Piramide niso samo mogočne zgradbe

20. 9. 2017 | Vir: Jana
Deli

So najstarejši, najpopolnejši energetski stroji na svetu, ki še vedno delujejo. Zgrajene so bile zato, da pritegnejo pozitivno energijo iz vesolja, jo predelajo in nato oddajajo v svojo okolico.

Strokovnjak za piramide in predzgodovinska ljudstva dr. Semir Osmanagić je leta 2004 odkril Piramido Sonca v Visokem, ki je 28 kilometrov pred Sarajevom. Kmalu zatem je v okolici Visokega potrdil obstoj še drugih piramidalnih zgradb: piramide Meseca, Zemlje, zmaja, in ljubezni ter nekaj tumulusov. Kompleks najdb je poimenoval dolina bosanskih piramid. Piramida Sonca je visoka 220 metrov. To je za tretjino več od Velike piramide v Egiptu, ki je visoka 147 metrov. Glede na karbonsko analizo lista, ki so ga našli med dvema blokoma betona, s katero je pokrita, so določili njeno starost na 29.200 let.

Dr. Osmanagić je kmalu zatem osnoval neprofitno organizacijo Arheološki park: Bosanska piramida Sunca. Začeli so prihajati različni znanstveniki z vseh koncev sveta in opravljati različne meritve s sodobnimi, nekonvencionalnimi napravami. Inženirji energijskih pojavov, zvoka, fiziki, elektroinženirji, antropologi ... Namen raziskav je poiskati merljive dokaze obstoja za našo civilizacijo nepoznane energije, ki bi nam lahko pomagale v življenju.

Srečanje s starodavno energijo iz preteklih časov

Rezultati znanstvenih meritev so prinesli ugotovitve, da so piramide v dolini bosanskih piramid medsebojno porazdeljene po sveti geometriji. V njih delujejo principi energije svete geometrije: število pi, Fibonaccijevo število, iracionalna števila, 'Flower of Life' (roža življenja). Globoko pod zemljo piramide Sonca je železna plošča, ki ustvarja elektromagnetizem. Na vrhu piramide je izmerjeno elektromagnetno sevanje 28 kHz, ki ni naravnega izvora (nehercijansko). Od tu navpično navzgor izhaja energijski snop. Je neke vrste kozmični internet, ki iz univerzuma sprejema in nazaj pošilja energijo.

Pod piramido Sonca je več ravni podzemnega vodnega toka, ki osvobaja negativne ione. V podzemnih predorih Ravne so večje količine kamnite strele. Njena lastnost je, da pritegne energijo in oddaja njeno povišano vrednost. Predori Ravne pod piramido Sonca so razporejeni v sedmih spiralnih ravneh, kar ustvarja pospešeno gibanje energije in povečanje njene intenzivnosti. V njih so izmerili tudi tako imenovano Schumannovo resonanco, ki znaša 7,83 Hz. Obstaja tudi na drugih objektih v dolini bosanskih piramid.

Ta vibracija je najugodnejša za človekov umski, telesni in duhovni razvoj, ker mu omogoča, da pride v stanje naravnega ravnotežja. To je tudi naravna resonanca planeta Zemlje. Ves planet je do leta 1990 nihal na tej frekvenci. Od takrat se zaradi onesnaženja s HARP, mobilnimi telefoni, računalniki itd. počasi zvišuje. Leta 2014 je bila visoka več kot 15 Hz, kar deluje na nas kot velik pritisk, stres. Zato se v predorih Ravne počutimo, kot da na nas deluje blagodejno valovanje. Zato lahko upravičeno trdimo, da se v dolini bosanskih piramid srečamo s starodavno energijo iz preteklih časov, ki je shranjena na redkih krajih Zemlje.

Orgonska energija, torzijskega polja, Teslovi skalarni valovi, vulkanske linije ...

Že nekaj let v dolini bosanskih piramid opravljajo intenzivna merjenja posebnih energij, ki jih s konvencionalnimi, znanstvenimi napravami ni mogoče izmeriti. Sodobni, neodvisni raziskovalci merijo orgonsko energijo, ki je prisotna v visokih količinah na več mestih. Orgonska energija je realna, fizična življenjska energija, ki nas obkroža. Imenujemo jo tudi vitalna energija, prana, či, eter, točka nične energije ... Poleg tega je tu prisotni naravni magnetizem. Človek živi v magnetnem polju Zemlje, ki tvori magnetne in posledično elektromagnetne valove. Da bi lahko obdržali zdravje, potrebujemo uravnovešeno magnetno energijo v telesu. Ta se, ko je to treba, aktivira v procesu samoozdravljenja.

Na številnih točkah v dolini bosanskih piramid so izmerili prisotnost Teslovih skalarnih valov. Raziskoval jih je Nikola Tesla (po njem so dobili ime), ki je zapisal, da imajo skalarni valovi ali stoječi valovi, nastali v medsebojni povezavi s torzijskim poljem, veliko večjo hitrost od hitrosti svetlobe. Ocenjuje jo za 10 milijard hitrejšo od hitrosti svetlobe. Torzijska polja (rotacija) predstavljajo velikanski pretok informacij in tvorijo vzajemni neskončni sistem, v katerem je hitrost razširjenosti trenutna, po konceptu, da čas ne obstaja. Torzijsko polje se lahko premika skozi katerikoli kozmični planet, ne da bi izgubilo moč. To pomeni, da se lahko premika z veliko hitrostjo, prenaša informacije (energijo), ne da bi se izgubili kakovost in količina informacij.

Septembra 2016 je dr. Osmanagić opravil nove meritve z najsodobnejšimi napravami in z dronom v dolini bosanskih piramid. Letel je na višini od 10 metrov navzgor. Rezultati meritve so spet potrdili že znano dejstvo, da so vse skupne oblike, struktura in razporeditev objektov v Visokem rezultat vpliva prastare napredne tehnologije. Zadrževanje v predorih ali na piramidah dokazano razvija človekovo telo, njegovo avrično polje in tako pospešuje njegov razvoj.

Energijski stroji iz davne preteklosti

Dr. Osmanagić je zapisal: »Ko govorimo o piramidah, ne govorimo samo o mogočnih zgradbah, temveč tudi o energijskih strojih iz davne preteklosti, ko so imeli graditelji drugačno predstavo o uporabi energije, kot jo imamo danes. Prastari narodi so gradili geometrijsko oblikovane stavbe, ki so bile v resnici perpetuum mobile. Geometrija piramide je najmočnejša oblika, ko govorimo o energiji. Te zgradbe so postavljali na energijsko posebnih krajih z množico podtalnih voda in energijskega omrežja, ki tvorijo velike količine energije.

Najstarejše piramide so velikanski energijski stroji, ki ustvarjajo različne vrste energije.« Danes je vsem znan obstoj piramid, ki so jih gradile prastare civilizacije na vseh celinah našega planeta. Še vedno jih na novo odkopavajo. Do zdaj so jih odkrili v Egiptu 155; Sudanu 250; v Mehiki okoli 10 tisoč (predvidevajo, da jih je v Južni Ameriki v džungli neraziskanih vsaj še 100 tisoč); na Kitajskem 250; Mavriciju 26, Kanarskih otokih 30, Sardiniji 16; v južni Franciji 10; na Siciliji 43; v ameriški zvezdni državi Ilinois 200; na Tahitiju, v Kambodži, Indoneziji, Boliviji, Braziliji ...

Indija je država z največ sodobnimi piramidami

Na jugu Indije v Bangaloreju so v zadnjih desetih letih zgradili tisoč večjih in deset tisoč manjših piramid. Idejni vodja projekta je grand master Brahmarši Patridži iz Bangaloreja. Namenjene so za šole, v njih so bolnice, templji. Ker piramidalne strukture povišajo človekovo energijo, jih uporabljajo tudi za poglobljeno meditacijo v tišini. Dr. Osmanagić je ob obisku piramid pri Bangaloreju dejal: »Če ne bi sam na lastne oči videl nekatere med njimi ter še dodatne fotografije stoterih velikih piramid po vsej Indiji in če se ne bi osebno srečal s projektantom teh piramid g. Vansijem, bi težko verjel v to pravljico.«

V pogovoru s Patridžijem mu je ta povedal, da je prvo piramido v Indiji zgradil leta 1991. Takrat je izbral parcelo z vizijo, da bo tu postavil megapiramido, namenjeno izključno meditaciji. Imel je dva sledilca. Vsi trije skupaj so imeli le 300 dolarjev. Od vizije in osredotočene moči misli ni minilo dosti časa. Začele so prihajati donacije za nakup zemlje in gradnja. Kompleks je zgrajen na močvirnem in zapuščenem zemljišču. Danes velja Dolina piramid (Pyramid Valley) za pravo čudo.

Megapiramida v Bangaloreju

Dr. Osmanagiću so septembra leta 2016 podelili nagrado diamant znanosti o piramidah za njegovo poglobljeno delo na tem področju v megapiramidi. Namenjena je meditaciji, vendar zaradi velike prostornine v njej občasno prirejajo predavanja. V njej je lahko hkrati pet tisoč obiskovalcev. Gradnjo megapiramide v Bangaloreju (Indija) so začeli leta 2014. Cilj gradnje je bil, da postane kopija naklona Keopsove piramide: torej 51,84 stopinje. Njena osnova je kvadratna: 48,5 x 48,5 metra, višina je 32 metrov. Keopsova piramida ima idealne proporce za sprejem kozmične energije. S to energijo se pospeši proces sproščanja in pospešuje meditacija.

Poleg čudovite velike piramide so tu v zelenih parkih vrsta manjših piramid in japonske pagode. Postavljene so fontane, jezera z velikim kipom Gandija in Bude, restavracija, kjer se dnevno brezplačno hranijo stoteri. Tu beseda profit ne obstaja. Vsi so prostovoljci. Turisti in gosti, ki prihajajo na obisk, pustijo toliko denarja, kolikor menijo, da je treba, in kolikor lahko. Povsod naokoli so le nasmehi, pokloni in prijetni glasovi govorjenja. Veliki mojster Patridži je postal v Indiji znan kot začetnik enostavne metode meditacije. Danes ga imenujejo svamidži, kar pri hindujcih pomeni duhovni vodja. Ima milijon sledilcev. Za Patridžija je meditacija rešitev vseh tozemeljskih izzivov.

Da bi se pridobila duhovna čistost, je potrebna vegetarijanska prehrana, ker je treba nehati ubijati druga živa bitja. Le v čistem telesu se lahko izvaja meditacija, ki utiša zunanje dražljaje sveta in tako varuje človekovo duhovno energijo, ki jo lahko uporabimo za dobro zdravje, mir in življenjsko modrost. Po tem pogovoru je Dr. Osmanagić postal vegetarijanec. Patridži je dejal: »Ne bodite sledilci, bodite duhovni vodje. Vsak od vas je učitelj. Tako živite.«

Kraljeva soba in 'laboratorij meditacije'

V osrednjem delu megapiramide vodijo spiralne stopnice na veliko ploščad, kjer lahko hkrati meditira 50 oseb. Pred stopniščem je obešen napis: »V Kraljevo sobo lahko vstopijo le tisti, ki so predhodno meditirali 30 minut.« Kraljeva soba je na eni tretjini višine piramide, torej na kraju, kjer je izpostavljena vplivu krožnega gibanja energije piramide. Podobno kot je pri Kraljičini sobi v Keopsovi piramidi. V 'Laboratoriju kvantne energije', ki se imenuje tudi 'Laboratorij meditacije', so dr. Osmanagiću podrobno razložili vso razpoložljivo opremo.

Filozofija tega kompleksa je, da se telo ne zastruplja z zdravili, ki jih proizvaja farmacijska industrija. Povsod je slišati glasbo za pomirjanje. V enem prostoru je infrardeča savna brez vode, vendar IC-oprema osvobaja človeka od vsakodnevnega stresa in agresije. V enem od prostorov je majhen bazen z vodo, ki je nasičena s minerali, tako da se ni mogoče potopiti. Nato so tu tudi inštrumenti za merjenje avre, oddajanje frekvence piramide na daljavo, merjenje trenutnega fizičnega stanja prek pulza ... V majhnem laboratoriju imajo vzorce paradižnika. En vzorec tega ploda je bil pod malo piramido. Bil je star 140 dni. Ni kazal znakov propadanja ali gnitja. V notranjosti je imel čvrsto jedro, na zunaj pa je kazal zdravo rdečo barvo. Dr. Osmanagić ga je poskusil. Bil je svež. Čeprav je že 140 dni stal na sobni temperaturi 30 stopinj, je ostal svež!

Srednja šola in hram Šive v piramidi

V Pudukuppamu je dr. Osmanagić obiskal tudi v srednjo šolo 'Acharia Siksha Mandir' v Pudukuppamu. Najprej je opazil šest manjših piramid pri večjem piramidalnem hramu in hram Šive v obliki piramide. To so sodobne zgradbe, ki so lepo urejene. Pred njimi so stali šolski avtobusi. Okoli so bili čisti parki z različnimi kipi. Skupno je v tej šoli 13 piramid. Na obali Ocena v bližini znane plaže Dune leži Pudukuppam. Decembra leta 2014 ga je preplavil velik val morja, ki ga je povzročil cunami. Takrat je bilo porušenih več stanovanjskih hiš in manjši hram, posvečen bogu Šivi. Za hindujce je bilo po njem v univerzumu vse ustvarjeno. Kip Šive je ostal pri nesreči ugreznjen v tla, obrnjen proti jugu.

To je bil za hindujce jasno sporočilo, da se mora na istem mestu zgraditi nov hram. Finančni del gradnje je prevzel dr. Karan Singh, nekdanji maharadža iz Kašmirja in državni minister. Poznan je kot znanstvenik in sledilec boga Šive. Okoli so uredili park. Hram so odprli septembra 2006. Gotovo je redek pojav, da je hindujski hram postavljen v piramidi. Dr. Karana Singh je vodil navdih za njegovo gradnjo v obliki piramide, ki je poznana po zdravilnih močeh in obnavljanju živih bitij, ki so v njej. 

Besedilo: Irena Jarc, prof. ped., vodja vodenih ogledov doline bosanskih piramid v Visokem, Fotografije: osebni arhiv