Motivacijska govornica Ana Bučević: “Ko boste nehali biti negativni, bo negativnost odšla iz vaše realnosti.”

Motivacijska govornica Ana Bučević: “Ko boste nehali biti negativni, bo negativnost odšla iz vaše realnosti.” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
5. 3. 2017

Motivacijska govornica in avtorica dveh uspešnih knjig Ana Bučević je mamica dveh otrok in profesorica kineziologije, ki se zaveda, da profesor pomeni biti tudi vzgojitelj otrok. Danes jo na njenih spletnih kanalih spremljajo številni ljudje, ki v njenih motivacijskih govorih najdejo novo upanje.

Story: Na spletu imate več kot 30 milijonov ogledov, kako vam to uspe in zakaj vas ljudje na spletu tako spremljajo?

Verjetno sta prišlo novo obdobje, nov čas prebujenja in razvoja. Pred kratkim je tudi mene presenetilo, da je moj kanal Safari duha na YouTubu na 15. mestu najboljših 100 kanalov iz Hrvaške - glede na to, da ne gre za glasbo ali zabavo. Govorim o izobraževalnem kanalu. Ljudem je očitno dovolj životarjenja. Pripravljeni so se odpreti in si priznati, da nimajo dovolj znanja in da poslušajo nekoga, ki jim lahko pomaga. Mislim, da pri meni najdejo rezultate in uspeh, ki ga želijo. Metode in vse to, kar govorim ljudem v video zapisih, dajejo rezultate. Prav tako ljudje spremljajo komentarje drugih in dobivajo povratne informacije, ki jih prav tako navdihujejo ter motivirajo. Seveda pa se moj razlog za uspeh skriva tudi v tem, da živim za to, da nesebično poučujem druge, in to ljudje občutijo.

Story: Pred nastankom kanala Safari duha ste imeli tudi televizijsko oddajo in delavnice, ki ste jih tako imenovali. Zakaj Safari duha?

Ime se mi je pojavilo v meditaciji, ko sem ugotovila, da želim svoje življenje obrniti proti rasti čustvene inteligence. Ko sem občutila, da sem ustvarjena za nekaj več. Sem profesorica in med delom z otroki sem spoznala, da je veliko bolj pomembno, kako se počutijo. Ali imajo razvito empatijo ali so samozadostni in srečni. Ugotovila sem, da je to veliko bolj pomembno kot trening, zato sem se usmerila v to, v smer projekta Safari duha, za katerega takrat še nisem natančno vedela, kaj vse bo vključeval. Tako so se začele delavnice Safari duha za otroke, ki so dajale odlične rezultate. Po vsem tem sem začela pisati knjigo o modrosti izobraževanja, saj so me spodbudili rezultati pri hčerki in drugih otrocih. Vzporedno se je začela predvajati oddaja Safari duha na TV Dalmacija in nato je nastal še samostojen kanal na spletu. Delavnice za otroke, ki potekajo po vsej državi, zdaj vodi moja sestra Nada, ki je napisala knjigo 'Zgodbe za prebujanje modrosti'. V njej so čudovite zgodbe za otroke, ki so polne topline, modrosti in prijateljstva, ki jih priporočam.

Story: Skozi vaša sporočila se pogosto sliši beseda Vortex. Kaj to pravzaprav sploh pomeni?

Moja prva tetovaža je vortex, in to je nekaj, kar mi je spremenilo življenje. Prvič sem to besedo prebrala v knjigi Ester Hicks in pojasnjuje vzporedno realnost, v kateri so vse naše sanje. Bolj ko sem raziskovala besedo vortex, bolj sem spoznavala, da je že zdavnaj uporabljena v kvantni fiziki. Živimo namreč v različnih vzporednih realnostih, čeprav mislimo, da je edina realnost ta, na katero smo se osredotočili. Biti v vortexu pomeni zavedati se, da obstaja še ena vzporedna realnost, v kateri imamo zdravje, ljubezen in vse tisto, kar si želimo. To lahko doživimo tako, da dvignemo lastne vibracije, kajti vortex je tesno povezan z vibracijo in zakonom privlačnosti. Živimo v vesolju, v katerem vlada zakon privlačnosti, vprašanje je le, koliko ste o tem slišali oz. so vas o tem tudi poučili.

Story: Je morda to tisto, kar ljudje najtežje dojamejo?

