Nuša Šenk: horoskop kaže, da je impulzivne narave

Nuša Šenk: horoskop kaže, da je impulzivne narave (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
Vir: Lea
31. 8. 2016

Merkur, Jupiter, Saturn in Pluton so v ozvezdju Tehtnice, zato je elegantna in natančna. Merkur v tem znamenju pa jo usmerja v premišljene korake in notranjo umirjenost.

Vsestranski in poln načrtov

Njeno Sonce je bilo ob rojstvu v drugi dekadi Device, zato je močna in intenzivna oseba, ki zelo težko sklepa kompromise. Težko kontrolira svoja močna čustva, zato velikokrat zelo burno reagira. Zelo je ljubosumna, včasih pa celo maščevalna. Ima močen vpliv na ljudi v svoji bližini. Težko resnično zaupa. Nagiba se k perfekcionizmu ter občasno k izredni samouničevalnosti. Od sebe in drugih preprosto zahteva preveč, zato je večkrat nesrečna.

Naučiti se mora sprejemati kompromise in zaupati, da so dovolj dobri. Nenehno tekmuje tako z drugimi kot tudi s sabo. Je analitična in komunikativna, zato bi bilo dobro, če bi ti dve lastnosti kar najbolje izkoristila. Pretirano je samokritična, zato se vse življenje trudi, da bi pridobila boljši položaj. Večkrat bi se morala pohvaliti in obenem ne podcenjevati svojih dosežkov.

Pozitiven vpliv staršev v otroštvu ji je lahko v veliko pomoč. Zna biti tudi nežna in polna ljubezni do partnerja. V določenih situacijah je zelo nervozna, zato ima lahko težave s črevesjem in z glavoboli. Njena požrtvovalnost in predanost ne poznata meja, zato ni čudno, da jo okolica velikokrat izkorišča. Besede ne praktično ne pozna, sploh kadar gre za njene najdražje.

Razvijalec svojih idej

Mars je bil ob njenem rojstvu v znamenju Leva, zato je preračunljivega in na videz hladnega in zadržanega značaja. Večno jo obremenjujejo skrbi, zato se pojavlja nesproščenost ali godrnjavost. Naučiti bi se morala sprostiti in večkrat pustiti, da se stvari dogajajo same od sebe. Zelo težko ji je ustreči. Označuje jo tudi pedantnost, včasih izredno dlakocepljenje.

Razvijati mora samozavest, sproščenost, spontanost, nežnost, zaupanje in vero, otresti pa se mora nenehnega ukvarjanja s skrbmi, pretirane kritičnosti in analiziranja, še posebej na ljubezenskem področju. Večkrat bi si morala vzeti čas zase in za umiritev ter pustiti vse, kar jo obremenjuje. S čustvi gre vedno v skrajnost, zato mora paziti, da ji ne uidejo izpod nadzora.

Je zelo nagonska, strastna in seksualna ter privlačne in magnetične, včasih celo divje narave. Odlikujeta jo ambicioznost in tekmovalnost. Ima precej trmast značaj, in če se enkrat odloči, skoraj nikoli ne spremeni svojega mnenja. Njena trma je dvostranski meč, z njo se z lahkoto znebi slabih navad, lahko pa ji v življenju tudi škoduje.

Pomembna čustvena iskrenost

Luna je bila ob njenem rojstvu v znamenju Škorpijona, kar pomeni, da jo privlači vse, kar je skrivno, mistično in neznano. Izredno močno je intuitivna, zato pred njo ne skrivajte ničesar, saj ona že tako in tako ve, kaj je skrito. Ima izredno močno voljo in se pogosto znajde med voljo in razumom ter čustvi na drugi strani.

V prvih stikih je navadno precej nedostopna, zavija se v tančice skrivnostnosti. Zaradi tega jo je treba poznati dlje časa, če želimo odkriti tudi njene kvalitete. Teh sploh ni malo, vendar pa ima težave s tem, da si ljudje bolj zapomnijo njene negativne lastnosti, ki so ljubosumnost, sumničavost in predvsem radikalnost.

Ker ničesar ne počne polovično, pričakuje od partnerja popolno predajo, z dušo in telesom. Prav tako ničesar ne mara deliti in razlagati ter se opravičevati. Privlačijo jo globoki, močni in stabilni moški, ki stojijo za svojimi besedami. Pozorna bi morala biti na ginekološko področje, kjer ima lahko nekaj težav, še posebej v kasnejših letih.

Prepoznavnost prinaša nove uspehe

Jupiter je bil ob njenem rojstvu v znamenju Tehtnice, zato se najbolje počuti takrat, ko živi in dela tako, da je to za vse, ki so vpleteni, najbolj pravično. To ne pomeni, da je večkrat deklica za vse in je vsevprek ustrežljiva, je pa res, da doseže večji uspeh, če kdaj ravna po reku Pametni prvi odneha. V zibel sta ji položena sposobnost za diplomatsko zglajevanje sporov in ljubeznivost.

S prijaznostjo razoroži še tako hude napadalce, ko ji to uspe, jo to izredno osrečuje. Lahko bi se zelo dobro znašla v diplomaciji, službah za stike z javnostmi in storitvenih dejavnostih. Osrečuje jo širitev meja njenega sveta tako, da vanj povabi še koga, ki ji zaupa svoje življenjske izkušnje in spoznanja. Sreča jo sreča, ko je Sonce v Tehtnici, takrat bo deležna lepih priložnosti. V konfliktnih situacijah postane zelo napeta, saj raje vse rešuje na umirjen način.