Astrološka analiza partnerskega odnosa Melanie in Donalda Trumpa

22. 12. 2017

Kako se v astrološkem smislu ujemata ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania? Ona je v njunem odnosu mirovnik, molk v razmerju pa je prava redkost.

Donaldovo Sonce se nahaja v dvojčkih, Luna je v ognjenem strelcu. Ascendent ima v levu, kar nakazuje na nejasen odnos do žensk. Melania ima sonce v znamenju zemeljskega bika, Luna pa se nahaja v kozorogu, kar nakazuje na zanimivo kombinacijo, kjer Donald sicer prevladuje s svojo močjo, vendar je ona dovolj modra, da mu sledi, seveda na svoj način. Pravzaprav njuna astrološka zemljevida ne nosita bistvene podobnosti, vendar se kljub temu ujameta v določenih pomembnih točkah.

Sonce v ženskem horoskopu nam pove veliko o vrsti moške figure, ki jo v večini privlači. V primeru Melanie se njeno Sonce povezuje s Saturnom, zato mora biti njena idealna oseba avtoritativna, družbeno priznana in starejša od nje. Donald dejansko predstavlja vse te lastnosti. Poleg tega je povezava med Soncem in Saturnom v Melaniini karti močno naklonjena Donaldovemu Soncu v deseti hiši.

Melaniino Sonce nasprotuje Jupitru, zato bi moral njen idealen partner imeti tudi nekaj Jupitrovih lastnosti. Mora biti živahen, optimističen, večji od življenja in premožen. Donald je v tem primeru ustrezen kandidat, saj je njegova Luna v Strelcu, znamenju, ki ga upravlja Jupiter, medtem ko njegovo Sonce tvori aspekt z Jupitrom.

Zanimivo je, da Donaldova Venera, ki označuje ljubezen, skoraj identificira planetarne aspekte Melaniinega Sonca. Pomembna točka razumevanja prihaja iz dejstva, da njeno Sonce v znamenju bika pade v njegovo deveto hišo. Donald je izredno Jupitrov tip, vendar je v povezavi z njenimi aspekti pripravljen biti tudi nežen, pozoren in spoštljiv do nje. Ona pa mu namenja veliko pozornosti in sočutja, s katerim ga zlahka omehča.

Melania je v njunem odnosu mirovnik, stabilizator, saj Donald zaradi svojih aspektov med planeti potrebuje nekoga, ki ga prizemlji in dopolnjuje na drugačne načine. Donaldova luna v četrti hiši je zelo čustvena, prisotna je tudi povečana občutljivost, ki jo Melania rešuje na edinstven način. Melaniina Venera in Mars padeta v Donaldovo deseto hišo, kar pomeni dobro skupno sodelovanje in pripadnost. Zaradi vpliva dvojčkov je Donald točno to, kar si Melaniina Venera želi, živahen, klepetav, razigran, vsestranski.

Negativen aspekt med njegovim Marsom in njeno Venero lahko ustvari strastno in intenzivno razmerje, saj je prisotna spolna privlačnost, vendar je lahko vse skupaj tudi obremenjujoče. Ne zanimajo ga vrednote, medtem ko ona močno hrepeni po njih in toplini.

Njena Luna z Uranom tvori kvadrat, v Donaldovi karti pa Sonce oblikuje konjunkcijo z Uranom, kar pomeni, da sta oba zainteresirana za politično področje, kjer se odlično dopolnjujeta in sodelujeta. Merkurjevi aspekti so harmonični, kar pomeni, da je njuna komunikacija odlična, vedno si imata kaj povedati in molk je v njunem razmerju redkost.

Priporočamo