Najtežje lekcije, ki v tem letu čakajo vsako astrološko znamenje

Najtežje lekcije, ki v tem letu čakajo vsako astrološko znamenje (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2018

Zvezde pravijo, da nas v letošnjem letu vse čakajo nove, pomembne lekcije. Nekatere se bomo primorani naučiti hitro, druge pa bodo prišle sčasoma. 

Vodnar

Zdi se vam, da gre vse tako, kot bi moralo. Ker imate radi razvoj, boste zato poskušali doseženo, bodisi v službi, bodisi doma, popeljati na novo raven. Kar je pametno in smelo. A pozor. Prav v tem vas čaka izziv. Vaši koraki naprej bodo zahtevali prilagoditve. Naučiti se boste morali, da se teh prilagoditev ne bojite, da se jih ne branite, ampak do njih pristopate ustvarjalno in ambiciozno. Ko bo postalo težko, ne bo vprašanje 'Je to konec?' ampak 'Kakšen je potem korak naprej?'.

Ribi

Zdaj je čas, da se vrnete k svojim koreninam. Dolgo časa ste bili na begu. Tistem metaforičnem, kjer ste bežali od svojih čustev, morda pa tudi celo na tistem dobesednem, ko ste skušali zbežati od življenja, ki ga poznate. Iskali ste avanture, a so vas te le še bolj odklopile od dejanskega. Niste se še počutili dovolj udobno, da bi se lotili reševanja težav doma, zdaj pa bo to vseeno potrebno. Vrnite se nazaj in naučili se boste, da vas življenje, o katerem ste sanjali, čaka prav tam, kjer ste začeli. Le dovolj pogumni morate biti, da ga izberete.

Oven

Ni mogoče načrtovati in pričakovati čisto vsake življenjske situacije. Več energije in časa boste posvečali načrtovanju vsakega segmenta vašega vsakdana, večja bo verjetnost, da boste na koncu globoko razočarani. Naučiti se morate udobja v danem trenutku in razumeti, da če se nekaj ne odvije tako, kot ste pričakovali, to še ne pomeni, da je vse slabo ali narobe. Prepustite nadzor vsaj za trenutek, da se vam morda zgodi nekaj magično nepričakovanega.

Bik

Ne glede na to, kako se trudite, ne morete skriti vaših dejanskih čustev. Lahko se nasilno smejite na fotografijah in pošiljate ljubka sporočilca, a če nekaj ni dejansko pristen del vašega ustroja, tega ne boste mogli zaigrati. Vsaj ne dovolj dobro. Naučiti se morate, da lahko prelisičite oči, tudi um, ne morete pa srca. Če vztrajate pri stvareh, ki vas ne vodijo do sreče, vam je tudi lepota, bogastvo in popularnost ne bodo mogli dati. 

Dvojček

Kot inherentno zelo družabne osebe, se vaše življenje vrti okoli odnosov. Zato pa pogosto pozabite na tisti najbolj pomemben odnos - do samih sebe. Naučiti se morate, da ni nič narobe, če kdaj postavite meje, če kdaj poveste, kaj si mislite in če kdaj tvegate, namesto da čakate, da nekdo stori prav to, kar si vi po tiho želite. Naučite se ljubiti sebe s tem, da dojamete, da se lahko rešite le vi sami. Takrat boste lahko končno spregovorili tudi v svojem imenu in ne ves čas skrbeli, kaj si mislijo drugi in kako bo to vplivalo na vaše dragocene odnose.

Rak

Letos so za vas na obzorju velike spremembe, kar pa pomeni tudi generalno čiščenje v vaši najožji celici. Ste zadovolji z osebo, s katero ste? Ste ponosni na osebi, ki vas bo morda nek dan popeljala pred oltar? Če dvomite, je čas, da se podate na delo. Predolgo ste odlašali z odraščanjem, zdaj je čas za resne, trajne spremembe. Naučiti se morate, da vas ne smejo ves čas voditi čustva in da je kdaj prav, da sprejmete razumno odločitev. Hvaležni si boste.

Lev

Če nekoga ljubiš, to še ne pomeni, da moraš biti s to osebo tudi v odnosu. Včasih nas čustva lahko zavedejo, da potem vztrajamo v napačni službi, v napačnem hobiju in z napačnimi ljudmi. Naučite se uporabljati glavo. Tisto, kar je pravilno, vam bo logično in tega vam ne bo potrebno opravičevati, prositi ali loviti.

Devica

Vaš pretekli nauk se zdaj že odraža. Naučili ste se, da če si nekaj zelo želite, še ne pomeni, da si to tudi zaslužite. Tako lahko na svet gledate z bolj realistične perspektive, bolj razumete kaj lahko in česa ne morete storiti. To je zahtevalo veliko ponižnosti, a zdaj je čas, za nov korak. Naučiti se morate, kako te svoje novo odkrite omejitve spremenite v svobodo. Razumevanje svojih dosegov namreč osvobaja in omogoča, da stopite na pot, ki bo za vašo srečo boljša, kot ste si kdajkoli predstavljali.

Tehtnica

Za vas je zdaj čas za globoko zdravljenje. Planeti so poravnani v vašo korist in želi boste tisto, kar ste toliko let sejali. Zato ne boste več sprejemali površinskih rešitev, ker razumete, da ni dovolj, da je življenje samo videti lepo. Tako se mora tudi živeti. V tem globokem zdravljenju pa se boste primorani naučiti, kako se soočiti s čustvi, ki ste jih dolga leta skrivali za obsesivnimi dejanji pretiranega pitja, uživanja hrane, morda nakupovanja. Ko boste odkrili, kaj se dejansko skriva za temi vašimi pregrehami, boste popolnoma osvobojeni.

Škorpijon

Ves čas ste se trudili ustvarjati svojo podobo na temeljih močne osebnosti, hiper nadzora nad vsem, kar se dogaja okoli vas in nedotakljivosti vaših čustev. Zdaj se morate naučiti še, da ne morete vedno nadzorovati tudi tega, kar čutite. In tistega, česar ne čutite. Kot tega ne morete izsiljevati in nadzorovati pri drugih ljudeh. Včasih morate le pustiti, da gredo stvari svojo pot. Ključna lekcija: zaupanje. Zaupajte partnerju, zaupajte pravemu delu, pravim dejanjem. Naj vam tokrat zaupanje pokaže, kam se morate obrniti, namesto, da vedno vi poskušate določati smer.

Strelec

Bodite iskreni sami s seboj in si priznajte, če resnično dosegate vse, kar ste sposobni. Verjetno ne. Radi bi naredili še več, a edina ovira, ki še stoji pred dosego tega potenciala, ste vi sami. Čas je, da se streznite (morda dobesedno?) in si postavite prave cilje. Nimate neskončno enot časa. Naj vas to zavedanje motivira, da izkoristite priložnosti, pred katerimi se trenutno še skrivate. 

Kozorog

Na obzorju je nekaj sprememb, ki se jim nagonsko upirate. Pa čeprav ste že nekaj časa vedeli, da prihajajo. Naučite se, kako se s temi spremembami lahko sprijaznite, ker sicer še nekaj časa ne boste mirno spali. Če v službi ne gre tako, kot bi moralo, če v odnosu škripa na vseh koncih in ste zato nesrečni, če niste dovolj povezani s prijatelji - spremembe so zdaj že nujne. Vi dobro veste, kje je problem. Zdaj si morate to samo še priznati.

Priporočamo