Monika Radič, terapevtka: Njena ljubezen je svet, ki je fizičnim očem neviden

4. 7. 2019 | Vir: Jana
Deli
Monika Radič, terapevtka: Njena ljubezen je svet, ki je fizičnim očem neviden (foto: Nataša Muller)
Nataša Muller

Monika Radič je že od nekdaj čutila, da želi ljudem pomagati do boljšega življenja in da bo tudi njeno delo nekako povezano s tem, a preden je našla svoje poslanstvo, je morala najprej pomagati sebi.

V življenju se je z največjimi izzivi soočala v svojih partnerskih odnosih. Ko se je pred osmimi leti končal še en odnos, je ugotovila, da je v skrbi za druge popolnoma izgubila samo sebe. Takrat se je odločila, da se bo začela intenzivno posvečati le sami sebi in se začela ukvarjati z dejavnostmi, ki so jo klicale že dlje časa.

Našla, kar je iskala

Vpisala se je na jogo in se spoznala z meditacijo, ki ji je spremenila življenje in jo usmerila na pot neskončnega raziskovanja sebe. Takrat je začela bolj poglobljeno razmišljati o svojem življenjskem namenu in se skozi številne tečaje in izobraževanja spoznala z duhovnostjo. Na tej poti je našla to, kar je ves čas iskala, in začela razumevati, kaj pomeni imeti resnično rad samega sebe. Vse to jo je postopoma preoblikovalo v osebo, kakršna je danes in kakršno se ima najraje.

Tako je pred štirimi leti začutila močno željo po tem, da bi čim več ljudi stopilo na svojo pravo pot – pot njihovega življenjskega namena. Ker je vedela, kako je vse to pomagalo njej, je želela to deliti tudi z drugimi. Začela je voditi vadbe joge smeha in meditacije. Ker pa se sama nenehno razvija in raste, je sčasoma želela dati ljudem še več.

Njena velika ljubezen je svet, ki je fizičnim očem neviden. Zanima jo človek, kot celota – kot fizično in duhovno bitje. Navdušuje jo povezovanje z energijami, ki nam lahko pomagajo pri osebnostni in duhovni rasti. Pravijo, da ko je učenec pripravljen, pride učitelj.

Tako jo je pot vodila do uglasitve v reiki, v katerega se je, kot pravi sama, zaljubila na prvi dotik. Ker svoje znanje nenehno izpopolnjuje in se izobražuje, se je v zadnjih treh letih spoznala s številnimi tehnikami, pot pa ji je prekrižal tudi Access Consciousness, ki ji je odprl popolnoma nove nivoje zavedanja.

Pri svojem delu in individualnih tretmajih združuje vse znanje in uporabi tehniko, ki jo tisti trenutek oseba najbolj potrebuje. Monika trdno verjame, da se prav vse v življenju zgodi z namenom. Prepričana je, da je morala vse svoje najrazličnejše osebne (pre)izkušnje doživeti na lastni koži, da lahko zdaj stranke še bolj razume. K njej namreč večinoma prihajajo ljudje s podobnimi izzivi, kot jih je imela sama.

terapevtkaKako do spremembe

Poleg meditacije sta prav reiki in Access Consciousness v njeno življenje vnesla največje pozitivne spremembe. Z reikijem je pridobila še več zaupanja vase in v svoje sposobnosti, še bolj okrepila stik sama s seboj, začela bolje poslušati svojo intuicijo in duhovno vodstvo. Uporablja ga vsak dan, pri sebi pa opaža, da ji je najbolj pomagal pri čustvenem neravnovesju in premagovanju tesnobe.

Access bars (temeljna tehnika Access Consciousnessa) ji je pomagal odpraviti omejujoča prepričanja glede denarja, spustiti pretirano kontrolo, ki jo je omejevala v življenju, največ uvidov pa je zavoljo te tehnike doživela prav glede partnerskih odnosov. Z njihovo pomočjo se je osvobodila okvirov, ki jih je nezavedno ustvarila in znotraj njih kreirala pretekle odnose ter spoznala svojega sedanjega partnerja. Njena prejšnja začrtana vizija o tem, kakšno bi moralo biti pravo partnerstvo, kako bi se moral partner obnašati, kakšen bi moral biti in kako bi moralo biti skupno življenje, se je razblinila, kar ji omogoča ohranjati zdrav partnerski odnos od vsega začetka. Pravi, da je s pomočjo Access bars postavila nove temelje na vseh področjih, na katerih vsak dan gradi lahkotnejši odnos do življenja.

Ker sta prav ti dve tehniki njej v življenju največ doprinesli, ju priporoča vsakomur, ki to začuti. Tečajniki, ki pri njej opravljajo tečaje reikija, in stranke, ki prejemajo Access Consciousness tretmaje, pri sebi opažajo velike spremembe – bolj so povezani s seboj, najdejo svoj notranji mir, prejmejo več jasnosti, več zavedanja, več radosti, osvobodijo se stresa, lažje spijo in v vsa področja v življenju povabijo več lahkotnosti. Nekateri opažajo pozitivne spremembe na področju zdravja, nekateri na področju odnosov, financ, dela … odvisno od vsakega posameznika. Tisti, ki so resnično pripravljeni stopiti na pot osebnostne in duhovne rasti, in tisti, ki so odločeni pri sebi narediti konkretno spremembo, seveda prejmejo največ.

»Sijem, ko siješ ti. Sijem, torej sem,« je slogan Monikinega podjetja Sijem. Njena želja je, da vsi zasijemo v svoji najlepši luči in najlepše darilo zanjo je, ko stranka resnično zasije. Takrat sama zasije še bolj.

Besedilo: // Fotografije: Nataša Müller, Osebni Arhiv

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord