Srhljive nostradamusove prerokbe za leto 2023: TO je napovedal!

18. 10. 2022
Deli
Srhljive nostradamusove prerokbe za leto 2023: TO je napovedal! (foto: profimedia)
profimedia

Eden najbolj branih , priljubljenih in čislanih ostaja francoski astrolog Nostradamus, ki mu pripisujejo, da je napovedal tako Hitlerjev vzpon kot napade na dvojčke z dne 11. septembra.

Pri britanskem Sky History so se zaradi velikega povpraševanja svojih bralcev zato še enkrat zakopali v preroške verze Nostradamusove knjige Les Propheties iz leta 1555 in izpostavili nekaj pomenljivih prelomnic, ki nas čakajo v letu 2023.

’Velika vojna’

Nekateri poznavalci Nostradamusovih štirivrstičnic trdijo, da je pravilno napovedal vzpon Adolfa Hitlerja. Taisti študiozni vedci so si zdaj edini, da naj bi se prav takšna, ’velika vojna’ , začela tudi v letu 2023. V tem oziru namreč najbolj izstopa verz:

  • ’sedem mesecev velike vojne, mrtvi ljudje zaradi zla.’

Edino upanje, ki ga Nostradamusov zapis vendarle ponuja, je prav omemba ’sedmih mesecev’. Ne le, da ta potencialno časovno omeji ’svetovni’ spopad, temveč tudi namiguje, da bo šlo za bolj konvencionalno vojskovanje in torej ne nuklearni armagedon (ki bo po svoji naravi lahko trajal le nekaj minut, največ ur ali dni).

Nadaljujte branje

Za več branja o tem, kaj je Nostradamus napovedal Muskovi ekspediciji na Mars, o podivjani naravi in klimatskih spremembah, sesutju ekonomije in družbenih nemirih, na Metropolitanu v prispevku (kliknite na povezavo spodaj): 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk