Močna privlačnost je eden od pogojev, da partnerja razvijeta dober odnos

Močna privlačnost je eden od pogojev, da partnerja razvijeta dober odnos (foto: Pixabay) Pixabay
12. 12. 2021

Privlačnost je tista nezavedna sila, ki dva vedno znova spravlja skupaj. Sorodne temeljne vrednote skozi leta skrbijo za obvladljiv pritisk v ekonom loncu odnosa in par ohranjajo na skupni poti soliranja v dvoje.

Privlačnost je kot jedrska reakcija, ki zagotavlja dovolj čustvene energije za stalno pogajanje odnosa. Hkrati je kot gravitacija, ki partnerja ohranja dovolj blizu, da ne odnese vsakega v svoj del vesolja.

Strah pred bližino, ranljivostjo in vedno novimi bolečinami v odnosu potrebuje protisilo, ki nas drži v odnosu. Dva z močno temeljno privlačnostjo, ki se ujemata v ključnih vrednotah o partnerskem odnosu, družini in pogledih na življenje, imata najnujnejše, da si lahko podarita trajno zadovoljujoč odnos. Imata vse potrebno in imata možnost, kaj in koliko bosta iz tega naredila, pa je odvisno od njiju. Če pa že v začetku ni ne privlačnosti ne ujemanja v vrednotah, je zelo malo možnosti. Še tako močna ljubezen, nima te moči, saj je naše spreminjanje v temeljnih lastnostih in potez precej omejeno.

Privlačnost iz množice povzdigne nekoga, ki se nam zdi vreden posebnega intimnega odnosa. Privlačnost nas usmerja k drugemu, nam daje energijo, da se z njim ukvarjamo. Lahko nas napaja s pogumom, celo lahkomiselnostjo, da se v dvoje lotevamo česa novega in čustveno tveganega. Pogosta napaka je, da privlačnost in zaljubljenost mečemo v isti koš. Zaljubljenost pride in mine, privlačnost pa lahko ostaja oziroma bi v dobrem odnosu morala ostajati.

Močna privlačnost na začetku odnosa je eden od pogojev, da partnerja lahko razvijeta dober odnos. Praviloma je to spolna privlačnost, ni pa vselej nujno. Če pogost in dober seks ni na vaši prednostni listi, bo morda dovolj, če vam je nekdo izjemno privlačen zaradi načina razmišljanja, razgledanosti, bogastva, družabnosti, smisla za humor.

Koristno je, če gre za privlačnost, ki ima možnost, da ne mine ali se je ne boste naveličali. Temeljna privlačnost je sila, ki partnerja usmerja in povezuje tudi takrat, ko je najbolj hudo in na videz brezizhodno. Ta sila nas vedno znova zvabi na most ponovnega poskusa in upanja.

Da je vse skupaj še bolj zapleteno, se običajno tiste resnične privlačnosti, zaradi katere dva prideta in ostajata skupaj, niti ne zavedamo. Kar nas na začetku na videz tako pritegne pri partnerju, ima običajno bolj malo opraviti s to temeljno, globoko, nezavedno privlačnostjo, ki je ni mogoče zavestno vzbuditi. Privlačnost ima bolj malo opraviti z našo voljo, ni je mogoče priklicati na silo pa tudi opraviti z našo voljo, ni je mogoče priklicati na silo pa tudi ubiti se ne da, je ali pa je ni.

Privlačnost je skrivnostna sila, nemogoče je v naprej uganiti, kaj in kdaj jo bo sprožilo. Praviloma naj bi vzniknila med dvema, ki sta odraščala v podobnem družinskem vzdušju. Privlačnost ne pomeni nujno, da je pravi ali prava. Zagotovo pa se v vsaki privlačnosti skriva potencial, priložnost za učenje in rast.

Svojo ključno vlogo bo odigrala vsakokrat, ko bo v odnosu tako težko, da se bo zdel odhod najboljša rešitev. Nazaj v ring vas bo zvabil strah pred osamljenostjo ali pa pogrešanje, ki ga bo najbolj spodbujala prav privlačnost.

V skupini zodiakalnih znamenj veljajo med ženskami za najbolj privlačne tehtnice, ovnice in škorpijonke. Oddajo prijetno energijo in se znajo nositi, zato so za nasprotni spol še bolj privlačne. Med moškimi so najbolj privlačni raki, levi in vodnarji, kar pa seveda ne pomeni, da tudi ostale ženske in moški rojeni v drugih znamenjih niso privlačni.

Pripravil: Horoskop.si