Nika Kljun - njena astrološka karta kaže, da je kar preveč previdna

Občasno izgubi iniciativo. Zanjo je značilno pomanjkanje volje v okoliščinah, kjer ni dovolj interesa. Bori se sama s seboj, zlasti takrat, ko je užaljena in ko se ji godi krivica. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
20. 1. 2016

Največ njenih planetov je v ognjenih in zemeljskih znamenjih, zato je uspešna plesna koreografinja Nika Kljun, ki si deli oder z megazvezdnikom Justinom Bieberjem, navihana in delavna.

Njeno Sonce je bilo ob njenem rojstvu v Kozorogu v X. hiši. Je ponosna nase in na svoje dosežke. Vsa vrata v življenju so ji odprta in za večji uspeh potrebuje precej manj energije kot nekateri. Če ni čustveno povezana, se zna odlično postaviti zase in zahtevati tisto, kar ji pripada. Ob ljudeh, s katerimi je globlje povezana, pa obmolkne, ko bi bilo treba postaviti določene zahteve in se boriti. Je analitična in komunikativna, zato bi bilo dobro, da bi ti lastnosti v življenju čim bolje izkoristila. Pretirano je samokritična, zato se vse življenje trudi za napredek. Večkrat bi se morala pohvaliti in obenem ne podcenjevati svojih dosežkov. Pozitiven vpliv staršev v otroštvu ji je lahko v veliko pomoč. V ljubezenskih odnosih je nežna in polna ljubezni do partnerja. Večinoma se izogiba prepirom. Njena požrtvovalnost in predanost ne poznata meja, zato ni čudno, da jo okolica velikokrat izkorišča. Besede 'ne' skoraj ne pozna, sploh kadar gre za njene najdražje.

Svobodna in prilagodljiva

Njen Mars je bil v Strelcu v VII. hiši. Iznajti poti, kako iti okrog ovir, ki ji preprečujejo delati, kar želi, in priti, kamor želi, je zanjo večen izziv. Če začuti, da je v zraku sprememba, je pripravljena spremeniti svoje načrte. Ostre besede, nervozne akcije ali nestrpnost lahko povzročijo, da naredi stvari, ki jih bo pozneje obžalovala. Je zvesta prijateljica, vendar bo privolila samo v spoštljive odnose. Včasih je kot pečina, h kateri je pristop težaven in pogosto spolzek, vendar pa je njena notranjost topla, ko se enkrat odloči za partnerja. Občutek dolžnosti je pri njej na prvem mestu. V odnosu sta zanjo pomembna najprej spoštovanje in položaj, ljubezen pa takoj za tem. Tudi če je včasih zadržana, njena pojava ne bo izgubila uglajenosti, zrelosti in miline.

Družabna in strastna

Ob rojstvu je bila njena Luna v znamenju Škorpijona v IV. hiši. Osredotoča se na odnose z drugimi ljudmi. Ne mara samote in ne mara ničesar početi sama, zato ji je timsko delo pisano na kožo. V zasebnem in poslovnem življenju si prizadeva za uspešno in enakovredno partnerstvo. Prisega na poštene odnose in pravico. Ima naravni dar za pogajanja in diplomacijo, kar lahko v določenih primerih tudi spretno uporabi. Je zelo družabna in zgovorna. Samozavestno zagovarja svoja prepričanja in uživa v razgibanem pogovoru, včasih pozabi, da je treba tudi poslušati. Zelo rada potuje, se uči in je v nenehnem gibanju. Nakazanih ji je nekaj težav, povezanih s stabilnostjo, zato naj poskuša živeti čim bolj umirjeno življenje. Preveč je previdna, kar blokira njen uspeh. Včasih bi se morala preprosto spontano odločati. Paziti mora, da zaradi predolgega odločanja ne izpusti kakšne dobre priložnosti. Vse, kar počne, počne s strastjo.

Šport ji ogromno pomeni

Jupiter je bil ob njenem rojstvu v Ovnu, in sicer v XII. hiši, kar kaže na pravično osebo, ki je prijazna, ljubezniva in prisrčna. Rad ima šport in zabave. Sreča jo spremlja, ko živi, kakor govori oziroma svetuje drugim, kako naj bi živeli in delali, povrhu pa je velikodušna, strpna, odprtega duha, navdihujoča, ne pa tudi pokroviteljska in pridigarska. Če verjame, da ji bo uspelo – pa naj ji drugi še tako jemljejo pogum, češ da hoče preveč, ali ji dobronamerno svetujejo, zaradi katerih utemeljenih razlogov ji bo spodletelo –, ji tudi bo. Moč premagati vse ovire zajema iz gorečega zanosa in možnosti učiti se in poučevati. Dobro ji gredo posli, povezani s potovanjem, turizmom, izobraževanjem, športom, založništvom in vsem, kar diši po tujih kulturah. Ne sme preveč omahovati, tvegati, a v akcijo naj gre šele takrat, ko ji srce prigovarja, naj naredi korak naprej. Sreča ji je naklonjena, ko je Sonce v Strelcu, Ovnu in Levu.

Značke: Nika Kljun