Nina Kasandra Klun: Pomen živali v sanjah

Nina Kasandra Klun: Pomen živali v sanjah (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Jana
23. 6. 2019

Živali v sanjah imajo izjemno močna sporočila in nam pokažejo globlji vpogled v nas same. 

Navadno skozi živalske sanje predelujemo čustvene zgodbe in pomembna vprašanja o življenju posameznika. Ob interpretaciji vaših sanj pa je treba imeti v mislih tudi način, kako so se vam živali pokazale v sanjah, so bile divje ali domače, zanemarjene ali zdrave, ste bili v stiku z njimi ali ste jih opazovali od daleč, kako se je žival premikala, je šla proti vam ali bežala pred vami … Če se vam večkrat sanja o živalih, vam predlagam, da vodite dnevnik sanj, zabeležite toliko, kolikor se spomnite. Morda vas v sanjah obiskuje vaša žival – vodnik, njena sporočila so namreč še posebej globoka. Skozi meditacijo se lahko z njo povežete kadarkoli.

Čebele

Kažejo na živahno komunikacijsko mrežo. Prav tako lahko usmerijo pozornost na ideje, ki se v življenju uspešno 'oprašujejo'. Čebele se nanašajo na delo, ki zahteva dobro timsko oporo, da bi dosegli cilj. Sanje o čebelah lahko kažejo na prihajajočo poslovno priložnost, nova partnerstva.

Jelen

Videti jelena v sanjah simbolizira milost, nežnost in naravne lepote. Ima ženske lastnosti in lahko kaže ženski vidik v nas samih.

Kača

Predstavlja psihično energijo in podzavest, ki vpliva na čustva in nagone. Če vas kača ugrizne, ne bodite preveč zaupljivi z novimi ljudmi. Če sanjate levitev, pomeni, da ste prerasli vaše sedanje stanje. Kača v sanjah opominja tudi na to, da bodite hvaležni za stvari, ki vas na tem svetu varujejo.

Konj

Videti čredo divjih konjev pomeni občutek svobode in pomanjkanje odgovornosti. Morda govorijo tudi o nenadzorovanih čustvih. Sanjati, da jahate konja, pomeni, da boste dosegli uspeh ne glede na karkoli.

Mačka

Mačka v sanjah predstavlja žensko moč, pa tudi ezoterično znanje. Sanje o mačkah pogosto sprožijo vpogled v naše sence, v tista prikrita področja osebnosti, ki pomenijo čarovnijo, čudež in ko raziskujete svojo psiho. Bela mačka predstavlja povečano duhovno zavest, črna kaže na skrite skrivnosti, divja opozarja na pomembnost moči volje, udomačena pa na potrebo po udobju in varnosti v življenju.

Medved

Medved je simbol mirne in stoične moči. Če v sanjah spi, potem pred predstavitvijo ideje okolici najprej poizvedite o vsem skupaj. Če vas medved lovi, to pomeni, da se izogibate pomembnemu vprašanju in da ni več časa za odlog. Če medved stoji, je to znak, da morate braniti svoja stališča. Medved tudi sporoča, da umaknite vse bariere ali če je preprosteje, izberite drugo, svobodno pot skozi gozd.

Orel

Simbolizira plemenitost, ponos, silovitost, svobodo, superiornost, pogum in močne intelektualne sposobnosti. Orli kažejo tudi na samoobnovitev. Bojevali se boste silno in pogumno, da boste uresničili svoje najvišje ambicije in največje želje.

Pes

Pes predstavlja večinoma prijateljstvo in zvestobo ter instinkt. Pasji lajež lahko predstavlja škodljive trače, če vas pes v sanjah ugrizne, imate slabo vest ali pa vam kdo želi kaj žalega. Če vas pes napade, morda delujete preveč impulzivno, zato premislite, preden ukrepate. Če vas pes vodi, potem ste zadovoljni s seboj ali pa ste na pravem kraju za napredovanje v življenju.

Volk

Simbolizira lepoto, samoto, skrivnost, samozavest in ponos. Svojo samozavest lahko obdržite v različnih socialnih situacijah in se z lahkoto in milino zlijete z vsako situacijo. Negativno predstavlja sovražnost in agresijo. Lahko kaže tudi neobvladljivo silo ali stanje v vašem življenju.

Žaba

Prinaša blagoslov, ljubezen in blaginjo ter duhovno in čustveno preobrazbo. Če sanjate, da imate v rokah žabo, to pomeni, da se najlepša želja lahko uresniči. Če je žaba v vodi, greste skozi obdobje čustvenega nemira, vendar vidite pot iz tega. Žabe v sanjah simbolizirajo tudi neobičajne načine pridobivanja virov.

Besedilo: Nina Kasandra Klun // Fotografija: Shutterstock