Nina Kasandra Klun: Končno se odpira

23. 4. 2019 | Vir: Jana
Deli
Nina Kasandra Klun: Končno se odpira (foto: Shutterstock)
Shutterstock

April seveda. In z njim tudi val nove svežine, tiste ustvarjalne energije, ki smo jo čakali.

April v svojem imenu že naravno skriva 'odpiranje', saj njegovo ime prihaja iz latinske besede 'aperire', kar pomeni odpreti. To nakazuje tudi čas v naravi, ko se vsi cvetovi začno odpirati v svoji popolnosti, narava kot celota pa se ogrne v čudovite barve, kar nas spravi ven. Torej se tudi mi odpremo navzven, v okolico in družbo drugače, kot smo to počeli v zimskem času.

Venerin mesec

Staro slovensko ime za april je mali traven, kar nam da vedeti, da se trava prebuja, a je v tem mesecu še mala. Včasih je veljalo, da je april precej moker mesec, zato so ga imenovali tudi deževni mesec, pa tudi mali travnik, travnjek. V času rimskega imperija je bil posvečen boginji Veneri. In tudi ozvezdje Bika, ki sicer nastopi v zadnji tretjini meseca, je v domeni boginje ljubezni in plodnosti. Začetek meseca pa je pod okriljem ognjenega Ovna, ki mu vlada Mars.

Pomlajenost

In kaj lahko pričakujemo? Morda ste tudi vi med tistimi, ki ste imeli občutek, da se je prvo tromesečje leta 2019 zgodilo ekspresno hitro, a ni dalo želenih premikov, ki ste se jih nadejali. Kot bi ostali malce bolj v temi, bolj v razmišljanju, ukvarjanju s temami za nazaj in ne toliko za naprej. Veliko zvezdnih smernic, ki na Zemljo delujejo kot zrcalna slika, je bilo namreč postavljenih tako, da sta bila bolj 'pomembna' preteklost in čiščenje za nazaj. Zdaj pa lahko pričakujete val sprememb. Počutili se boste pomlajeni, imeli boste veliko novih idej in domislic, ki jih boste resnično lahko začeli postavljati v sedanjost in za svojo prihodnost.

Naredite načrt

Prvi teden v aprilu je veličasten čas, poln pozitivnosti in priložnosti za začetek novega. 5. april je dan, ko nas bo vse skupaj pomladila in 'podžgala' ovnova nova luna. Za postavitev ciljev bo zdaj pravi čas. Ta novi val energije vam bo prav zdaj pomagal, da boste življenje začutili precej bolj živo in optimistično. Zdaj bo končno čas za akcijo. In svetujem vam, da ne čakate na maj. Dogovorite se za sestanke, srečanja, pokličite prijatelje, uživajte v naravi, pojdite na kolo, začnite se izobraževati, naredite načrt za počitnice … Če povemo drugače, z aprilom bo tu val bogate energije, ki bo bogatila tudi vas. Tudi finančno področje se lahko izboljša.

Več ljubezni

Še en pomemben kozmični dogodek bo polna luna 19. v mesecu, ki bo tudi tokrat v znamenju tehtnice. Če se spomnite polne lune v marcu, ki je bila prav tako v tehtnici, vam je jasno, kaj nas čaka. Odnosi s samim seboj in drugimi, iskanje ravnotežja … Kot bi imeli še eno priložnost za usklajenost jina in janga. Že naslednji dan, 20. aprila, bo Sonce vstopilo v ozvezdje Bika. To bo prineslo prizemljitev in obenem umirjanje, veselje ter več zanimanja za ljubezen. Končno bodo tu tudi prazniki, ki bodo polepšali zadnji del meseca. Nekaj planetov se bo sicer obrnilo v retrogradno gibanje, a vse to bo bolj vplivalo na našo podzavest in na razmišljanja o samem sebi.

Besedilo: Nina Kasandra Klun // Fotografija: Shutterstock