Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki o zasvojenosti z duhovnimi delavnicami

Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki o zasvojenosti z duhovnimi delavnicami (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
14. 1. 2017

Sem samska ženska 40-ih let. Imam solidno službo, otrok nimam, zato imam nekako preveč prostega časa. Kakšni dve leti nazaj sem na predlog prijateljice obiskala delavnico v smeri duhovne rasti, kjer mi je bil obljubljen napredek. To potrebujem, sem pomislila in se zopet udeležila seminarjev, nato še individualnih ur in kmalu ugotovila, da potrebujem nekaj več. Vse to me je potegnilo v sistem, da sama enostavno ne zmorem duhovno zrasti, ugotovila sem, da z obiski raznih delavnic, predavanj, svetovanj polnim svojo praznino. Vse lepo in prav do trenutka, ko mi je prijateljica v obraz povedala, da je moje početje šlo čez rob, vprašala me je, koliko denarja me je vse to stalo in kaj je danes po vseh teh obiskih drugače. Nič, sem odgovorila in pomislila na nekaj tisoč evrov, ki sem jih dobesedno izgubila. Vendar me vse skupaj še vedno mika. Kaj naj storim?

Tina

Naša svetovalka je bralki svetovala:

  • Tina, vaš začarani krog niti ni tako grozen, kot je videti na prvi pogled. Opažam, da ste že uvideli določena dejstva ter da so besede prijateljice na vas pustile pečat oziroma vas opogumile, da se soočite s težavo, ki vas poleg vsega še drago stane. Ljudje smo bitja, ki hrepenimo po pohvali, nasvetih in komplimentih, saj imamo podzavestno včasih občutek, da ne zaupamo vase. Meja lastnega zaupanja je zelo tanka in vi ste jo v teh letih izgubili, zato ste bili odlična možnost za razne duhovne učitelje, ki jih je iz dneva v dan več in vsi obljubljajo ozdravitve, bogastvo, lepše življenje, pozabljajo pa, da če bi to bilo tako, potem nihče ne bi imel težav, nihče ne bi bil nesrečen in nihče reven, kar pa sami veste, da nikakor ne drži. Torej ste spoznali, da vse te obljube, ki so vam bile dane, morda ne bodo nikoli dosegle točke uresničitve, vsekakor brez vašega truda ne. Glede na dejstvo, da ste obiskali ogromno seminarjev, imate verjetno tudi vsa pripadajoča gradiva in svetujem vam, ko vas naslednjič zamika, da se zopet udeležite kakšne duhovne delavnice, raje iz predala potegnite vsa ta gradiva in jih ponovno preučite. Nato se vprašajte, koliko napredka vam je kakšna tehnika v resnici prinesla, ali so bile to morda bolj prazne obljube. Delo na sebi je vsekakor priporočljivo in zahteva zrelega človeka, vendar mora energijo v spremembe vložiti vsak posameznik sam, saj nihče nima čarobne paličice, da bi vam z njo polepšal življenje.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Priporočamo