Mars - planet motivacije in akcije - v vaši natalni karti!

Mars - planet motivacije in akcije - v vaši natalni karti! (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
18. 4. 2015

Radi tvegate? Ste energični, vedno pripravljeni na akcijo in ne skrivate svojih frustracij, kadar se vam kaj ne posreči? Potem imate v svojem horoskopu najverjetneje močno izražen Mars, planet strasti, želje in akcije.

Medtem ko Venera v rojstnem horoskopu poudarja našo žensko, pasivno plat osebnosti, Mars predstavlja našo aktivno plat in s tem povezano delovanje. Zaradi svoje surove energije in živalskega instinkta je znan kot planet seksualnosti, pa tudi tekmovalnosti, vojne, bojevanja, poguma, strasti, tveganja in vsega tistega, kar človeka sili v delovanje, ki je lahko pozitivno in konstruktivno ali negativno in uničevalno. Mars potrebuje skoraj dve leti, da prepotuje zodiak, kar pomeni, da je lahko v rojstnem horoskopu v kateremkoli znamenju, ne glede na sončno znamenje. Poglejmo, kako se Mars izraža v posameznih astroloških znamenjih in kako vpliva na našo osebnost.

Mars v Ovnu

Je impulziven, spontan, vročekrven. Na okolje se odziva zelo hitro in silovito, a njegova vnema hitro popusti. Zato tudi ne goji zamer. Če prisluhne svoji intuiciji, je sposoben sprejeti dobre odločitve in hitro izpolniti nalogo ali razrešiti določeno težavo, žal pa si največkrat ne vzame dovolj časa, da bi prisluhnil svojim občutjem.

Mars v Biku

Navadno je osredotočen, stabilen in močan, kadar ga kdo ali kaj zelo razjezi, pa lahko zelo pobesni in s tem izrazi svojo močno in poglobljeno strast. Je zanesljiv, praktičen in odgovoren, sploh če bo za svoje delo dobil plačilo, res pa je, da zna biti neprilagodljiv in zadržan do sprememb. V spolnosti prisega na predigro in slovi kot zelo pozoren ljubimec.

Mars v Dvojčkih

Ker poseduje veliko energije, je nemiren in potrebuje vedno nova zanimanja. Če se dolgočasi, postane utrujen, če ga kaj zanima, pa je njegovo vnemo zelo težko zajeziti. Je izreden govornik, se rad prepira ter je strasten in prepričljiv v debatah. V ljubezni in spolnosti ni nikoli dolgočasen, saj je igriv in rad preizkuša erotične novosti.

Mars v Raku

Je mojster pasivne agresivnosti. Ni dovolj pogumen, da bi se čustveno pretirano izpostavil in razjezil pred vsemi, temveč to raje počne tako, da sika, kritizira in stresa sarkastične opazke. Preden deluje, se rad dobro pripravi in temeljito premisli, kaj točno bo naredil. Spolnost enači z ljubeznijo, zato je čustven, čuten, topel in pozoren ljubimec.

Mars v Levu

Je strasten in ima močno voljo, saj želi narediti trajen vtis. Je nestrpen do ozkogledih in strahopetnih ljudi in je prepričan, da je možno narediti vse, če v to vložiš dovolj energije. Zato je izjemen motivator, voditelj in organizator. Ker je nagnjen k pretiravanju in drami, je tudi izjemen igralec. V ljubezni ob sebi potrebuje enakovrednega partnerja, ki se ne boji njegovega močnega ega.

Mars v Devici

Je praktičen, logičen, discipliniran in usmerjen v cilj, je pa res, da se naenkrat ukvarja s preveč podrobnostmi in se zato zdi razpršen. Kljub temu vedno opravi vse, kar se od njega pričakuje. Je kritičen do lenuhov in nesposobnežev, zunanje motnje pa ga delajo živčnega in površnega. V spolnosti je sramežljiv, a temeljit in se hitro uči. Pripravljen je dolgo čakati na pravo osebo.

