Nuška Drašček: "V njej se skrivata dve osebnosti"

Nuška Drašček: "V njej se skrivata dve osebnosti" (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
4. 4. 2015

Nuška Drašček, ena izmed najprisrčnejših pevk na slovenski sceni, vedno poskrbi za kakovostno glasbo in izjemne nastope, tudi v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Poleg močne karizme ima Nuška tudi trdno voljo, s katero lahko doseže, karkoli želi.

Nuškin rojstni horoskop je poln zanimivih nasprotij, zato bi lahko rekli, da se v njej skrivata dve osebnosti, ki nenehno poskušata najti ravnotežje. Po eni strani je namreč klepetava, simpatična, družabna, sočutna in razpršena, po drugi strani pa je lahko zelo poglobljena, odločna, trmasta, vztrajna in ambiciozna.

Odločna, ko se tako odloči

Vladar njenega horoskopa je Pluton, planet poglobljenih procesov in preobrazbe, ki je v njenem primeru v konjunkciji z energičnim in aktivnim Marsom. Preobrazbe, ki jih spremljajo poglobljeni čustveni procesi, so torej sestavni del njenega življenja, glede na to, da je omenjeni aspekt v njeni 11. oziroma 12. hiši, pa so povezane predvsem z njenim videnjem same sebe in s psihološko noto njene osebnosti. Spremembe v njenem življenju se zato zgodijo samo takrat, ko je na to stoodstotno pripravljena oziroma ko se sama odloči, da se bo ta sprememba zgodila.

Šele ko je psihološko in čustveno naravnana, da nekaj spremeni, je to pripravljena tudi narediti. V tem smislu ne mara, da jo drugi v nekaj silijo, temveč čaka na trenutek, ko se v njej zgodi ključni preobrat. Omenjena konjunkcija je v Tehtnici, zato lahko Nuška dolgo premleva, preden sprejme odločitev, ko jo, pa jo izredno močni energiji Plutona in Marsa podpirata v tem, da ne odneha in da ostane zvesta svoji odločitvi.

Čustvena perfekcionistka

Omenjeni aspekt kaže tudi na njeno izredno poglobljeno naravo, močna čustva, tako pozitivna kot negativna, in na nenehno samoizpraševanje o njenem delovanju, ki je največkrat povezano z moralno komponento. Nuška verjetno v odnosu z drugimi zelo pazi, da nikogar ne prizadene, obenem pa zna tudi potlačiti čustva, za katera meni, da jih ne bi smela čutiti. Po drugi strani se lahko dobro vživi v druge in zna hitro prebrati ljudi. Pri tem ji pomaga tudi ascendent v škorpijonu, ki še poudarja njeno poglobljeno naravo, s pomočjo katere analizira svet okrog sebe ter secira svojo notranjost. Njena glasba zato ne more izvirati prav od nikoder drugje, kot iz nje same, zato je njeno petje čustveno močno doživeto in iskreno.

V vsem, kar počne, išče visoko raven kakovosti in čustveno globino in je v tem smislu velika perfekcionistka; če se ne poistoveti s tem, kar poje ali počne, se ji zdi, da je izdala samo sebe, zato se bo vedno potrudila izraziti tisto, kar čuti. Tudi Uran v prvi hiši kaže na to, da je njeno življenje polno sprememb ter različnih vzponov in padcev, ki jih sprejema kot naraven proces osebne rasti in napredovanja. Kaže tudi na njeno vsestranskost, radovednost, različna zanimanja in nemir, ki ga čuti takrat, kadar ne gre vse tako, kot si je zamislila. Iz tega izhaja tudi eno izmed nasprotij njene osebnosti. Po eni strani zna namreč biti zelo potrpežljiva in lahko dolgo čaka na priložnost, da nekaj naredi ali da se nekaj zgodi, po drugi strani pa je lahko zelo neučakana in nestrpna, tako do sebe kot do drugih. V smislu odnosov je zato včasih precej zahtevna in stroga ter zelo težko odpušča, sploh če jo je kdo razočaral z dejanjem, ki se ji zdi nemoralno.

Od discipliniranosti do pasivnosti

Luna in Venera v znamenju radovednih Dvojčkov prav tako poudarjata dvojnost v njenem značaju. Simpatična, odprta in razumevajoča, kot je, je lahko do sebe pretirano stroga ali pa preveč popustljiva. Ker je omenjena konjunkcija v osmi hiši, hiši našega intimnega doživljanja in poglobljenih čustev, je nagnjena k ponotranjenju konfliktov in ima najbrž zelo slabo vest, če se s kom sporeče ali pove kaj, za kar se ji zdi, da ne bi smela; najverjetneje za nekatere spore ali neuspeh krivi sama sebe in je lahko v tem smislu samodestruktivna, druga skrajnost, ki se lahko pri tem položaju pojavi, pa je, da preprosto zbeži od težav, tudi takrat, ko dobro ve, da bi se morala spoprijeti z njim.

Na tem mestu ji spet prideta prav Pluton in Mars, ki od nje zahtevata, da se čustveno poglobi, pade v 'proces' in se ob svojem času odloči, da se bo spopadla s težavo, ki jo tare. T-kvadrat med Luno in Venero v Dvojčkih, Neptunom v Strelcu in Saturnom v Devici kaže na to, da zna biti Nuška zelo disciplinirana, marljiva in osredotočena, kadar tako hoče, po drugi strani pa je lahko pozabljiva, zavlačuje in se marsikdaj preda pasivnosti in lenobnosti, namesto da bi se zbrala, postavila na noge in se odločila za akcijo. Merkur v Raku lahko v tem smislu še podpira njeno pasivnost. Lahko bi rekli, da Nuška sama v sebi vedno najde dober izgovor za neodločnost, pesimizem in pasivnost, po drugi strani pa je pripravljena v sebi najti tudi dober razlog za akcijo, optimizem in pozitivno delovanje. Tudi v tem se kaže spremenljivost njenega značaja in s tem povezani notranji nemir, ki je sestavni del njene raznovrstne osebnosti.

Naklonjena tujina

Nuško, ki ji je sicer tujina izredno naklonjena in bo najverjetneje še večkrat sodelovala na turnejah v tujini, čaka novo naporno, a uspešno obdobje, v katerem bo znala izkoristiti nove priložnosti, ki ji prinašajo tudi dobro materialno varnost. V naslednjih treh letih bo še povečala obseg svojega ustvarjalnega dela, prihodnje leto pa bo lahko uresničila tudi enega izmed svojih velikih načrtov, ki je ali pa bo najverjetneje povezan s tujino. Ker je njeno življenje namenjeno predvsem iskanju ravnovesij v sebi in v okolici, bi nanjo dobrodejno vplivala katera izmed sprostitvenih tehnik, ki bi umirila njen notranji nemir; duhovno poglabljanje vase, ki bi se ji pomagalo znebiti določenih občutij krivde in slabe vesti; in čim več fizičnih aktivnosti, ki bi jo prisilile, da bi se v trenutkih čustvene krize osredotočila predvsem na svoje fizično telo in manj na psiho. Vmes pa seveda čim več dobre volje in izjemnih nastopov tako v oddaji Znan obraz ima svoj glas kot na slovenskih in tujih koncertnih odrih.

Priporočamo