Nataša Martinčič - Ašvata o tem, zakaj se Buda smeje?

Nataša Martinčič - Ašvata o tem, zakaj se Buda smeje? (foto: profimedia) profimedia
28. 5. 2015

Pred dnevi je izšel zares nenavaden priročnik, ki s prešerno smejočim se Budo na naslovnici obljublja več ljubezni in radosti v življenju. In po prvem navdušenem odzivu bralcev se zdi, da je avtorica knjige 'Zakaj se Buda smeje?' Nataša Martinčič - Ašvata, ki jo bralci duhovne literature morda poznajo tudi po prevodu prve knjige iz Abraham-Hicksove zbirke o Zakonu privlačnosti, zares zadela 'žebljico na glavico'.

Nič čudnega, ko pa vas bo knjiga 'Zakaj se Buda smeje?' na zares preprost in zabaven način popeljala k viru odgovora na to vprašanje.

V prvem delu knjige nas avtorica zlagoma pelje skozi otroštvo in k prvim korakom zavestnega ustvarjanja, nato pa z lahkotnimi sporočili vesoljnega menedžerja Srečka Turboviča vpelje v veščine vibracijskih premikov.

  • "Vse je le vibracija. In to je res dobra novica. Kajti ko se človek nauči preobraziti in razširiti svoj pogled na karkoli in kjerkoli (svojo vibracijo), raste v nedogled in oddaja vse višjo vibracijo. Ko se nauči zaupati svoji najvišji radosti, je edino vprašanje, ki ostane, do kod bi rasli ..."

Morda se v trenutku, ko to berete, zdi vse skupaj veliko preveč preprosto, da bi bilo lahko resnično, vendar pa ne boste zagotovo vedeli, če imate prav ali ne, v kolikor ne boste navedb avtorice najprej vsaj preizkusili. In točno to jih je v Sloveniji v zadnjih nekaj letih storilo že mnogo. Vse več se jih zaveda moči svoje pozornosti in moči svojih misli. Vedno več se jih zaveda tudi, da ustvarjajo več tega, čemur namenjajo pozornost.

  • "Da bi človek uresničil želeno, mora biti pripravljen na srečanje s Sabo," že uvodoma piše Nataša Martinčič - Ašvata. "To srečanje je za marsikoga lahko strašljivo, vendar ni razloga za strah. Neprijetne misli pravzaprav sploh ne pomenijo, da je z nami kaj narobe. Treba jih je le širše razumeti in jih uporabiti. Toda številni tega ne počnejo, zato le s težavo naredijo miselno preobrazbo, ki je potrebna za želeni uspeh. Miselno prožni ljudje so srečni. Svoj miselni okvir je treba ves čas širiti, če želimo v življenju napredovati - in to miselno preobrazbo preprosto in praktično predstavi knjiga Zakaj se Buda smeje?"

knjigaPa vendar ta knjiga ni še ena knjiga o Zakonu privlačnosti, temveč je knjiga, ki je namenjena prvenstveno ustvarjanju zagona v želeno smer. Njeni mestoma hudomušni napotki bodo tako zelo prav prišli prav tistim (in teh ni malo), ki enostavno ne vedo, kako bi se spremembe dejansko lotili. Da je Natašina knjiga zares drugačna, vas bo prepričal že naslednji izsek iz poglavja, ki se ponaša z nadvse nenavadnim naslovom ...

  • Kako ohranjati neželene okoliščine?

Nenavaden, ni res? A je vendarle nadvse premišljeno izbran, saj se 'tako pogosto zgodi, da ljudje kljub mnogim prebranim knjigam, ogledanim videom, obiskom raznih seminarjev in svetovanj o zavestnem ustvarjanju, še vedno sprašujejo, kaj delajo,d a se želeno ne uresniči, pa če se še tako trudijo.'

Zato se je Ašvata odločila, da jim ponudi malce drugačne napotke. Napotke za to, kaj delati, da bi ohranjali neželene okoliščine in ustvarili še več neželenega? In ti so nadvse enostavni in učinkoviti. Naj navedemo le en sam, a nadvse slikovit primer:

  • "Ko srečate sosedo ali znanca, ko se peljete z dvigalom, ustavite na bencinski črpalki, na kavici pri prijatelju, ko čakate pri zdravniku v čakalnici ali na letališču na let, poskrbite, da boste vsaj eni osebi povedali, kako grozno je vreme. Če se bo sogovornik z vami strinjal, izkoristite priložnost in omenite vsaj eno neprijetno novico ali škandal, o katerem govori vsa država, in prepričani ste lahko, da bodo vaše mrke misli dobile zagon. Nikar jih ne skušajte nadomestiti s prijetnimi, ker lahko začnete ustvarjati kaj prijetnega."

Vam je dalo misliti?

No, prav to je bil tudi Ašvatin namen ;)

P.S. A kdo je Srečko Turbovič? Bodite za hip pozorni, kaj čutite ob njegovem imenu. Vam zbuja kakšne zanimive asociacije? Tistim, ki se jim morda ni 'zasvetilo' že ta hip, se jim bo gotovo zahahljalo potem, ko bodo prebrali knjigo.

Priporočamo v branje!

Knjiga Zakaj se Buda smeje? ponuja lahkoten pogled na osebnostno rast oz. osebno preobrazbo, ki se številnim zdi težaven proces. Sporoča, da ni treba, da je tako, in sicer na način, ki v osebnostno duhovno rast vnaša svežino in humor.

Nataša Martinčič - Ašvata je trenerka zavestnega ustvarjanja, poklicna prevajalka in učiteljica angleščine. Razume priložnosti in izzive, s katerimi se srečujejo ljudje ob uresničevanju želenih ciljev, zato je ustvarila program Miselna preobrazba, s katerim se ljudje naučijo dopuščati želeno. Kajti, kot sama pravi: 'Energija kot živo srebro teče v želeno smer, razen, če je sami ne ustavljamo.

Knjiga Zakaj se Buda smeje? je pred dnevi izšla pri založbi Primus.