Mars v Tehtnici

Je neodločen in lahko zavlačuje, kadar tehta možnosti, preden se odloči. Nagnjen je k zagovarjanju svojega delovanja, čeprav ve, da lahko zaradi neodločnosti upočasni proces dela. Ker se ne želi nikomur zameriti, je redko povsem iskren in je nagnjen k pasivni agresivnosti. Motivira ga delo v dvoje, saj je pretok energije takrat zanj konstruktivnejši. V spolnosti je nagnjen k nezvestobi in pričakuje, da bo ljubljena oseba nagonsko vedela, kaj želi.

Mars v Škorpijonu

Poseduje izredno moč in voljo, zato lahko doseže in naredi vse, česar se loti. Za svojo korist bo marsikdaj koga izkoristil, zlasti svoje tekmece. Nagnjen je tudi k manipuliranju. V spolnosti je izredno strasten, intenziven in zaupanja vreden partner. Ob sebi potrebuje osebo, ki se ne ustraši njegovih poglobljenih čustev in popolne predanosti.

Mars v Strelcu

Je nemiren, avanturističen, zabaven in nepotrpežljiv. Je vedno na preži za novimi zamislimi in projekti, redkokdaj pa kaj od tega dokonča, zato ob sebi potrebuje zveste sodelavce, ki njegove zamisli speljejo do konca. Ker je prepričljiv, s tem nima težav. V spolnosti se začne ob nezanimivi in neduhoviti osebi hitro dolgočasiti, zato je nagnjen k nezvestobi.

Mars v Kozorogu

Je discipliniran, odločen in ambiciozen, a se zna obvladati in o svojih željah in zamislih ne govori vsevprek. Je materialist in v tem smislu usmerjen v prihodnost, zato rad kopiči denar in varčuje. Družbeni status mu je zelo pomemben. V spolnosti je intenziven in temeljit. Ko popolnoma zaupa in se sprosti, je lahko zelo ljubeč in igriv partner.

Mars v Vodnarju

Ceni neodvisnost, motiviranost in drugačnost. Če se počuti utesnjen, se bo hitro uprl, zato okrog sebe potrebuje razumevajoče okolje, ki mu daje dovolj prostora in svobode za neodvisno delo, razvoj in napredek. Motivirajo ga predvsem miselni, intelektualni projekti. V spolnosti je domiseln in rad preizkuša različne položaje. Je zvest, če se le ne začne dolgočasiti.

Mars v Ribah

Je nežen in zmeren, motivira ga ustvarjalnost, zato je pomembno, da je njegovo delo dovolj kreativno in zanimivo, sicer lahko postane pasiven, len in samouničevalen, kot tak pa lahko v delovnem okolju povzroči pravo zmedo. Motivirajo ga intelektualni in umetniški izzivi, fizični in praktični pa ne. V spolnosti so pasivni in raje vidijo, da ljubljena oseba prevzame pobudo.

Retrogradni Mars

Ljudje, rojeni v času retrogradnega Marsa, imajo običajno malo več težav z uveljavljanjem svoje volje ter motivacijo na splošno. To ne pomeni, da niso motivirani in da ne gojijo želja, temveč da morajo motivacijo za karkoli najprej najti v sebi, šele potem pa se lahko ta izrazi navzven v obliki dejanj. Tekmovalnost jim zato ne ustreza, prav tako ne postavljeni časovni roki in drugi zunanji pritiski. Raje vidijo, da si lahko sami narekujejo tempo svojega delovanja. Ljudje z retrogradnim Marsom imajo zaradi blokirane energije lahko tudi težave z neuravnoteženim izražanjem čustev. V sebi lahko kopičijo močna čustva, ki nenadoma izbruhnejo na dan, pogosto takrat, ko je to najmanj potrebno; ko bi morali pokazati čustva, pa se zaprejo ali so preveč medli. Pomembno je, da v tem življenju najdejo ustrezen ustvarjalni kanal, prek katerega lahko konstruktivno izrazijo svoje veselje, jezo, frustracije in pogum.