Marjetica: Nahrani metulja in poboža našo dušo

Marjetica: Nahrani metulja in poboža našo dušo (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Jana
9. 9. 2017

Se spomnite venčkov, ki so jih naše babice, mame, tete pletle za nas in nas s tem, morda vede, morda nevede, polnile z občutki veselja, sreče, radosti?

Vse to je domena tako ljubke in obenem preproste rožice, kot je marjetica.

Blagostanje

Opominja nas na našo nedolžnost, čistost, obnovi naše pozitivno gledanje in doživljanje življenja, nas prečisti, osveži in ohranja naše zdravje. V svojem bistvu nas resnično prestavi v prostor in čas, kjer je vse v najlepšem redu, kjer bivamo in živimo blagostanje. Njena moč je tudi v tem, da iz nas sprosti stres in vso kompleksnost vsakdana, dviguje imunski sistem in pomaga telesu pri procesu samozdravljenja.

Njena energija je tako močna, da izredno hitro spremeni naše avrično, magnetno polje, nas ohrabri in daje občutek, da je vse v redu. Zato jo je priporočljivo gledati in se umirjati, napajati s srečo in radostjo; posadite jo v svoj vrt, da vam bo pomagala krepčati druge rastline, v vašem domu pa bo nevidno govorila in delila ljubezen. Tudi bolnikom pomaga, da hitreje ozdravijo, zato je dobrodošla energetska negovalka v bolniški sobi.

Venerina cvetlica

Močno je povezana z Venero, planetarno in tudi z boginjo, tako da ne preseneča, da jo zasledimo v najrazličnejšem čaranju za ljubezen. Njena esenca je ženska, elementarno pa je predstavnica vode, zato zelo mogočno deluje na naša čustva. Pravijo, da bo tisti, ki utrga prvo marjetico v letu (cveteti začnejo že aprila in vse do septembra), neobvladljivo 'obseden' z duhom spogledovanja. Kadar spite, imejte pod blazino marjetico in morda se vam vrne izgubljena ljubezen. Nasploh velja, da če marjetico nosite, privabljate ljubezen.

Eliksir za čistost in čiščenje

Potrebujete:

  • 10 cvetkov marjetice
  • 10 brinovih jagod
  • 1 kristal kamene strele

Vse skupaj daste v steklenico z izvirsko vodo, dobro pretresete in pustite na soncu približno 3 ure. Nato precedite in pijete po požirkih. Krasno okrepčilo in čistilno sredstvo za dušo, um in telo. (cvetke in brinove jagode pa lahko uporabite v potpuriju, da se energijsko čiščenje vašega doma nadaljuje).

Besedilo: Nina Kasandra Klun

Priporočamo