Mini astro šola: Znamenja in vladarji

Madam Agnes je pogledala v zvezde za obdobje od 26. 11. do 2. 12. 2012 (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
23. 9. 2017

Moč, ki jo črpa vaše znamenje od svojega vladarja.

Oven - Mars

Oven ima z Marsom, ki je izrazito seksualen in lahko pripomore tako k odločnosti kot tudi k agresivnosti, prenagljenosti in grobosti, pa tudi k samozavesti in energičnosti, ogromno skupnega. Vladar, ki je vedno naslikan kot bojevnik, močne postave, tudi kadar je bil sredi kakšne ljubezenske avanture, daje ovnu pogum, da se znajde tudi takrat, ko je v najtežjih položajih. Skupni so jima močna naklonjenost k drugemu spolu, smisel za ljubezen in lepotne oblike, živ temperament, družaben karakter in seveda tekmovalnost, ki se takrat ko je oven jezen, še poveča. Mars ovnu pomaga, da obdrži sebe in svoje življenje pod kontrolo.

Ključ: strast

Bik - Venera

Venera je ženski planet, ki vlada svetu ljubezni in želja, kar je tudi bikovo najpomembnejše področje. Bik uživa v veselju, vznesenosti, poželenju in užitku v spolnosti, kar mu Venera še dodatno polepša. Lastnosti, kot so dober videz, lepota, ljubkost, mehkoba, zaobljenost in nagnjenost k debelosti srečajo skoraj vsakega bika. Prav to je tisto, kar mu vliva dodatno privlačnost in željo po neskončni ljubezni. Ko se bik znajde v skušnjavi, lahko pokliče pomoč Venere, ki ponazarja tudi ljubezen zunaj romantične zveze, da ga opomni, kje je njegova resnična sreča in koga resnično ljubi. Ob tesnem stiku s hladnim človekom bo Venera bika prej ali slej opozorila, da to zanj dolgoročno ni prava izbira.

Ključ: zanesljivost

Dvojčka - Merkur

Merkur zaradi svoje hitrosti funkcionira kot dvojček, ki se mu ves čas mudi. Spremljata ju glasbeni navdih in genialna ustvarjalnost, ki je tudi glavna značilnost dvojčkov. Ob tem pa zna biti Merkur, ko se dvojček zgubi v svojem kaosu, tudi nezanesljiv, kratkotrajen in zaskrbljen, zato lahko povzroči še dodaten nemir. Takrat je treba uporabiti meditacijo in vizualizacijo. Ker je dvojček izjemno spreten, bister in hiter, kar se telesno kaže v ročnih spretnostih, duševno pa v inteligenci, potrebuje Merkur, da izpili njegovo komunikacijo in ga pravilno usmeri. Na pomoč mu lahko Merkur priskoči tudi takrat, ko ima težave s koncentracijo in pozornostjo, saj je Merkur planet širine in raznolikosti, manj pa globine.

Ključ: sporazumevanje

Rak - Luna

Simbolika Lunine globine se kaže prek čustev, ljubezni in tudi straha ter sramu, vse to pa je raku zelo dobro poznano, saj se lahko v svojem življenju večkrat znajde na čustvenem razpotju. Najgloblji strahovi so izraženi prek raka, ki ima oklep in klešče, previdno stopa naprej in se vedno premika po shemi en korak naprej, tri nazaj, Luna pa te strahove nekako odganja ob pravem času. Prebujanje duše, romantika, požrtvovalnost, skrb in brezpogojna ljubezen so lastnosti, ki jih Luna raku podarja, da je njegovo čustveno življenje bolj polno. Pod Luninim vplivom se odločamo, kolikokrat in kdaj se bomo ljubili, zato rak večkrat odreagira nezainteresirano, vendar brez pravega razloga.

Ključ: nežnost

Lev - Sonce

Levov vladar Sonce simbolizira jasnost, principe, moškost, potrebo po vladanju in dominaciji ter kraljevski pristop. Prav zato se lev počuti, da je glaven, vedno in povsod, saj mu sonce daje moč in prodornost, ki jo zna uporabiti tudi v ljubezenskih odnosih. Ko lev uresničuje svoje sanje, si ne dovoli, da ga kdorkoli v njegovem prizadevanju poskuša ustaviti, če pa mu ne uspe, ga bo Sonce zagotovo rešilo. Sonce daje levu dodaten sijaj in energijo, ki je ima vedno dovolj. Tudi levov zunanji stil kroji energija Sonca, zato obožuje svetle barve in svetleče dodatke.

Ključ: energičnost

Devica - Merkur

Obrat, pogled naprej, pogled nazaj, upoštevanje podrobnosti, to je narava Merkurja, ki jo daje analitični devici. Perfekcionist izjemne inteligence lahko ustvari izjemna dela, vendar le, če se ne moti z nepomembnimi stvarmi. Ko se devica preveč obotavlja, ji na pomoč priskoči Merkur, ki ji pokaže pravo pot, seveda dodelano do podrobnosti. Devico odlikuje tudi izjemen um, ki je nenehno zaposlen z velikimi idejami, načrti in cilji za prihodnost. Velike težave se lahko pojavijo pri nalogah, ki zahtevajo, da jih je treba končati, takrat pa večkrat dokonča Merkur s svojo iznajdljivostjo.

