Maja Keuc: Samosvoja, vendar zelo realna

Za dosežke mora, še zlasti v mladosti, vložiti več truda kot drugi. Večkrat izpusti dobre priložnosti, ker se predolgo odloča. Potrebuje nekoga, da jo usmerja, čeprav tega pogosto ne priznava.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
2. 2. 2016

S petimi planeti v Kozorogu je karizmatična pevka Maja Keuc delavna, vztrajna in prepričana, da ji uspeh pripada.

Njeno Sonce v X. hiši Kozoroga ji podarja vztrajnost. Zanima jo tujina, z lahkoto se uči tuje jezike, stoji na realnih tleh. Ima dobro komunikacijo. Njeno vedenje je na dobrem nivoju, le v domačem okolju se včasih težko zadrži in nesramno odzove. Usmerjena je k dosežkom in je optimistična. Prvi vtis, ki ga pusti, je vedno odličen. Ima zanimiv pristop in je ravno prav zgovorna. Ni naporna. Ne jamra in se ne pritožuje, razen če ima res velike težave. Takrat pa potrebuje ogromno pozornosti. Včasih je egoistična in preveč prepričana o svojem prav. Težave se lahko pojavijo tudi na čustveni ravni, vendar jih zelo dobro skriva. Rada se prepusti sanjarjenju, manj pa je srečna, ko je treba opraviti vsakodnevne opravke, kot je pospravljanje stanovanja, nakup živil in podobno. Tudi pri delu pogosto sanjari, zato je zanjo dobro, če lahko dela v ustvarjalnem poklicu. Nagnjena je k alergijam in je zelo občutljiva za različne snovi. Možne so manjše težave z zobmi, kostmi in kožo, ki ji lahko povzroča težave že v obdobju odraščanja.

Ima bogato domišljijo

Z Marsom v Kozorogu v IX. hiši je odločna, vendar omahljiva. Ne zna najbolje izkoristiti priložnosti, ki se ji ponujajo v življenju. Nenehno se zapleta v svoje zanke, ko se ji zdi, da mora o vsem premisliti in natančno razumeti tudi banalne in za okus drugih nepomembne stvari. Osebno priznanje ji ne pomeni veliko. Zelo pa si želi, da bi projekt, pri katerem dela, bil čim bolj uspešen. Zaljubljena je v svoje cilje glede službe oziroma dela, ki bi ga rada opravljala. Včasih se nagiba k starim vzorcem, čeprav drugi tega od nje ne pričakujejo. Večkrat ji je težko sprejeti novosti, vendar se jih čez nekaj časa navadi, nato jo pa celo navdušijo. Do različnih skupin ali organizacij hitro postane nezaupljiva, saj se v vsaki družbi ne počuti najbolje. Včasih do družbe deluje hladno in vzvišeno. Želi izboljšati stanje, ki ji ni všeč. Določeni ljudje se ji smilijo, vendar se zanje ne bo vedno žrtvovala. Pri učenju občasno naleti na težave, sploh ko se ji dogaja veliko pestrih stvari in se ni sposobna osredotočiti. V kratkem času si je sposobna zapomniti ogromno informacij, samo obupati ne sme nad sabo. Odločitve v življenju pogosto sprejema nagonsko. Obdarjena je z bogato domišljijo. Rada se pogovarja o čustvenih in osebnih zadevah.

Razigrana in radovedna

Njena Luna, ki je v I. hiši Dvojčkov, ji podarja razigranost. Ima veliko prijateljev, vendar večinoma ženskega spola. Nekatere izmed prijateljic ji niso zelo blizu, zato se zanje ni pripravljena žrtvovati. V življenju bo imela dobre, trdne prijateljske odnose, vendar samo toliko, koliko bo to njej ustrezalo. Sebe daje na prvo mesto, kar je včasih prednost, včasih pa slabost. Tisti, ki jo dobro poznajo, jemljejo določene stvari pri njenem obnašanju z rezervo. Tiste, ki je ne poznajo dobro, pa bo občasno šokirala z direktnostjo in samozavestjo. Ustreza ji zakon, kjer ima glede vsega proste roke. Težko se prilagaja. Zna igrati in zelo hitro spreminjati razpoloženje, kar je najbolj opazno v domačem krogu. Če ni po njenem, je hitro užaljena ali jezna. Takrat se umakne in zapre v svoj svet. Na psihičnem področju je občutljiva v poznejših letih, še posebno takrat, ko se odloča, ali je partner pravi zanjo ali ne, ter ko si ustvarja družino. Ob velikih spremembah se večkrat izgubi in potrebuje pomoč ali pa vsaj smernice, ki se jih potem z veseljem drži. Ljudje, s katerimi živi, je ne smejo siliti v bolj ekstrovertirano življenje, njeni partnerji in prijatelji se morajo zavedati, da se le v domačem okolju počuti popolnoma varno in pomirjeno, zato lahko v njem najbolje uspeva.

Natančna in premišljena

Jupiter v Devici v VI. hiši je natančen in analitičen. Je izbirčna, poleg tega pa se njen okus z leti spreminja. Priporočljivo je, da poveča količino zaužitega sadja in zelenjave, saj je brez tega šibka in brezvoljna. Možne so težave s preveliko težo, ki se v poznejših letih stabilizira sama, brez posebnega truda. Na finančnem področju ima srečo, saj ji je bogastvo dano že v mladih letih. Navajena je na razkošno življenje, ki ji daje velik občutek varnosti. Včasih je, kar zadeva denar, hladna. Namenila ga bo le tja, kamor se je sama odločila. Zna prihraniti, po drugi strani pa ima rada darila, ki ji nadomestijo njene nakupe. Njene želje so navadno velike, zato je dobro, da ji pri denarju nihče ne nagaja in je pretirano ne omejuje, saj lahko takrat postane nekoliko agresivna. Ampak se tudi pomiri in poskuša razumeti zadevo. Je opazna in deluje samozavestno. Vedno vztraja pri svojih zamislih in odločitvah, zelo težko jo je premakniti. Pozneje se ta samozavest zaradi življenjskih izkušenj nekoliko omili. Kariera, ugled in denar ji veliko pomenijo, vendar na tistem področju, ki ga izbere sama. Ne mara, da jo nekdo nekam sili zaradi svojih želja. Takrat je lahko neuspešna, saj izgubi vso motivacijo in voljo. Želi zapustiti svoj dom in se preseliti v tujino. Vendar ji je običajno žal.

Značke: Maja Keuc