Ne. Ljudje to razumejo in sprejmejo. Ampak najtežje jim je dojeti, kako se postaviti v realnost. To ni enostavna lekcija, še pred to je treba spoznati odgovornost za lastno življenje. Najtežje je osebi brez denarja spoznati odgovornost za to, da nimaš denarja. Najtežje je ženski, ki nima ljubezni, spoznati, da je ona kriva za to, da nima ljubezni. Najtežje je osebi, ki ima neko zdravstveno diagnozo, spoznati, da je ona odgovorna za to, da ima to diagnozo. Pri tem se vklopijo vsi obrambni mehanizmi, ki jih imamo. Ko je moj mož spoznal lastno odgovornost, zakaj je zbolel za rakom, se je pozdravil. Ko sem sama spoznala odgovornost za to, da nimam denarja, sem začela služiti denar. Ko sem sprejela odgovornost za to, da sem mati samohranilka, sem začela živeti v srečnem zakonu, v ljubezni in družini.

Ljudem je to težko, ker vse življenje krivijo nekoga drugega ali ne sprejmejo odgovornosti. Morda je pogled na ljubezen tisti, v katerem se ustvari takšna realnost. Morda zaradi negativnih misli, frustracij, kompleksov ali strahov nastanejo takšne in drugačne težave. Iskreno si moramo priznati, ali smo sami nekako krivi, da živimo takšno življenje. Ko ste to zmožni narediti, se vam bo življenje spremenilo. Dokler pa boste krivili nekoga drugega, se ne boste prestavili z mesta, kjer ste. Banalni primer: če se preselim v Ameriko z negativnimi pričakovanji, nosim s sabo to negativno energijo. Ampak zdaj, ko sem v Splitu postala pozitivna, mi je Split postal Amerika in ne želim se več izseliti iz mesta.

Story: Verjamete v sorodne duše?

Predvsem verujem, da smo duše. Sem pa spoznala, da ni sorodna duša to, kar mislimo, da je. V ljubezni si prizadevamo, da je ta sorodna duša partner. Filmi so naše predstave popačili, tako kot tiste zgodbe o princih in princesah. Sorodna duša je lahko mati, sestra, ljudje, ki jih srečate le enkrat. Sorodne duše pridejo z vami na ta svet ali pa vas poiščejo, da bi vi odkrili, kdo ste v resnici. Sorodna duša, za katero mislite, da vam škodi, je bila zato tukaj, da si odpustite, da zrastete in da se naučite odpuščati. Duša partnerja je duša, s katero vam bo skupno potovanje lepše. Je duša, ki v vas vidi najboljše, ki vas podpira in je vaš prijatelj. Danes pogosto zakonski pari v prvi vrsti niso prijatelji.

Story: Naši predniki so govorili: pazi, kaj si želiš, ker se bo uresničilo. Takrat še niso poznali zakona privlačnosti?

Tako je. Ali ni Jezus rekel: "Po tvoji volji bo?" Danes je doba prebujenja in spoznanja. Že moja babica je govorila: "Po jutru se dan pozna." In res, s tako vibracijo, s kakršno vstopiš v jutro, takšen je ves tvoj dan. Veliko rekov poznamo, ki nosijo globlje sporočilo. Vse to pa ni novo.

Story: Zasuti smo z negativnimi stvarmi, od politike, kriminala, tragedije, splošnega stanja v državi ... Kako ob vsem tem ostati pozitiven in kako spremeniti način razmišljanja?

Naše življenje je odraz naših misli, fokusa in prepričanj. Prav tako pa so ljudje odraz naše realnosti. Sama živim v istem svetu kot vi, ampak nisem zasuta z negativizmom in vsem tem, kar ste našteli. Seveda se zavedam, da vse to obstaja, ampak moj fokus ni na tem. Za začetek predlagam ljudem, da naj izbirajo, kar bodo spremljali, brali, s kom se bodo dobili na kavi in o čem se bodo pogovarjali. Ko boste nehali biti negativni, bo negativnost odšla iz vaše realnosti. Zakaj prebirate, če prebirate negativne novice? Če bi ljudje le za en mesec nehali spremljati negativne novice in prebirati o tragedijah in kriminalu, bi spoznali, kako se jim je življenje spremenilo. Ker bi se sami spremenili.

Story: Ste mati Ane in Lukasa. Koliko sta vaša otroka povezana oz. vpeta v vaše delo?

Moje delo je moje življenje. Vsa moja družina živi s tem, kar dajem ljudem. Otrokoma ne bom dovolila pozabiti, kdo sta in kako čudovita sta. Srečna sem, ker ju vzgajam na lastnem primeru. V svojih otrocih vidim učitelje, večje, kot sem jim jaz. Vsak dan me pospremita z brezmejno ljubeznijo, modrostjo in življenjsko razigranostjo brez kakršnegakoli razloga.

Ivana Šundov

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 03/2017

Story 03/2017, od 12. 01. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri