Peter Plesec (Dj Pero) je po horoskopu vztrajen in posesiven

Peter Plesec (Dj Pero) je po horoskopu vztrajen in posesiven (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
Vir: Lea
24. 1. 2017

Zaradi prazne druge hiše se s financami ne obremenjuje pretirano, vendar kljub temu z njimi nima težav.

Realen in trden

Njegovo Sonce je v znamenju Bika v 5. hiši, zato je izredno vztrajen in nekoliko posesiven, vendar vedno na realnih tleh. Položaj Sonca v tej hiši nakazuje, da želi biti vedno v središču pozornosti oziroma opažen. Velik pomen zanj ima materialna plat, ki mu prinaša zadovoljstvo oziroma nezadovoljstvo. Je zelo stabilna oseba, ki ji lahko pripišemo besedo imam. Tveganje ni v njegovi domeni, raje ubira preverjene poti, kjer ne prihaja do neljubih presenečenj, ampak lahko vnaprej predvideva, kaj ga čaka in kaj lahko pričakuje. Je velik estet in ljubitelj preproste umetnosti, zato mu na teh področjih tudi uspeva. Zanj je pomembno, da lahko sam skrbi zase, da je zaposlen in dobro plačan. Če je prisiljen v tveganja in tekmovalnost z drugimi, navzven ostane hladen, razburjenost v sebi pa premaguje v sanjah. Ko ga zajameta slabo počutje in nemir, potrebuje nekoga, ki mu vrne gotovost in zaupanje vase, najboljša pomoč pa je konkretno delo, tudi če samo začasne narave. Je praktičen, previden in spontan. Stoji trdno na tleh, je konservativen, egoističen, vendar discipliniran. Ljubi udobno življenje, a sanjari o emotivnih in mističnih osebah.

Všečen in nežen

Mars ima v 9. hiši Tehtnice, zato je zanj najpomembnejše, da ugaja, takoj zatem pa to, da je njegovo življenje uravnovešeno in harmonično. Zelo se boji, da bi koga prizadel ali da bi povzročil krivico. Globoko v njem je zakoreninjeno uravnovešeno delovanje, ki ga vodi v napredek. Včasih njegovo razpoloženje zaniha v skladu z vremenom ali gibanjem lune. Sicer pa si vedno prizadeva za miren pogovor. Na vsako sogovornikovo prijetno ali neprijetno besedo se doživeto odziva. Čeprav je nekoliko neodločen, pa ta lastnost preprosto izpuhti, ko gre za njegovo čustveno plat. Premore izrazit občutek za lepo, zato je tudi pri kuhanju zelo občutljiv, ko gre za sestavine, ki jih bo dal v lonec. Pripisuje se mu tudi lenoba, vendar ljubi bogastvo in udobno življenje, kar je pogosto spodbuda za njegovo uspešno kariero. Največkrat pride do odgovornejših položajev, vendar mu samotarski vodilni položaj ne ustreza. Raje dela v skupini in v stiku z drugimi. Čeprav se zna v ljubezenskem odnosu prilagoditi in sprejeti pomanjkljivosti ljubljene osebe, je večkrat zelo muhast, in sicer brez pravega razloga.

Premišljen in delaven

Luno ima v Devici v 8. hiši, zato ga spremlja velika želja po intimnosti in nekakšnem združenju z dušo dvojčico. Je zelo nagonski in začuti vsako spremembo v okolju. Drugim ne zaupa in zlahka postane ljubosumen, posesiven ali maščevalen. Privlačijo ga skrivnosti življenja, zato se rad ukvarja s področji, ki so nenavadna. Ima veliko sposobnost analiziranja, logičnega mišljenja in preudarnega delovanja. Svoje znanje poskuša vedno urediti v logično celoto. Nagnjen je h kopičenju dobrin in čuvanju pridobljenega. Obožuje svoje stanovanje in opremljanje po svojem okusu. Ker je malce negotov, pogosto potrebuje komplimente. Je resna, vestna in točna oseba, privržena načelom. V družbi je premalo cenjen. Ko se ozre okoli sebe, vidi le tiste ljudi, ki imajo več kot on. Obenem pa ne vidi, da je njegov neuspeh le posledica pomanjkanja samozaupanja in premajhne samopodobe. Zelo nerad tvega, zato se kljub visoki kvalifikaciji in profesionalnosti ne premakne z mesta, kjer se počuti varno in vsaj delno uresničenega. Ničesar se ne loti spontano, kar mu včasih onemogoča pot do boljšega življenja. Njegovo življenje je obarvano s trdim delom, ki ga krepi in sprošča.

Zadržan in romantičen

Jupiter ima v Raku v 7. hiši, zato med njegove glavne značilnosti spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost. Ima močno razvito intuicijo, zato od daleč opazuje, ali je stvar, v katero se spušča, zanj varna in smiselna. Potem poskusi z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce. Je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega porekla, družinske dediščine in zgodovina narodov. Ima zelo natančen spomin, rad tudi zbira in kopiči stvari. Obenem je zelo dober prijatelj, ki vedno drži besedo in se čuti odgovornega za vse, kar je obljubil. Zna odpustiti krivično ravnanje, je strpen in idealistično usmerjen. Obnaša se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakuje tudi od sogovornikov. Zlahka se prilagodi vsem okoliščinam, čeprav je sprva do vsake novosti zadržan. Sicer pa je popustljiv in pusti, da se stvari razvijajo, kot se morajo. Redko se bo vmešaval in pametoval. Kuhinja je središče njegovega družinskega življenja. V njej se počuti varno in zaščiteno, v njej ustvarja svoje kuharske mojstrovine. V strahu pred revščino skrbno načrtuje svoje življenje. Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njegovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Idealen poklic zanj mora ponujati privlačno delo, poleg tega mora imeti občutek, da z njim dela za množice, da nekako skrbi zanje. Ljubezen brez romantike je zanj prazna, potrebuje tudi stabilnost.

Priporočamo