Mariam Gates v slikanici z jogo za otroke - za dobro jutro in lahko noč!

Mariam Gates v slikanici z jogo za otroke - za dobro jutro in lahko noč! (foto: profimedia) profimedia
23. 6. 2019

Čeprav se zdi, da mora biti joga nadvse resna stvar, saj se z njo večinoma ukvarjajo odrasli, je v resnici nadvse primerna tudi za otroke.

To nežno in blagodejno vadbo, ki ne krepi le telesa, temveč tudi duha, bodo najmlajši najhitreje osvojili kar skozi igro, če pa so jim v pomoč še mini vodniki po jogijskih in vizualizacijskih vajah v obliki ličnih in sončnih slikanic, lahko vse skupaj postane ’otročje’ lahko tudi za najbolj resnobne starše.

joga

Ker sta prav te dni v otroškem programu založbe Primus izšli dve prav takšni slikanici, ju v nadaljevanju na kratko predstavljamo.

Obe knjigici je zasnovala in napisala Mariam Gates, čudovito ilustrirala pa Sarah Jane Hinder.

Joga za dobro jutro

  • Prebudimo se v nov dan

Ta zgodba za prebujanje je veliko več kot le zgodba. Je vadba za otroke in starše, da veselo pozdravijo jutro ter se podajo na vsakodnevne dogodivščine z namenom in zaupanjem. Odpri te knjigo in sezite proti nebu, stopite z nogami trdno na tla in se pripravite na čudovit dan!

joga

Več o knjigici si lahko preberete tukaj.

Joga za lahko noč

Potonimo v miren spanec

Ta zgodba za lahko noč je veliko več kot le zgodba. Predstavlja prakso, s katero si otroci in starši vzamejo čas zase ter končajo dan umirjeno in pozorno. Odprite knjigo in se vzravnajte kot drevo, zasijte kot zvezda, lebdite kot oblak ... in kmalu boste v svetu sanj

joga

Več o knjigici si lahko preberete tukaj.

O avtorici in ilustratorki

Mariam Gates je opravila magisterij iz pedagogike na harvardski univerzi in že več kot 20 let dela z otroki. Njen priznani program joge za otroke Kid Power Yoga združuje njeno ljubezen do joge in učenje, ki pomaga otrokom doseči njihove notranje darove.

Sarah Jane Hinderje več let študirala umetnost in oblikovanje, preden je postala ilustratorka za poln delovni čas. Ustvarja akrilne risbe za številne otroške knjige.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri