Miša Molk: Prijateljstvo ji pomeni več od romantike

29. 8. 2015

S tremi planeti v zemeljskih znamenjih je televizijska legenda Miša Molk realna, prodorna in vztrajna.

Njeno Sonce, ki je v drugi dekadi device v X. hiši, jo vodi v svet poslovnosti in napredka. Sposobna se je prilagoditi, vendar le do tiste točke, ki njej ustreza. Pri svojem delovanju je praktična, premišljena in analitične narave. Ker se preveč obremenjuje in preveč razmišlja, je nagnjena k samokritičnosti in redoljubnosti. Okrog sebe največkrat ustvari zid, ki ga sezida kar z lastnimi rokami. Resda se za tem skriva plahost, vendar tudi čvrstost in moč, ki jo je ob njej čutiti, četudi je včasih neprijazna. Deluje, da v resnici hoče biti sama, toda to ne drži, kajti hrepeni po priznanju, zato se bo potrudila, da bo naredila dober vtis.

Poštena, stroga in odločna

Z Marsom v znamenju kozoroga v II. hiši je delovna in poštena. Njena duhovna nadarjenost je velika, pri čemer ji pridnost, ki se je pri njej razvila že zgodaj, pomaga, da ji življenje ne povzroča težav. Je stroga in poštena in vztraja pri dani besedi, enako velja tudi za njene odločitve. Vseh dogovorov se drži. Ima dober spomin, najraje pa se druži z inteligentnimi ljudmi. Ljubi tradicijo in zgodovino svojega naroda ter se poskuša javno angažirati. Včasih ji po krivici pripisujejo hladnost in sebičnost, vendar ima čudovit smisel za humor, ki je neobičajen in v nasprotju z njeno godrnjavostjo. Čeprav ima velike možnosti za uspeh in ambicije, je na drugi strani brez samozavesti, ki bi ji pomagala te možnosti tudi izkoristili. Če ji uspe združiti prodornost in disciplino, bo njena pot do uspeha sicer dolga, vendar trdna in stabilna.

Razigrana in spontana

Njena luna, ki je v I. hiši strelca, je razigrana in spontana. Odprta in velikodušna, uživa v širokem krogu prijateljev in znancev ter cveti v druženju in sodelovanju z drugimi. Je pustolovskega duha, igriva, svobodoljubna in vedno pripravljena na dobro zabavo. Le redko dovoli preprekam in težavam, da bi jo potrle. Pravzaprav se ne počuti dobro ob problemih in čustvenih bolečinah, pa naj bodo njeni ali drugih ljudi. Pogosto poskuša razveseliti ali dati filozofski nasvet tistim, ki so prizadeti. Nenamerno poskuša spregledati ali se izogniti čustveni vpletenosti. Prijateljstvo je izjemno pomembno zanjo, verjetno celo bolj kot ljubezen in romantika. Simpatična je in izžareva veliko pozitivne energije, zato je zelo priljubljena, čeprav ne premore prav veliko takta. Je namreč zelo direktna in neposredna, ne prenaša krivic in nedorečenega, takoj hoče opraviti z vsem. Jupiter v znamenju raka v VIII. hiši je nežen, vendar dobro motiviran. Z lahkoto se prilagodi v vsaki situaciji, v kateri se znajde, polna je razumevanja in zelo uvidevna. Drugim se zna vedno na pravi način zahvaliti, pušča dober vtis in odprta vrata. Če nekdo manipulira z njo, se dolgo pusti in umika, ko pa izbruhne, je njen izbruh konkreten. Slaba stran pa je, da hitro podleže lepim besedam in se ne zna postaviti zase, kar se tiče družinskih ali poslovnih zadev. Večje napetosti so vezane na osebo, ki ji je karakterno popolnoma nasprotna in doseže vse tisto, kar njej nekako spolzi iz rok. Veliko ima nakopičene jeze, ki ji v poznejših letih lahko prej škodi kot koristi.

Značke: Miša Molk