Nedokončane knjige Josepha Raina o tem, kdo smo in kam gremo!

2. 6. 2019
Deli
Nedokončane knjige Josepha Raina o tem, kdo smo in kam gremo! (foto: profimedia)
profimedia

»V pristnem razumevanju tega, kdo v resnici smo, se skriva človekov neskončen potencial. Da bi ga odkrili, moramo povezati um in telo s čustveno in duhovno inteligenco, ter stopiti na pot celovitega razumevanja in osebne rasti. Nedokončana knjiga nas popelje na to pot.«

Joseph Rain je raziskovalec človeškega potenciala, odnosov med ljudmi in razvoja posameznika, ki je na pot samo-uresničenja stopil pred 37 leti, ko je zbolel za bolečo, neozdravljivo boleznijo. Zdravniki so ga napotili v knjižnico s priporočilom, da poišče pomoč v razumevanju svojega uma. Skozi pot samoizobraževanja pa je Joseph dognal, da moč vsakega človeka izhaja iz pristnega razumevanja tega, kdo v resnici smo.

Razpet med svetovi

Za Josephom Rainom je razgibano otroštvo z multikulturno vzgojo.

Njegova mati se je rodila v skromni krščanski družini v Sloveniji in navkljub bolezni postala učiteljica jezikov. Njegov oče pa se je rodil v bogati muslimanski družini perzijskega rodu v Indiji. Zaradi vojne je že kot najstnik odšel v London, kjer je spoznal Josephovo mater. Ustvarila sta si družino, ki pa ni zdržala očetove pustolovske narave. Po treh letih težavnega zakona in treh otrocih se je mati vrnila v Slovenijo, oče pa je še potreboval še nekaj let, da se je vendarle ustalil v redni službi uspešnega prodajalca in lastnika restavracije ter ponovno navezal stik z otroki.

Joseph je tako mladost preživljal razpet med komunistično Jugoslavijo in imperialno Anglijo, kasneje pa si širil obzorja s potovanji na Daljni vzhod.

Zrasel je v neodvisnega, odločnega in trmastega mladega človeka, ki je blestel v športu ter se pri 13 letih naučil igrati kitaro.

Potem pa se je na jesen leta 1982 zgodilo …

»V maju tistega leta sem dobil nenavadne kožne izpuščaje in zdravnik mi je predpisal sintetično zdravilo, ki ga je moje telo sovražno zavrnilo. Spomnim se, da sem zvečer legel v posteljo z močnim srbenjem, do jutra pa sem pretrpel več napadov boleče in pekoče bolečine po koži. Ponovna diagnoza je nakazala izjemen primer ekcema, za kar ni bilo dokončnega zdravila. Za lajšanje hudih bolečin, pekočih in neugodnih občutkov sem dobil tablete proti bolečinam in svetovali so mi, da se obrnem na moč svojega uma. Takrat se mi je to zdelo brez smisla, a moj zdravnik je vztrajal, da je tam moje edino upanje; v številnih knjigah in raziskovanju veličine človeške modrosti.«

Preteklo je še nekaj dolgih let, preden se je Joseph zavedel, kako velik blagoslov se je skrival v zdravnikovih navodilih.

»Medtem ko sem se intenzivno učil o sebi, kako se telo, čustva in um povezujejo z okoljem in o naših globoko-ukoreninjenih sposobnostih, s pomočjo katerih lahko vplivamo na našo resničnost, sem začel obvladovati svojo bolezen in se posledično podal na čudovito pot raziskovanja in samouresničenja. Pričel sem dojemati, kako ljudje sooblikujemo odnose z našim notranjim in zunanjim okoljem ter s tem odločilno vplivamo na svojo pot in jo sooblikujemo.«

V letih, ki so sledila (in s seboj prinesla še več nadvse bolečih življenjskih prelomnic), je Joseph Rain odkril številne resnice in se naučil več lekcij, kot bi si to lahko predstavljal v svojih najbolj divjih sanjah.

O svojih spoznanjih je do konca leta 2017 spisal štiri dele niza Nedokončane knjige in nato pričel pisati že peto knjigo, ki pa jo je kasneje spremenil v mobilno aplikacijo.

Josephovo serijo knjig družijo inovativne teorije in praktični nasveti, s pomočjo katerih Joseph združuje znanost, filozofijo, religijo in duhovnost (štiri stebre človeške modrosti), ter nam tako razkriva, da odgovorno soustvarjanje boljšega sveta ni le naša dolžnost, temveč mogočna veščina, ki jo sprostimo in oplemenitimo s pristnim razumevanjem tega, kdo v resnici smo.

  • »Nič posebnega nisem bil. Tudi danes nisem nič posebnega. Ne za vas, ne za druge in ne za večino bitij, s katerimi delim lepote tega čudovitega planet. A zase sem celota Vesolja; neskončni potencial za soustvarjanje obilja, smisla in sreče.«

Priporočamo v branje!

NEDOKONČANA KNJIGA O TEM, KDO SMO?

Če smo povsem iskreni, je glavni namen vsakega človeka, da odkrijemo kdo v resnici smo, v svoji knjigi med drugim piše Joseph Rain in našteva:

Joseph RainPrvič, družba nas uči, da živimo ciljno. Ljudje pa nismo cilj, temveč smo potovanje, ki se nenehno nadgrajuje.

Drugič, častimo um in telo, zanemarjamo pa čustveno in duhovno inteligenco.

Tretjič, verjamemo, da sta človek in njegova modrost le skupek podatkov, zato se radi primerjamo z računalnikom. Pa vendar je že Einsten povdaril, da »vsak bedak lahko nekaj ve. Bistvo pa je razumeti.«

Primer: Programiramo stroje, da opravljajo določena dela. Toda stroji ne razumejo smisla oziroma pomena dela, ki ga opravljajo.

Skratka, globoko zajamite sapo, saj vas bo ta knjiga popeljala veliko dlje, kot ste si sprva želeli iti. Nedokončana knjiga o tem, kdo smo namreč pravi: tisti, ki išče, je odgovor.

  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord