagon', zato bo vedno izstopala, ali po vedenju, prepričanjih, nenavadnem poklicu ali pa zgolj po slogu oblačenja. Rada je neodvisna, ustrezajo pa ji partnerstva, ki temeljijo na intelektualni motivaciji. V mladosti je nagnjena k izbruhom togote, pozneje pa se ji čustveni izpadi zdijo pretirano 'živalski'. Je duhovita, a naj pazi, da s svojim humorjem ne prizadene čustev drugih.

Luna v Ribah

Ker nima najboljšega mnenja o sebi, se raje vdaja sanjarijam o tem, kaj vse bi lahko bila, ne pa, kaj vse bo. Je romantična in umetniška, zato veliko ustvarja, pa čeprav le zase. Rada piše dnevnik ali kako drugače beleži odtenke svojih čustev, o katerih nenehno razmišlja. Pa ne le o svojih. Sposobna se je povsem vživeti v kožo nekoga drugega in se stopiti z njegovo psiho. Je odlična jasnovidka, svetovalka in ljubeča partnerica, res pa je, da lahko v ljubezni partnerja precej duši. Kritike in zavrnitve jo zelo prizadenejo, zato mora paziti, da je neuspehi ne potrejo preveč.