Nostradamusove napovedi za leto 2021 so precej srhljive

Nostradamusove napovedi za leto 2021 so precej srhljive (foto: Profimedia) Profimedia
18. 12. 2020

Verjetno najbolj znan prerok iz 16. stoletja je svoje prerokbe podajal v verzih, številne med njimi pa so se že uresničile.

Številni strokovnjaki in poznavalci so vse od njegovih časov dalje dešifrirali in razlagali njegove verze in oblikovali napovedi za sedanji čas. Dogodki, ki se obetajo v prihajajočem letu, pa so vse prej kot prijazni - pravzaprav so kar zastrašujoči.

Biblična lakota

Nostradamus je predvidel, da so prvi znaki, da se svetu bliža konec, lakota, potresi, razne bolezni in epidemije, ki bodo čedalje pogostejše. Pandemija koronavrusa naj bi tako označevala začetek niza nezaželenih dogodkov, ki bodo vplivali na populacijo po celem svetu. Velika katastrofa nas bo vrnila v preteklost in večina svetovne populacije se temu prekletstvu ne bo mogla izogniti.

Solarne nevihte

Prihodnje leto naj bi se zgodila močna solarna nevihta, ki bi lahko povzročila planetu veliko škodo. Velja prepričanje, da je Nostradamus nanjo opozoril s tem verzom: "Videli bomo, kako se voda dviguje, zemlja pa se skriva pod njo." Učinki klimatskih sprememb bodo pripeljali do vojn in spopadov, medtem ko bo svet tekmoval za vire. Prihajalo bo do velikih migracij.

Z Zemljo bo trčil komet

Nostradamus opozarja, da se bo zemlji približal komet Terra Zemlji, lahko se zgodi, da bo celo trčil vanjo. To bo povzročilo potres ali pa druge naravne nesreče. "Na nebu se vidi ogenj in dolga sled isker," je verz, s katerim je napovedal ta dogodek. 

Po drugih razlagah pa naj bi šlo za velik asteroid, ki bo padel na naš planet. Ko bo vstopil v zemeljsko atmosfero, se bo asteroid segreval, na nebu pa bo videti kot velik ogenj. Pri nasi pravijo, da ima asteroid 2009 KF1 veliko možnosti, da zadene Zemljo 6. maja 2021. To so izračunali glede na njegovo dosedanjo pot.

Kalifornijo bo uničil grozljiv potres

Gre za interpretacijo enega od njegovih verzov - Kalifornijo bo leta 2021 prizadel močan potres. Predvidel je, da bo potres "udaril" v Novem svetu, Kalifornija pa naj bi bila najbolj očiten kraj, kjer naj bi prišlo do tega. Po mnenju astrologov verz "Merkur v Strelcu, Saturn ugaša" kaže na datum, ko bosta Mars in Saturn v takem položaju na nebu: 25. november 2021.

Priporočamo