Ključ: praktičnost

Tehtnica - Venera

Venera še posebej vlada ženskam, kar ponazarja njen grafični simbol ženskosti, zato je tehtnica nežno bitje, ki se ne mara prerekati in pretirano dokazovati. Osebnostno pomeni Venera ljubečo in prijazno naravo oziroma miroljubnega, ljubeznivega in včasih lenega človeka. Ni treba posebej poudarjati, da se tehtnica večkrat izgubi v svojem svetu sanj, ne da bi razmišljala, kaj bi še morala storiti. Tehtnica je čarobna in eterična Venera in njena zapeljiva narava jo pripelje v odnos ljubezni in naklonjenosti. Vse se ujema z ravnotežjem lestvic, znak, ki vedno išče boljšo polovico in je pripravljen storiti vse za ljubezen.

Ključ: umirjenost

Škorpijon - Pluton

Pluton ima moderni dom v škorpijonu, ki je najbolj produktivno, lojalno in ne nazadnje maščevalno znamenje. Škorpijonom Pluton daje prodorne oči in močan značaj ter energijo, ki jo običajno uporabijo v svojo korist. Pluton, planetni uničevalec, ki nadzira daljnosežne in globoke intuitivne vpoglede, le nekaterim škorpijonom daje moč, da se soočijo z življenjem na edinstven način. Kako bolje opisati naravo škorpijona, ki vidi, česar drugi ne vidijo, in je pripravljeni biti hladnokrven do skrajnih meja in spremeniti stvari od korenin, kot s simbolom Plutona.

Ključ: skrivnostnost

Strelec - Jupiter

Jupiter je tisti, ki daje strelcu fizično moč in poudarja njegovo intelektualnost, pomaga mu tudi pri pridobivanju znanja, zato vedno strmi k novim dogodivščinam. Ta dobrota, ki jo daje Jupiter strelcu, je želja vsakega posameznika. Kjerkoli se znajde, širi in širi obzorja, saj je sam najboljši in najbolj pogumen. Strelci so dovzetni za energijo Jupitra, kar je navadno posledica tega, da jim vedno primanjkuje časa ter da so večkrat zelo neodgovorni. Ta planet sreče bo poskrbel, da bo strelec kljub zamujanju in neodgovornosti povsod dobro sprejet in zaželen.

Ključ: veselje

Kozorog - Saturn

Simbolika Saturna je psihološki proces, kakovost življenja in življenjske izkušnje. Ne predstavlja le omejitev, bolečin, odpovedovanja, krčenja in stroge discipline, temveč globok psihološki proces, ki ga lahko kozorog izkoristi kot potencial za doseganje višjih nivojev zavedanja in za doseganje najvišjih ciljev. To je planet modrosti in velik učitelj, zato se z njim kozorog včasih bori, saj vedno išče napor, odstop, zadržanost, stisko in nepremostljivost, vendar na koncu brez njega kozorog težko doseže zrelost. Z njegovo pomočjo kozorog, ko se znajde v težavah raste, gradi in oblikuje značaj ter naredi svet boljši.

Ključ: preudarnost

Vodnar - Uran

Uran predstavlja generacijo človekoljubov, ki se ukvarjajo s težavami, ki se tičejo vseh, delujejo v humanitarnih organizacijah, zato je tudi vodnar oseba, ki bo vedno znala priskočiti na pomoč. Uran, katerega cikel traja 84 let, je edinstven, in ker je to edini planet, katerega skrita os je skoraj postavljena na pot, je vodnar vedno poseben, drugačen od drugih, presenetljiv. Pri vodnarju ni prisotnega nobenega poglobljenega razmišljanja, temveč deluje v trenutku. Vodnar ima svojo bliskovito intuicijo ter takoj zazna dogodke in spremembe.

Ključ: družabnost

Ribi - Neptun

Neptun predstavlja notranji, sanjski svet, iluzije, domišljijo, dovzetnost in dojemljivost. Povezujemo ga z zmedo, iluzijami in prevarami, v bistvu pa predstavlja najbolj prefinjeno točko osebnosti, s pomočjo katere se lahko ribice dvignejo na višjo raven. Neptun vpliva na napredek v umetnosti, literaturi, filmu in modi, zato so to področja, kjer lahko riba zelo dobro funkcionira. Neptun je planet, poln megle, vendar zelo lep in privlačen, to lepoto daje tudi ribicam. V zahtevnih vidikih deluje na njeno psihično stanje, kar povzroča pasti, nerealne ocene ali potenciale odvisnosti od drog, laži, pomanjkanja. Zato mora riba razviti občutek za resničnost.

Ključ: sočutnost