Mojca Gregorčič: Z vonjem do čustvenega ravnovesja

Mojca Gregorčič: Z vonjem do čustvenega ravnovesja (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
14. 8. 2016

Mojca Gregorčič deluje v okviru Centra M – centra za osebno rast in večjo kakovost življenja ter skupnosti Večerne urice za dušo, kjer ponujajo različne terapije ter organizirajo delavnice, srečanja in izobraževanja s področij hipnoze, astrologije in Bachovih cvetnih esenc.

"Moje prvo srečanje z astrologijo je bilo fascinantno, saj sem prvič dobila jasne odgovore na vsa svoja opažanja in vprašanja, zakaj se mi dogajajo prav določene stvari, lažje sem razumele sebe in druge," opiše svoje začetke Mojca. Njeno sončno znamenje je bik, kar od nje zahteva konkretne odgovore in rešitve v danih časovnih okvirih, luno pa ima v znamenju strelca, ki ji da širino in željo po višjih znanjih. Prav ti dve dejstvi in uspešna dolgoletna kariera v gospodar­stvu na področju zunanje trgovine, trženja in financ so ji dajali spodbudo, a s tem njenih iskanj ni bilo konec in jih nikoli ne bo.

"Iskala in našla sem nova orodja in načine, kako prepoznane težave razrešiti. Odlične rezultate pri delu na sebi in z ljudmi sta mi ponudili hipnoza in hipnoterapija, saj z njima lahko razrešimo vse težave in tegobe, seveda če si to iskreno želimo in imamo jasno zastavljen cilj," pove Mojca, ki je znanje o hipnozi in hipnoterapiji pridobila na ameriški šoli hipnoterapije OHTC pod vodstvom in mentorstvom priznanega in dolgoletnega slovenskega hipnoterapevta Božidarja Grilca, ob zaključku pa prejela certifikat Ameriške zveze hipnoterapevtov – National Board of Hypnosis. Je tudi polnopravna članica Združenja ameriških hipnoterapevtov, udeležuje se srečanj, delav­nic in konferenc o hipnozi in hipnoterapiji doma in v tujini. "Zadnje takšno srečanje je bila delavnica priznanega ameriškega hipnoterapevta in publicista Larryja Elmana, sina legendarnega hipnoterapevta Dava Elmana, in njegove soproge Cheryl Elman iz ZDA. Tako sta postali astrologija in hipnoterapija njen poklic in kariera, saj jo delo za ljudi in z ljudmi izredno osrečuje in izpopol­njuje.

Verjemimo v spremembe

Mojca je prepričana, da lahko velike spremembe v naših življenjih, seveda če si to iskreno želimo, verjamemo in smo pri­pravljeni nekaj narediti, dosegamo s preprostimi in neškodljivimi metodami, kot so astrologija, hipnoza in Bachove cvetne esence.

"Že znani psihoanalitik in zdravnik ­C. G. Jung je spoznal, da z astrologijo hitro in preprosto prepoznavamo svoje prednosti in slabosti na različnih življenjskih področjih v izbranem trenutku. Ker pa poznamo moč volje in njen kratkotrajni učinek, predvsem pa našo lenobo ter ujetost v vzorce in težave pri zapuščanju območja udobja, sem iskala nova orodja, kako bi neustrezna čustvena stanja, težave in odklone uravnotežila, odpravila ali vsaj omilila, najprej pri sebi, pozneje tudi pri svojih strankah. Odkrila sem moč in uporabnost hipnoze, poglobljene meditacije in Bachovih cvetnih esenc," pove Mojca in obrazloži, da je hipnoza naravno stanje globoke, fizične in mentalne sprostitve telesa in uma, ki nam omogoča najiskrenejši in neokrnjen stik s samim seboj in našo podzavestjo. Je najstarejša metoda samozdravljenja. V vsakdanjem življenju jo uporabljamo na različnih področjih življenja, povsod tam, kjer si želimo sprememb, napredka in izboljšanja. "Bachove cvetne esence delujejo prek informacije, zapisane v cvetovih divjih, samoniklih in nestrupenih rastlin, ki se prenašajo po vodi. Uravnovesijo naše čustveno stanje – izvor vseh naših tegob. Tako sem dobila dodatno orodje – čisto preprosto. Še kako resničen je stari rek 'Za vsako težavo rožica raste', le vedeti je treba, katero izbrati," pojasni Mojca, ki v okviru Centra M in Večernih uric prireja klubske večere, meditacije, delavnice in druga izobraževanja z navedenih področij v Ljubljani in po Sloveniji.

Kako delujejo?

Nekateri od Bachovih cvetov so nam še posebno blizu, nas pokličejo ali izzovejo v množici cvetov. V enem od njih − tako v dobrih kot slabih lastnostih. To je naš značajski cvet, cvet, ki nas definira, a skozi življenje in njegove situacije se zagotovo soočimo tudi s preostalimi 37 cvetovi oziroma čustvenimi stanji. Trenutno izbrani cvet je tisti, ki ga v danem trenutku najbolj potrebujemo, je cvet, ki nas bo najbolj podpiral in pomagal na naši poti iskanja čustvene stabilnosti. Uživanje Bachovih cvetnih esenc nas nežno popelje na pot sprememb, osebne rasti in posledično do kakovostnejšega življenja.

Tekst: A. K.
Foto: osebni arhiv